Flyforsinkelse.dk

Allahu Akbar

Familiebussen er på vej mod Abu Dhabi.

I dag er den en 3-trins-raket med Martin og jeg i førersædet, Mille og Morfar som dagens underholdende indslag på midtersædet, og Cille og Conny klemmer sig ind bagerst på de 2 slå-ud-sæder.

Vi skal besøge Sheikh Zayed Grand Mosque Centre, som har været på min Must-See-Liste i det, der føles som en evighed.IMG_5300IMG_5301IMG_5303Vi studerer påklædningsreglerne nøje, før vi nærmer os hovedindgangen.IMG_5302Vi er (overraskende nok) klædt efter reglerne og trækker derfor blot de medbragte tørklæder over håret, før vi går videre.IMG_5305Her er jeg fotograferet i den indre gård, hvor marmoret skinner så hvidt, at det er nødvendigt med solbriller. IMG_5306Martin kan lide mit nye, mere ærbare look, siger han med et bredt smil. IMG_5307Selvom vi er langt fra alene om at besøge moskéen, så er der en rolig, ophøjet stemning. Jeg fornemmer at alle, der sætter fod på dette sted, bliver lamslåede over skønheden. IMG_5311

Jeg ved ikke om billederne taler for sig selv, men her er så overdådigt, så imponerende, så vidunderligt, at jeg ville ønske, at jeg kunne sidde helt stille for mig selv i en time og se.

På marmoren. På udskæringerne. På faconerne. På mønstrene.

Men vi har 2 små børn med, så turen går videre. Først stiller vi (træ)skoene.IMG_5312Og så går vi ind i hovedbygningen.IMG_5325IMG_5323IMG_5314De håndværkere, som har bygget moskéen må være de ypperste inden for deres felter.

Det er ubeskriveligt smukt. Detaljerigdommen gør mig stum. IMG_5322 IMG_5318 IMG_5317Her er så mange farveindtryk og så rigt dekoreret, at Cille konstant tager billeder som inspiration til egne tegninger og malerier.IMG_5321

Der er svalt i gangene, som omkredser hovedbygningen. Vi nyder brisen, mens vi betragter søjlerne, bassinerne og kuplerne.

IMG_5331IMG_5346

Før vi vender næsen hjemad, skal vi lige på toilettet.

Dét i sig selv er en oplevelse.

Detaljerigdommen stopper ikke, blot fordi man skal tisse.IMG_5335IMG_5336Cille sætter sig for at vaske sine fødder i de fine fodbade, der bruges, før man går ind for at bede.

Vi venter tålmodigt på hendes fodbaderi. Det er en fantastisk oplevelse for både store og små.IMG_5345 IMG_5343IMG_5328Efter et par timer er vi mætte af marmor og guld. Eller rettere – pigerne er.

Her er så storslået, at vi må komme igen en anden dag.IMG_5329Uanset trosretning vil jeg mene, at Gud er nærværende på dette særlige sted. Hér er det aldeles ligegyldigt, om du er muslim eller kristen (eller noget helt tredie.)

Stedet er åbent for alle og bygger bro i mellem kulturer og religioner.

Hér opfyldes vores mellemmenneskelige behov for at tro på noget større end os selv.

Allahu Akbar! (Hvem end han eller hun er) – så er Gud stor!

allahuakbar

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flyforsinkelse.dk