Om expat-adfærd i Dubai

Stærke kvinders netværk

“But why you need go out, Mummy, why? Mia want you to stay home wif Mia”.

Mille ligger i sin lille seng og ser op på mig med store, runde øjne. Sutten bliver straffet på den hårde klinge.

Hun er ikke helt tilfreds med situationen.

Det er jeg til gengæld. Når manden er ude, så springer husmoren samme vej?.IMG_6085“Jeg skal bare lige ud i et par timer – og Lili er her jo til at lytte efter dig og passe på dig”, mumler jeg og kysser Mille godnat for 117. gang.

Hun er ellers virkelig-mægtig-glad for Lili, vores nye husholderske.

Det er Cille også.

Det er vi allesammen.

Hun er sød, kærlig, imødekommende og åbenlyst glad for børn. Et legende menneske.

IMG_6070Jeg lister tilfreds ud i mørket og hen ad villavejen til “Tuesday Ladies’ Night” hos en af de mest inspirerende kvinder, jeg har mødt her i Dubai.

IMG_6087 Der er champagne.

Fordi en bog er født.

Og vi skåler for den nybagte forfatter.

Der er intelligente, stærke, modige, handlekraftige kvinder rundt om bordet, som byder ind med interessante betragtninger om stort og småt, løst og fast.

Det slår mig, at der er overskud på alle hylder hos dem.

De er dén slags mennesker, som ikke bare overlever alt, hvad verden smider i deres retning – men som formår at vende og anvende enhver udfordring til noget positivt i livet.

IMG_6076En essentiel del af de her stærke kvinders basisgarderobe (foruden virkelig flotte stiletter) er gode netværk (i flertal).

De forstår at hjælpe og støtte hinanden på det personlige plan – og så fremmer de aktivt og medsøsterligt hinandens virksomheder, opgaver og interesser.

Jeg fandt også Lili – vores nye husholderske – gennem præcist sådan et netværk: Danish Business Women Dubai.

En organisation, som jeg meldte mig ind i kort efter vores ankomst – og som jeg har stor glæde af både socialt og fagligt.

Her igennem fandt jeg også mit job som støttelærer.

Det tog mig 2 minutter at skrive en besked i netværket om at vi gerne ville finde en ny og børne-glad husholderske. Et par timer senere havde jeg så lavet en aftale med Lili om at mødes for at lære hinanden at kende.

And the rest is history.

IMG_6077Vores lille familie trives med Lili – og forhåbentlig er det gengældt.

Hun er også en stærk kvinde, der gør alt, hvad der står i hendes magt for at skabe et godt liv for sine familiemedlemmer på Filippinerne. IMG_6079Lili er her i Dubai sammen med sin søster og et par andre kvindelige familiemedlemmer, som passer på hinanden. Hendes søn og to børnebørn, den aldrende far og et par søskende bor på Filippinerne – og hun tager hjem for at besøge dem med jævne mellemrum.

Jeg synes at det er rart, at Lili har noget af sin familie i nærheden, så hun har mennesker omkring sig, som hun kan stole på. Dén tanke er især dukket op i mig, fordi Thushara netop ikke havde tæt familie her.IMG_6081Jeg slendrer hjem kl. 1 om natten. Træt, mæt og glad.

Der er masser af sand i luften på grund af den friske vind.

Det svier i øjne, næse og hals. Måske trænger jeg bare til at sove?

Lili har klaret babysitting af Lille My med bravour.

Hun bestak pivedyret med Peppa Pig på iPad i en halv time, som de sad og så sammen, indtil Mille var træt nok til at lægge sig til at sove, selvom hendes Mummy var gået.

IMG_5687

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om expat-adfærd i Dubai