Forårsfornemmelser

Bronkitis og selvmedlidenhed i ligelige mængder

Måske skal denne her blog alligevel ikke handle om familieliv og udlandseventyr.

Måske skal den i stedet handle om alle de sørgeligheder, der rammer lille mig. Det føles kun rimeligt – her midt i selvmedlidenhedens orkan-øje.

Men hvem fanden gider læse det?

Jeg snøfter, snotter og er ved at hoste lungerne ud af halsen. Om aftenen kommer feberen krybende og jeg kaster op, når hosteanfaldene ruller henimod “the point of no return”.

kleenex_Balsam_Anthem

Så sidder jeg dér, rystende, svedende og selvmedlidende på badeværelsesgulvet med wc-papir i et virvar og håret strittende i alle retninger.

Der er noget galt i kroppen.

Stress-flu-enza’en blev i sidste uge klassificeret som en god, gammeldags brystkasse-infektion, men hvorfor virker penicillinen så ikke?

Og jeg mangler Martin til at ae mig lidt over håret og hviske mig de magiske ord i øret: “Det er så synd for dig”. For dét er det sgu’. Lige nu. Snøft!

163908

Men han er her jo ikke. Han har pissetravlt i Dubai. Og jeg sidder alene i England med pigerne. Uden familiemedlemmer eller nære venner, der lige kan komme forbi med suppe, købe ind eller passe pigerne. Velkommen til bagsiden af medaljen ved det her udlandseventyr.

Jeg er træt, mat og kan lige præcist slæbe mig igennem hverdagens program ved hjælp af influenzapille-penicillin-cocktail. Når klokken rammer 20.00 er pigerne i seng – og jeg tumler rundt, halvdøv og uden for pædagogisk rækkevidde i min zombie-osteklokke.

Amoxicillin

Jeg tæller til 10, når pigerne udfordrer mig ved at løbe i modsatte retning af det befalede. Mest af alt har jeg lyst til at skrige højt af dem. Råbe min frustration ud. Fordi jeg sveder, ryster, hoster og bare gerne vil ligge i fosterstilling i en seng. For nedrullede gardiner. Uden kontakt til omverdenen.

225-877-Lemsip_Cold_Flu_Hot_Drink_Lemon_Menthol

Faktisk var alting ved at se lysere ud henimod weekenden. Jeg troede at penicillinen var ved at nedkæmpe min infektion eller hvad det nu er. Men, men, men – nu syder og bobler det igen og en brændende fornemmelse fortæller mig, at ‘noget’ er i fuld vigør.

Her til eftermiddag er pigerne så igen-igen med Mummy hos lægen. Mille bliver undersøgt først, men det er en virus – som altid.

Pigerne stirrer på lægen, mens han måler mit blodtryk og ilt-niveau, lytter på hvæsende lunger og befamler halskirtler. Begge dimser de omkring og hiver i papirlagenet på undersøgelseslejet. De trykker på lysafbryderen – tænd igen, please. Så hiver de lidt i stativet med blodtryksmåleren og de mange, farverige ledninger.

Vi skal afsted – ud herfra – hurtigst muligt.

Mummy skal bare lige have en recept på en astmainhalator til de bronkiale spasmer og noget (vanedannende) kodein. Yes, sir!

134497956_1364623694

Men når så klagesangen er sunget til ende, så er der forresten forår i luften. Og smukt solskin.

Mille løb om kap med en humlebi i formiddags, alt i mens hun råbte: “Look, Mummy, buzzy bee, buzzy bee!”. Hun gik i ét med gyngens svingen og sad med tungen langt ud af halsen for at sanse vinden,  mens hun lod sig gynge frem og tilbage i en halv time. Og hun rutschede selvsikkert ned ad rutschebanen helt uden hjælp.

Det er de små ting, der tæller, når man er “low”.

Og selvom jeg ikke rigtig har overskuddet, så mærker jeg alligevel en stor taknemmelighed over at være til stede, når Lille My går “i sync” med gyngestativet. Når hun oplever fuglenes flugt over en lyseblå himmel. Når hun jagter humlebier langs rækken af påskeliljer. Det vil jeg for alt i verden ikke undvære – bronkitis-selvmedlidenhedssyge eller ej.

p578859052-3

I morgen har jeg det sikkert bedre. Skal vi ikke bare tro på det?

sudafed blocked nose spray

10 kommentarer

 • Jacoob

  Af alle de ting, der ikke virker mod virus foretrækker jeg romtoddy. 1/3 Stroh rom og 2/3 vand. Drikkes så varm som mulig. Sät igång 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er sgu’ “kommet til” at videre-begave alle vores venner med det spiritus (inkl. rom), som vi havde i skabet. Den slags kan jeg jo ikke stoppe i containeren til Dubai! Så romtoddyen må jeg drømme om… Håber du havde en dejlig fødselsdag, i øvrigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kender godt den bagside af medaljen ved udlandseventyret 🙁 God bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja! Det er lige tidspunktet, hvor jeg meget gerne ville være tættere på svigermor og mor igen…men man kan jo ikke få det hele!
   Og tak – jeg har det allerede meget bedre. Den astmaspray gør underværker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Prøver lige….:

  “Det er SÅ synd for dig”

  …alt imens jeg tænker på at stryge dig blidt over håret.

  Hjalp det lidt??

  Men det er rigtigt synd og jeg kan godt huske hvor hårdt det var at være syg med to tumlinger – øv for den!

  Sender også STORE knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der hjalp RIGTIG meget, Anne 🙂
   Tak for det! Men heldigvis er astmasprayen langt mere effektiv mod denne her bronkitis end penicillinen nogensinde var, så det er dejligt.
   Store kram retur til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sussie

  ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Priya

  Hej Tine, håber du har det bedre snart…. Har du prøvede honning og ingefær juice? Det skulle hjælpe mod infektion.. God bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårsfornemmelser