Ulykkesfuglen i højt tempo

Værdigt (skole)trængende

“Cille, jeg har fundet noget i postkassen til dig”. Martin løber op ad trapperne med en rød kuvert i hånden her til aften. Cille kigger ud over badekarskanten med et nysgerrigt blik.

Kuverten bliver flået op. Mrs. Ryan – Cilles klasselærer – skriver en rørende besked om at Tiger Class savner hende, og at de alle glæder sig til at se hende igen på mandag. Der er også et takkekort for te-kruset, som Mrs. Ryan fik i julegave.

foto 2-4

Cille er ovenud lykkelig. Og mere end parat til skolestart! Hun knuger brevet og ler højt ved tanken om alle sine klassekammerater.

Når hun slår øjnene op om morgenen, tæller hun ned til mandagens skolestart. Denne her skoldkoppekarantæne trækker tænder ud?i bogstaveligste forstand?.

I går fik hun den idé, at hun ville tegne et selvportræt, som hun kan vise frem på mandag. “For så kan alle mine friends se mine chickenpops, Mummy”.

Og her er så portrættet – af en glad trunte med masser af knopper. Det har tilsyneladende ikke været det mest traumatiserende, hun har været ude for – hvis man da kan vurdere den slags på et ansigtsudtryk.

foto 3-3

Efter sit selvportræt kommer hun i tanke om at Farmanden også kan printe et par fotos af kopperne. Som yderligere dokumentation til skoleklassen.

foto 2-3Men der var ikke kun brev fra klasselæreren i posten.

Forleden fik Cille også det fineste prinsessebrev fra skolens leder, Ms. Kidby, der takkede for sin julegave – dansk Galle & Jessen pålægschokolade.

foto 1-4Uromageren med den store fantasi trænger virkelig også til at komme i skole igen. Hun synes det selv, og Moren er rørende enig.

Hun trænger til at være sammen med jævnaldrende. Til at få udfordret hovedet og brugt kroppen lidt mere end her i tulle-langdraget med Mor og Lille My.

Cille er retur som fræk slagterhund, nu hvor koppe-ubehaget er væk. Hun svarer igen, driller, løber væk, trækker tingene i langdrag, argumenterer, skriger og råber. Jeg svarer igen, hiver hende tilbage til opgaven, forsøger at få tingene til at køre, skriger og råber.

Det er ikke kønt. Hun er en eksakt udgave af mig selv. Alt – armbevægelser, kropsholdning, ordvalg, toneleje. Og det er pinagtigt at se og høre på sig selv i mini-udgave.

For slet ikke at tale om alt det Mormor, der kommer ud af munden på mig. Det der med at lyde som ens egen Mor, kender I det?

No offence, Mormor, du ved forhåbentlig hvad jeg mener!

Og lige så hurtigt som vi begge farer i flint, lige så hurtigt indfinder fred og harmoni sig igen.

For uromageren har også den mest fantastiske fantasi. Hun trives i sit eget selskab og finder på de mest finurlige lege. Her har jeg fanget hende i en timelang leg med “Sylvanian Families”, hvor hun sidder musestille på sit værelse, i sollys, i egen opfindsomhed.

Jeg bliver så stolt og lykkelig, når jeg oplever hendes fredfyldthed og fantasifuldhed. Det er sundt at få fornemmelsen af evighed og uendelighed, imens man leger.

Og en stor tak skal lyde til jer alle, der har skrevet søde, trøstende beskeder og gode råd i forbindelse med det skrækkelige løbehjuls-uheld i parken forleden.

Cille er dygtig til at passe på de to skæve tænder.  Hun accepterer, at der er bandlyste fødevarer i disse dage, og hun skyller pligtskyldigt munden i klamt Corsodyl dagligt.

Fortanden er ved at blåne, desværre. Men det er jo et kosmetisk problem. Sålænge tanden bliver siddende til den skal rokke, bør jeg være taknemmelig.

Og jeg dulmer skyldfølelsen så godt som overhovedet muligt. Selvom I skriver at jeg skal stoppe med at føle skyld, så er det lettere sagt end gjort!

Jeg arbejder med mig selv via lykke-kalorier, naturligvis.

For hver eneste mundfuld føler jeg mig bedre tilpas, omend det ikke ligefrem har god effekt i forhold til at komme af med det påtagede, danske julesul.

foto 4-2Rigtig god søndag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ulykkesfuglen i højt tempo