A walk in the park

Her bor vi

Det er gået op for mig – her “kun” et halvt år efter at vi er flyttet fra den store villa til vores rækkehus – at jeg vist aldrig har fået vist jer hvordan vores nye hjem ser ud?

Ihvertfald har jeg fået flere venlige henvendelser med hints om, at jeg ‘da godt kunne tage at vise det nye hus frem’…

Så det vil jeg naturligvis gøre: Hér bor Araber-Far med Araber-Mor og de to små døtre.IMG_0182Martin er igang med den helt store klargøring af havemøbler og grill, nu hvor efterår og vinter står for døren. Nu kan vi snart komme udenfor og nyde det skønne klima, som Dubai har i det næste halve år fra oktober til marts.IMG_0173Trampolinen skygger fuldstændig for stuevinduerne, men der er meget lidt plads i gårdhaven, og pigerne elsker at hoppe. Så må ønsket om dagslys vige pladsen for børn i glad leg.IMG_0175Legehuset og de små cykler skiller vi os nok snart af med. Pigerne er næsten for store til de ting nu?
IMG_0174Her i Dubai stiller vi blot uønskede ting ved siden af skraldespanden og skriver et skilt om at tingene må tages. Et øjeblik senere har en nanny, en gartner eller en arbejdsmand fået glæde af den lille børnecykel, det legetøj eller det møbel, som man ikke længere selv ønsker.

Den løsning benytter vi os for det meste af, fordi det giver et andet menneske en glæde i forhold til det beløb, vi måske kunne indbringe ved at sælge det i et eller andet køb-salg-forum.

Her fredag formiddag har pigerne gang i modellérvoksen. De sidder i spisestue-delen af vores stue.
IMG_0177IMG_0172IMG_0187Modsat spisestue-delen ligger Bob-katten i sofaen i vores lille TV-stue. Han elsker den solstråle, som står ind ad vinduet om formiddagen.IMG_0176Midt i underetagen ligger et gammeldags køkken, som kan lukkes af med to døre. Det er relativt stort og velfungerende for et Dubai-køkken, om man så må formulere det. Vores udlejer er en ivrig entusiast i køkkenet – og hun har derfor indrettet det funktionelt.IMG_0178I stueetagen ligger ligeledes et gæsteværelse, som snart skal gøres klart til alle vores gæster, der kommer i en lind strøm for at søge ly for det danske efterår. Det glæder vi os i øvrigt helt vildt til!IMG_0186Den bagerste del af stueetagen byder på et gæstetoilet, en baggang med vaskemaskine og et maid’s room med badeværelse.

Entréen i vores hus er rund og ganske umulig at fotografere, men her fornemmes det runde rum måske fra førstesalens trappe?IMG_0179På førstesalen ligger et “family room”, hvor pigerne leger og konstant har gang i et krea-projekt.IMG_0180Vores soveværelse er uforholdsmæssigt stort. Sådan er det altid i Dubai, synes jeg. Det ville have været skønt med de ekstra kvadratmeter i køkkenet eller stuen i stedet.IMG_0181Ud fra vores soveværelse er der en balkon og til den anden side har vi et walk-in-closet og et stort badeværelse med karbad og separat toilet.IMG_0183Pigerne soveværelser ligger længere henne ad gangen.

Her er det Milles værelse.IMG_0185Og Cilles værelse.IMG_0184Hertil hører der et børnebadeværelse med karbad.

Og dét var så dét.

En rundvisning i vores upolerede hjem. Uden puffede puder. Eller flotte buketter i vaser. Uden små æstetiske opstillinger. Eller rene flader, for den sags skyld.

Så langt fra Instagram og Bo Bedre, men så tæt på virkeligheden.

Det er et øjebliksbillede fra weekend-tullen.

I et rækkehus.

I en Ørkenstat.

Et helt almindeligt hus i et vel-etableret, centralt-beliggende område til lige i underkanten af 450.000 kr. i årlig leje.

The Lakes er virkelig et dejligt compound.

En ghetto, som primært tiltaler ‘hvid middelklasse’ – herunder en masse englændere og skandinavere.

Her er mange community-pools, et fitnesscenter med stort pool-område, en lille købmandsbutik med det mest nødvendige, en neglebar (livsnødvendig) og en engelsk gastropub (lige så livsnødvendig) – foruden intet mindre end tre børnehaver.

Come see for yourself 🙂

8 kommentarer

 • Soh

  Det ses så hyggelig ud. Det hele er rigtig godt beskrevet. Det er spændende og informativ. Jeg er faktisk i gang med at finde job i Dubai. Det er godt for karrier har jeg hørt. Jeg har faktisk nogle spørgsmål. Er det ok jeg sender e. mail med mine spekulationer :). VH Soh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Tak for de søde kommentarer. Jeg får mange henvendelser fra folk, der overvejer at flytte til Dubai. Jeg er på ingen måde ekspert på arbejdsmarkedet hernede eller ved alt om Dubai, men selvfølgelig må du skrive til mig.
   Venlige hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann K

  Tak for en masse spændende info. 🙂 Jeg leger selv med tanken om at flytte familien til Dubai, men er kun i begynderdrømmestadiet.
  Lige et spørgsmål: 450.000 kr i årlig leje. Det lyder godt nok dyrt! Kan det passe?
  Jeg er sygeplejerske og vil derfor tjene væsentlig mindre end at have råd til sådan et hus. Er det til at få fornuftig billigere bolig til 4?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Ann,
   Det ER også hundedyrt for et lille, nedslidt rækkehus – men det ligger i en skøn og fuldt-udviklet community. Du kan sagtens få billigere bolig til en familie på 4 – men billigt bliver det aldrig. Du kan google rundt på f.eks. propertyfinder.ae og se lidt på huse og priser.
   Danske sygeplejersker skal i kontakt med en privat klinik for at få en okay løn og okay arbejdsvilkår – det er MEGET langt fra et dansk arbejdsmarked – og det gælder for alle typer af jobs. Du kan evt. bede om erfaringer blandt sygeplejersker i FaceBook-gruppen Danskere i Dubai – her bor nemlig rigtig mange danske sygeplejersker, som måske kan lede dig i den rigtige retning.
   Venlig hilsen,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det hyggeligt ud 🙂 Lyder godt nok som et lækkert compound

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • merete

  Der ser dejligt ud i det rækkehus! Det er så hyggeligt at følge med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ser hyggeligt ud 🙂 Snart er vi klar til min 4. tur til Dubai – min søns 2., hvor vi blandt andet skal fejre hans første fødselsdag hos farmor og farfar og faster 🙂 min kæreste har selv boet der som teenager – så er lidt hyggeligt at følge med her :’)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A walk in the park