På husjagt med verdens største gøglere

Impuls-indkøb af biler og endnu en lektion i røvbananeri

 

“Skat?”?.Martins stemme lyder glad og forventningsfuld i telefonen her til eftermiddag.

“Jaehhh”, svarer jeg lettere distræt til den skrattende mobiltelefon. Jeg sidder som sædvanlig på det lille hjemmekontor, mens Mille sover lur, og Cille bliver passet af familiens fænomenale pædagog (læs: Cirkeline på iPad).

cirkeline

Jeg er netop ved at bestille navne-klistermærker og navne-tøjmærker til skole og børnehave. Ugle-motiv til Mille og blomster-motiv til Cille. Der er mange, store beslutninger i en husmors liv.

Cille's bier, der suger nektar. Dronningen er den største.

Cille’s bier, der suger nektar. Dronningen er den største.

“Ja, altså?jeg købte lige en bil til mig selv. Det var den helt rigtige. Og lige om lidt skal vi jo bruge 2 biler alligevel”, forklarer manden begejstret.

Jeg konstaterer, at bedste-halvdelen lyder mægtigt tilfreds med sig selv. Velfornøjet og tilsyneladende iklædt sine bedste spendér-bukser på en højhellig Påske-Lørdag.

photo 1

Jeg vil ikke sige, at der er tale om et impuls-indkøb af en Audi Q7, meeeen han er ikke ligefrem langsom i optrækket til at handle biler her i ørkenstaten.

Faktisk er det nu 2. gang på en måned, at han træder ind ad døren hos en bilforhandler og går ud et øjeblik senere med papirformularerne til overtagelse af nye (i begge tilfælde lettere brugte) biler!

audi-q7-white-wallpapers_5421_1280x1024

“Så nu mangler vi bare lige at få styr på det med huset, Skat, og så spiller det hele igen”, fortsætter han. “Hmmm?hmmm”, siger jeg som svar på det med huset.

For der står røvbananer i kø hernede. Boligmarkeds-røvbananer.

Beklager det latrinære udtryk – men det er en del mere passende end at kalde dem for udlejere og ejendomsmæglere, hvis du spørger mig.

bananaTorsdag i indeværende uge afgiver vi et bud på et hus i The Lakes.

Herligt!

Det er ikke et “drømme-hus” – men prisen kommer ind lige under vores fastsatte budgetramme og er bestemt ikke et dårligt valg. Der er 5 store soveværelser med dertil hørende badeværelser, et okay køkken, plads til hushjælp, nogle gode stuer og en dejlig, velpasset have.

Vores bud bliver accepteret af husets ejer.

Herligt!

Ejendomsmægleren (den mest professionelle, vi har mødt til dato) går straks i gang med at forfatte lejekontrakt, og præciserer samtidigt beløbene og navnene til brug for udstedelse af de checks, som vi skal give til udlejer i løbet af søndag, som jo er ugens første arbejdsdag hernede.

Udlejer skal modtage depositum samt 1 helt års husleje forudbetalt – og så skal mægleren naturligvis have sit salær.

Jeg behøver vel ikke nævne, at det gør et solidt indhug i en families økonomi og giver et lidt skrantende cash-flow, at et helt års husleje skal forudbetales?

flujo-de-efectivo-caja

Farvel, du kære halve million kroner?for en lettere nedslidt, bangladeshi-villa i Dubai’s svar på 2900-Happiness. Men sådan er livet – der er ikke andet at gøre end at tørre øjnene og næsen. Og så sætte den rationelle arbejdshat solidt fast på hovedet. Vi skal nok klare den!

De 2 (komplet naive) immigranter går således på weekend med rimelig tilfredshed: Nu skal vi bare lige have overstået det med checks’ene søndag og så er der nøgleoverdragelse torsdag i næste uge. Der er godt og vel 10 dage til at vores container er frigivet fra toldinspektion, og i mellemtiden kan vi måle op til gardiner, evt. købe lidt møbler, få bestilt internet-opkobling osv.

Men så modtager Martin en SMS lørdag formiddag fra en anden ejendomsmægler. At der er “nogen”, som har budt på villaen – og om Martin mon også har lyst til at afgive et bud, før det er for sent?

De der “nogen” er jo for pokker os selv! Via en mægler, som denne her mægler jo ikke kender til.

Med andre ord har vores udlejer været igang med at ringe rundt til andre ejendomsmæglere for liiige at se, om han kan finde nogen, der vil over-byde vores bud. Måske kunne han lige hente 10.000 dirhams mere et andet sted?

Martin skriver et “pænt nej tak” til den anden mægler. Og sender en SMS til vores nuværende mægler for at fortælle, at udlejer søger højere bud andetsteds.

Vores nuværende mægler sender hurtigt et svar: ‘Det er helt almindelig praksis og kutyme, at udlejer undersøger, om det er muligt at indhente et bedre bud fra anden side, før han indgår lejekontrakt – også selvom han har sagt ja til os’.

Røvbananer! Hele bundtet? Ja, det her er ihvertfald aktørernes adfærd i Dubai’s boligmarked.

Intet er sikkert, før checks er afleveret til indisk mand. Som forhåbentlig ikke modtager checks fra andre mennesker også, hvorefter han kaster røgslør?

Der indfinder sig efterhånden en vis portion skepsis og kynisme hos Martin og jeg – for alle kneb gælder tilsyneladende her.

