Operation

Hvem var det lige, der skulle opereres?

Kl. er 7 i en Ørkenstat.

Solens stråler forsøger ihærdigt at gøre det af med morgendisen.

Vi er ankommet til Al Zahra Hospital for at få fjernet de 3 k-wirer, der har holdt bruddet på Cilles albue sammen i de sidste 3 uger.IMG_6768Der er altid en del papirarbejde at vente på – også selvom forsikringsselskabet har forhåndsgodkendt operationen.

I mens læser vi “My Magical Garden” i venteværelset.IMG_6769 IMG_6770Kort tid efter bliver vi ført op på sengeafsnittet.

Sister Mary – en midaldrende sygeplejerske fra Bangladesh – kommer ind på stuen.

Hun virrer venligt med hovedet og ser over på Martin:

“Good morning, Mister Kaalund, how are you this morning?”. Martin svarer, at han har get såmænd fint.

“Can I please ask you to remove your watch and ring, then I shall also give you your stockings to wear along with the gown. If you prefer, you can also wear hospital disposable underwear”.

Jeg ser over på Martin og bagefter på Sister Mary.

Det er en joke, ikke?

Jeg rømmer mig og siger forsigtigt: “Sister Mary, today is the operation of Cecilie Kaalund, our daughter. Not my husband, he is as well as can be”.

Sister Mary virrer lidt med hovedet og ser fra hvid mand til hvidt barn.

‘Cecilie’ er så åbenbart et pigenavn, who would have known?

Og hvordan skulle man dog have gættet, at patienten er personen med bandage om armen? Det hele er meget mystisk.

Sister Mary beslutter sig for at lukke den lidt penible situation ned ved at bakke forsigtigt ud af rummet.

Da hun når til døren, tager jeg et par skridt fremad og foreslår hende at komme tilbage med et operationssæt i børnestørrelse.

Vi bliver enige om, at misforståelsen helt sikkert er sjov lige om lidt.

Lige om lidt.
IMG_6772 IMG_6773Vi forærer Cille nogle pakker med “Shopkins”, som er hendes nye samledille, der optager hende, som intet legetøj nogensinde har interesseret hende før.

Og når nu Martin åbenbart ikke har i sinde at hoppe i fuld operations-gear, beslutter jeg mig for lige at teste engangs-trusseletten.IMG_6774Fotografisk materiale af upassende karakter, må man sige.

Efter at have svaret endnu en gang på de samme spørgsmål, bliver Cille trillet ned på operationsgangen.IMG_6775IMG_6776IMG_6777Anæstesilægen fistrer nervøst med venflon og Cilles dybe hulken får missionen til at mislykkes. EMLA-creme er et koncept, som de har meget svært ved at greje i Dubai.

Hendes vener er bittesmå og vi parlamenterer forsigtigt med hende for at få hende til at acceptere masken først, frem for nålen.

Men hun er dødsensbange for masken. Angsten udmønter sig i et bittelille, forvrænget ansigt. Ikke en lyd kommer over hendes læber.

Vi aner ikke hvorfor hun er bange for masken – hun ser jo, at Mille accepterer sin maske derhjemme fra tid til anden.IMG_6778En følelsesmæssigt udmattet Farmand kommer ud fra operationsstuen, hvor det var lykkedes at få Cille sendt afsted til drømmeland, fordi en ferm sygeplejerske hev selve masken af og brugte sin hånd som en form for tragt over hendes lille ansigt.

Hånden var mindre skræmmende for hende end masken.IMG_6779Jeg klynger mig til Bjørnen Bjørn, mens vi venter.

Det lykkes mig at holde min egen maske nogenlunde i ro – og jeg har kun pevet en smule, da de to andre blev ført ind til operationsbordet og følelsen af forladthed og afmagt overmandede mig på gangen.

Det varer ikke så længe, før patienten vågner – og selvom hun er træt, så kan hun stadig lege lidt med sit nye legetøj.IMG_6780 IMG_6781Hvis ikke man har kvalme af narkosen i forvejen, så kan man altid få det af dagens servering.

Perlende, fed hønsebouillon og æble-jelly. Velbekomme.IMG_6782Efter halvanden time går vi ud til Sister Mary og lyver hende lige op i ansigtet.

Cille har naturligvis tisset. Og drukket. Og spist. Og nu tager vi altså hjem. Og nej, vi vil ikke afvente “the final bill”, hun må da have misforstået et eller andet.

Punktum.

 

Doven hankat venter på sofaen i grillkyllinge-stilling.IMG_6784IMG_6783Cille lægger sig hos ham og ser lidt film.

Jeg laver popcorn til hende og Farmand mixer cacaomælk.

Når man er blevet opereret, må man få lige det, man har lyst til.IMG_6785Og når hun kan spise popcorn med tæerne, så er hun da i bedring, ikke?IMG_6786Det eneste, vi har tilbage som minde om hele miseren er 3 kødnåle i et glas.IMG_6787Og en spaghettitynd arm med 3 små huller, der skal hele og en albue, som skal arbejdes igang efter at have været på stand-by i mange uger.

6 kommentarer

 • Marie

  Selvom det er en tragisk historie så skriv er du misforståelsen så godt at man småsmiler lidt,,, tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Åh godt det hele er fint overstået. Nu skal det bare gå fremad stille og roligt med den albue. Det har været en grim tid.
  Sender knus …extra mange til cillemusen….fra
  Farmor og farfar

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har virkelig været nogle lange, trættende, trælse uger, Farmor og Farfar. Men nu ser vi fremad. Cille er hjemme fra skole i dag, så hun lige får lidt mere ro til at lære sin albue at kende igen. Det er ømt og hun er meget forsigtig. Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merete

  Midt i alvoren fik man da grinet lidt af misforståelsen inden operationen! Godt det hele er vel overstået! Og tak for alle de fine billeder, som siger alt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Operation