Om at fortælle en 4-årig at familien skal flytte

Om rejsen til en anden verden og lege-tanternes besøg

“Hi Tay, I am going to move to another world soon. There are palm trees and swimming pools and it never rains there”.

Palm Jebel Ali "Det Andet Palmetræ"

Palm Jebel Ali
“Det Andet Palmetræ”

Klassekammeraten Tay undrer sig.

Hvad pokker siger man lige til det? Det er mandag morgen og Tay er knapt vågnet helt endnu. Hun kigger betuttet på Cille og herefter ned på sine sko.

Dubai Creek

Dubai Creek

Skolepigen står med sit løbehjul mellem benene, armene går flagrende op og ned i begejstring, og hun har et stort smil om munden. I hendes book bag ligger et verdenskort, hvor hun og Farmand har tegnet England og Dubai ind, så hun kan fortælle nyheden i skolen. Mrs. Ryan (hendes klasselærer) ved det godt og har lovet også at finde en globus frem, så børnene kan tale lidt om rejsen og forskellene mellem de to lande.

De Forenede Arabiske Emirater

De Forenede Arabiske Emirater

Efter skole er Cille lutter smil. Hun fik lov at stå op ved siden af Mrs. Ryan, mens resten af klassen sad ned. Hun havde fortalt dem, at hun skal bo i et andet land, gå i skole et andet sted, og at hun skal rejse med fly, mens vores ting bliver sejlet afsted.

Indtil videre er Skolepigen glad for nyheden om den forestående rejse. Så glad, at hun mente, at vi bare kunne pakke og flytte nu, da hun fik øje på de nyindkøbte kufferter.

Hendes venner har på ingen måde været begejstrede for nyheden om at Cille skal rejse væk. Der har været mange tårer i vennernes hjem i weekenden. Det er som om de dejlige unger forstår det bedre end hun gør. Som om de har luret at de så ikke kan ses og lege sammen mere.

Enten er det ikke gået op for Cille endnu – eller også suser eventyrlysten i hendes blod. Hun er ihvertfald mere fokuseret på det nye end på det gamle i disse dage. Vi får se. En reaktion skal der selvfølgelig nok komme.

uae_map_with_roads

Jeg har aftalt med Mrs. Ryan at vi kan sende pakker og billeder til klassen. For jeg tror at hun kommer til at savne sin lærer og kammerater, når først vi er landet og har svømmet i poolen i nogle dage. Når nyhedens interesse langsomt lægger sig…

Der kommer langt mere om flytte-forberedelserne i de kommende dage.

Nu er der emneskift.

Vi stiller om til Lege-tanternes besøg i den forgangne weekend.

Mormor og Faster triller over dørtærsklen med hver deres Ryan-Air-kompakte trolley. Travel light, må være deres motto. Da kufferternes indre blottes, indeholder de store rugbrød, gaver og slik til pigerne.

Kombinationen Mormor + Faster = en glad og let tone i rummet. Masser af frække børnesange, leg, kys, fjollerier og flyveture. Alting foregår i børne-øjenhøjde. Og det er der to små piger, som nyder og suger til sig. Det er et fællesskab, som varmer og gør godt langt ind i sjælen.

Lørdag kigger vi på containerskibe i Felixstowe Havn. Jeg forklarer Cille vidt og bredt om at det er sådan, alle vores ting bliver sejlet til Dubai. Bagefter går vi på stranden og fanger rokkeæg og blæksprutte-skaller i nettene. Det blæser voldsomt og vi overgiver os hurtigt til store kopper kaffe og caféhygge.

I ulvetimen bader Mormor og Faster pigerne; de bygger LEGO, læser Karius & Baktus og leger fangeleg. Vi spiser tapas og skåler for den arabiske fremtid.

Da pigerne er konverteret til Snorkefrøkener, lister Mormor, Faster og undertegnede i svømmehallen. Til fællessvømmetag, boblebad og sauna-overophedning. Lige hvad vi trængte til efter en iskold, blæsende dag ved stranden!

Søndag tager Legetanterne, Lille My og jeg på tur til Aldeburgh og Snape Maltings. Vi kigger på smukke brugskunstting, spiser tea cakes, ser ud over marsk-områder og glor ned i River Alde’s mudrede vand.

Bagefter kører vi ud til kysten ved Aldeburgh, hvor Martello Towers står som et minde om dengang, hvor der var behov for fysiske fæstningsværker. De mente sgu’ serious business.

Vi slutter turen ved Leiston Abbey-ruinerne, der daterer helt tilbage til 1200-og-hvidkål. Jeg er elendig til årstal. Men smukt og stemningsfuldt var det i det spæde forårsvejr.

Det er rart med en tur ud i det blå.

Jeg føler at vi har oplevet alt, alt for lidt af England i de 3 år, vi har boet her.

Men det har været 3 år med helt små børn, hvis behov naturligvis ikke er at se Cambridge  og Oxford eller at gå i teatret.

Sikke en skøn weekend med de to barnlige sjæle fra Danmark. De kom til os med nus og pjat og livsglæde i rygsækken. Og de gav gavmildt af sig selv i form af nærvær, sang og store kram.

Den indsprøjtning lever jeg højt på i denne her uge, hvor der er flyttefirma-forhandlinger, forkølede næser, legeaftaler, bilsalgs-diskussioner og mange andre morsomheder at tage sig til.

På gensyn og tak for besøget, dejlige Faster Frøstrup og dejlige Mormor!

Kommer I ned og agerer legetanter i palmernes skygge i Dubai?

foto 2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at fortælle en 4-årig at familien skal flytte