Lettere nedtrykt sindstilstand efter dén SMS-korrespondance, men vi hanker op i os selv ved tanken om at det ikke er “drømmehuset” og at containeren sagtens kan blive opbevaret yderligere et par uger i havnen, om nødvendigt.

Is hjælper i øvrigt altid på familiens humør.

Og vi fandt en spændende butik: Daiso. Japan’s svar på Søstrene Grene.

Gratis mobil-opladning i Dubai Mall - super service!

Gratis mobil-opladning i Dubai Mall – super service!

Og Cille fandt en plyskamel!

Cille fandt en plyskamel der passer perfekt til det nye værelse, mente hun!

Påskeharen har gemt chokolade i Cille's seng. Det er for varmt udenfor til traditionel æggejagt.

Påskeharen har gemt chokolade i Cille’s seng. Det er for varmt udenfor til traditionel æggejagt.

photo 5-1

6 kommentarer

  • Hihi…Bangladeshi villa 🙂 ej det er jo slet ikke sjov, men somm boende i Bangladesh er det jo. Det med at finde boligk synes er åhhh så besværligt uanset hvor man ender henne. Håber at det falder på plads for jer asap.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uppssss…der kom jeg vist til at være mere end bare lidt politisk ukorrekt 🙂

      Og det er vist ikke første gang, at det sker!

      Jeg forestiller mig, at du kan relatere til den byggestandard, som jeg så malerisk og komplet stereotypiserende kalder for “bangladeshi”?

      Det skulle ikke undre mig om halvdelen af Bangladesh’s mandlige befolkning med hænderne skruet godt på, arbejder her i Dubai. Det er ihvertfald udelukkende dem, jeg ser på stilladserne og i lastbilerne og ved cementblanderen i 40 graders varme.

      Og så har du helt ret i din kommentar: Det er virkelig et hovedbrud at finde en dejlig bolig, uanset hvor i verden, man leder efter den. Der er altid et eller andet, man ville ønske sig anderledes. Og det er altid dyrere end man måske forventede. Sådan er det bare. Og vi håber, håber, håber på at det lykkes med den villa i morgen. Hej og godnat!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

    Det er ikke så længe siden at jeg opdagede din blog, og den er allerede min favoritblog

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa Iben!

      Tusind tak for dine søde ord. Tænk, at jeg er blevet din yndlingsblog. Ih, hvor du gør mig glad!

      Og så pirker du til min dårlige samvittighed og til min liste over udsatte emner, da jeg tidligere har lovet dig at forsøge mig med et indlæg om økonomi, prisniveauer og den slags.

      Måske skulle jeg presse Martin HÅRDT til at skrive det indlæg for mig? Han er trods alt general-ud-i-budgetter?

      For i virkeligheden er det måske et ganske relevant og interessant emne at tage op? Uden penge kommer man ihvertfald ikke langt i en ny verden! Men er det et spændende emne for de fleste? Det er jeg lidt i tvivl om.

      Jeg LOVER dig, at jeg skriver om den økonomiske side af ude-livet. Og så skal jeg bagefter fortælle dig, om det har været et såkaldt “godt” emne – så må du få royalties, hi hi 🙂

      Mange hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Iben

      Hej igen.
      Jeg syntes det er spændende, men ved selvfølgelig ikke om andre læsere også syntes det.

      Det virker til at være svært at finde en god bolig, har din mands firma ikke nogle kontakter? (Det har de nok ikke, nu hvor i har ledt så længe).

      Og så kom jeg lige til at tænke på jeres børn , snakker I dansk med dem? Eller er det en blanding?
      Og lærer den store at skrive dansk?

      🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej igen 🙂

      NU var der bid! Villaen er vores og vi har nøglen, jubi!

      Firmaet, som Martin arbejder for, holder sig helt ude af al “relocation”, dvs. skole, hus, bil, flyttefirma osv. De betaler en sum til “relocation”, men det er også dét. Så vi foretager selv alle valg – og det har været en lang proces at finde et hus, fordi vi har lagt os meget fast på præcist hvor vi ville bo. Havde det geografiske søgefelt været større, så havde det sikkert været lettere. Men Martin (og jeg) faldt for et bestemt område i det sydlige Dubai.

      1. gang, hvor vi flyttede til England, var det en fuld udstationeringskontrakt til Martin – og den indebar hjælp til de store ting. Men det er ikke nødvendigvis meget lettere af den grund, kan jeg nu konstatere 🙂

      Vi taler dansk, når vi kun er os 4 immigranter til stede. Og engelsk, når vi er “uden for hjemmets 4 vægge”. Mest fordi jeg synes det er ret usympatisk (uhøfligt?) at plapre løs på et sprog, som få eller ingen omkring os forstår. Og dog…hernede er der ret mange danskere – ihvertfald i forhold til sådan som vi boede i England – så nogen ville jo nok forstå os!!!

      Cille lærer ikke at skrive på dansk ligenu. Det er for overvældende, tænker jeg? Hun har vist rigeligt at gøre med at lære at skrive på engelsk. Men hun skal selvfølgelig lære det. Så måske skal jeg enten selv finde dansklærerbøger frem eller sende hende til undervisning lidt senere i forløbet?

      Venlige hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På husjagt med verdens største gøglere