Terror

Farmen og Flyvende Mormor

Den statsautoriserede pandekagebager, bademester, konfliktmægler, numsetørrer, tålmodighedsudøver, strikkelise og hverdagsheltinde fylder 58.IMG_0800

Der er tale om Flyvende Mormor, naturligvis.IMG_0784Jeg kan næsten ikke skrive det her blogindlæg om hende uden at få fysiske savn-reaktioner.

Maven gør ondt. Skuldrene trækker sig op om ørerne. Øjnene bliver blanke.

Mormor hiver kufferten over dørtærsklen i den forkerte retning ukristeligt tidligt lørdag morgen.

Martin er så betænksom at køre hende i lufthavnen, så afskedsseancen bliver minimeret for hende og for mig. Pigerne må sige farvel dagen forinden, fordi de stadig snorker, når Mormor skal flyve.IMG_0817Når jeg tænker en kende mere rationelt, så kan jeg godt se, at der egentlig ikke er de store problemer ved at sige på gensyn til min Mor.IMG_0812Vi flyver jo til Danmark på juleferie om præcist 1 måned.

Vi har hygget, leget, snakket, gået ture, svømmet, drukket kaffe og udforsket så mange ting i løbet af Mormors ferie hos os, at der heller ikke ligefrem mangler noget på oplevelseskontoen.IMG_0730IMG_0634Men mere vil have mere…

Den sidste dag inden afrejse, fejrer vi så hendes fødselsdag – lidt på forskud.IMG_0810Med fine sager pakket i lyserødt silkepapir og masser af fødselsdagskram.IMG_0813IMG_0814Jeg har længe haft restauranten The Farm i Al Barari i min madkikkert. For Farmen serverer – blandt meget andet godt – Afternoon Tea.

Og dét skal min Mor da ha’, før flyveren stryger mod rusk og regnvejr.IMG_0841Der er scones med clotted cream og hjemmelavet jordbærsyltetøj.

Friskbagte sandwiches med velsmagende og delikat fyld.IMG_0834Og kager til små og store kagemunde.IMG_0836Vi nyder de grønne omgivelser, som Al Barari-compound’et er indbegrebet af.IMG_0829Pigerne løber ind og ud af restauranten i det skønne vejr.

Cille plukker en lille buket til mig som et smukt sidekick til min kaffe.
IMG_0835IMG_0828Rent æstetisk er The Farm anderledes end de fleste Dubai-steder, som svømmer hen i bladguld, mosaikker, arabesk-mønstre, spejlrefleksioner, varme farver og sindrige dekorationer.

Her er grønt, grønt, grønt. Så langt øjet rækker.IMG_0832Og det virker måske ikke så usædvanligt, hvis man bor i et europæisk land, men dét er det sgu’ i en ørken!

Et vandhul er et kæmpe-arbejde at vedligeholde.

Træer, buske, græs og blomster kommer aldrig af sig selv – og de kræver møjsommelig vanding.

Hver eneste dag.

Lidt ligesom kærligheden.IMG_0830Så vi nyder oasen i ørkenen. Det at være i en have.

Gemt bag træer, buske og alt det andet levende grønne, som vi (ihvertfald i Danmark) tager for givet.

Uanset at naturen her er så kunstig, som noget kan blive.

For det grønne er så forfriskende for øjnene, når alting ellers er sandfarvet og støvet.

Hvis du ikke har besøgt Farmen, så kan det varmt anbefales – til morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe eller aftensmad – de har det hele – i et adstadigt tempo, gemt bag grønt løv.

Tillykke med fødselsdagen, kære Mor-Mormor.

Må du være flyvende mange, mange år ud i fremtiden!IMG_0862

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Terror