Tomgang og en stor beslutning

Om Charlie Hebdo og det at leve i et muslimsk land

Endnu et chokerende angreb er blevet begået på den vestlige verdens ytringsfrihed og værdigrundlag.

De rammer os dybt i hjertet med deres dødelige handlinger.

Fire-Heart-Wallpaper-HD1De sociale medier svømmer over i “Je Suis Charlie”-sympatierklæringer og medierne kører løbende opdateringer om de franske myndigheders jagt på gerningsmændene.

Det er grotesk og uacceptabelt, at en flok kunstnere ikke kan få lov til at udføre deres gerning i ro og fred. Uanset om man er enig med dem eller ej.

Vi må aldrig gå på kompromis med ytringsfriheden og individets frihed, som vi i den vestlige verden har aftalt at leve med og i.

Det er indbegrebet af vores form for demokrati.

Det er indbegrebet af os.

Og der vil i mine øjne aldrig komme noget godt ud af at føje islamisternes agenda. De vil fortsætte ufortrødent – bid for bid til de når deres mål om et islamisk-europæisk kalifat. Præcist som de kristne drog på korstog for så længe siden, at vi næsten har glemt det (eller måske ønsker at glemme det i vores vel-friserede samfund).

Men samtidig med at vi må stå fast på vores overbevisninger, så er disse dage også en øvelse i at balancere lige på knivsæggen og anvende vores sunde fornuft, når vi ser på vores medmennesker – uanset om vi bærer tørklæde eller har udslået hår.

Husk at læse om de muslimske foreninger og organisationer, der fordømmer angrebet – og som anerkender at handlingen var forkert:

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE7341796/Muslimske+organisationer+på+stribe+fordømmer+terror+i+Frankrig/

Jeg selv er vågnet op til tung tåge og kølig luft over Ørkenstaten.

På vej til arbejde lytter jeg til radionyhederne, hvor De Forenede Arabiske Emiraters Udenrigsminister fordømmer terrorangrebet i Frankrig.

Og det glæder mig inderligt.

Ikke at Emiraternes fordømmelse kan bringe 12 uskyldigt døde til live igen, men at der bliver taget afstand fra arabisk side.

At de siger til verdenssamfundet, at de ikke vil tolerere eller godtage den form for adfærd fra “egne rækker”.

http://www.khaleejtimes.com/kt-article-display-1.asp?xfile=data/government/2015/January/government_January13.xml&section=government

Jeg føler mig dybt taknemmelig over at få lov til at leve i et civiliseret, muslimsk samfund – side om side med muslimer, buddhister, hinduer, kristne og hvem der ellers er løbet til.

Vi lever her på emiraternes præmisser. På muslimernes præmisser.

Der er ikke vestlig ytringsfrihed, men en form for moderne, arabisk ytringsfrihed.

Der er påtvunget respekt om arabiske omgangsformer, værdier og traditioner i det offentlige rum. Kristne skal eksempelvis overholde fasten under Ramadanen, når vi er ude. Og vi får udleveret et tørklæde, hvis vi skal besøge en moské. Kristne kirker er accepterede, men har ikke kirkeklokker eller kors uden på bygningen. Vi kan få lov til at købe gris og alkohol i diskrete, separate butikker, fordi det nu engang ikke er acceptabel adfærd for en muslim.

Det er med største naturlighed, at emiraterne forventer af os – de fremmede, immigranterne – at vi overholder deres love og respekterer deres samfund, deres værdier, deres tro og deres kulturelle traditioner.

Og når vi gør det, er vi hjertelig velkomne i deres land.

Det samme skal og må gøre sig gældende, når muslimer flytter til vestlige samfund. De er velkomne til at bygge en moské (uden minaret og kald); de er velkomne til at bære tørklæder, til at holde Ramadan og til at tale arabisk, kun spise halalkød og så fremdeles.

Men de skal være respektfulde og accepterende over for det samfund, som de er flyttet til.

I Den Vestlige Verden har vi en anden form for ytringsfrihed, som går både til og over stregen. Vi spiser, drikker og klæder os på vores måde (nogle lader helt være med at klæde sig på). Og dét skal vi hverken undskylde for eller ændre på!

PRinc_rm_arteriogram_of_healthy_heartI De Forenede Arabiske Emirater gør vi os umage med at mødes på den respektfulde midterbane. På ikke at provokere eller genere hinanden unødigt.

Det giver ingen mening at forsøge at overbevise hinanden om at vores eget værdigrundlag er rigtigst. For er det dét?

Vi samlever i Dubai på civiliseret vis under arabisk kodeks. Og det er fint med mig – for vi er som bekendt i et arabisk land.

For helvede, hvor ville jeg ønske, at de forbandede islamister kunne forstå, at når de opholder sig i den vestlige verden, så er de nødt til at acceptere, at tingene foregår på vestlig manér!

R.I.P. – I uskyldige ofre for brutale, uoplyste terrorister.

PS: Skal vi ikke love hinanden at være gode medmennesker? Det ville klæde os at opføre os ordentligt over for hinanden i 2015. En virkelig trist start på året, synes jeg.

PPS: Jeg får lyst til at kalde terroristerne for mørkemænd, men det er nok ikke så smart. Der findes alt for mange mennesker, som stadig tror, at islamistiske terrorister har mørkt hår og mørk hud. Det er ikke nødvendigvis en indikator. De kommer i alle former og farver. De bor side om side med os og har fuldstændig glemt, at vi er mennesker, præcist som dem selv.

Skriv en kommentar

  • J.

    problemet er bare at vores politikere, ja hele EU giver dem for mange beføjelser, når de kommer herop. Der bliver leflet for den stadigt voksende muslimske befolkning i Europa, særdeles her i Danmark samt vores naboland Sverige. Vores politikere underkender danskheden (bl.a. pga alle EU’s vanvidsregler) og vi afgiver fuldstændigt vores kulturarv, vores traditioner og madvaner pga disse mennesker. De får lov til at få opført moskeer, de får muslimske gravpladser, de får mere i understøttelse end en dansk pensionist, der virkeligt har knoklet livet igennem, for at få skabt “datidens velfærdssamfund” som nu synker i grus, fordi vi skal brødføde horderne, der vælter ind i landet, af såkaldte “flygtninge”…mange af dem BEKVEMMELIGHEDSFLYGTNINGE…fordi de har fået fortalt, at Danmark er et rent slaraffenland, hvad angår økonomisk hjælp. Ren og skær udnyttelse af vores statskasse, og hvem skal finansierer dette….det skal den almindelige dansker, som får fortalt, at han/hun skal arbejde til de bliver skinddøde, til man ligger med begge stænger i graven. Tro endelig ikke at vi har de samme rettigheder/beføjelser hvis vi rejser til et muslimsk land. Jeg kan godt forstå, hvis hadet vokser til alle samfundsnasserne, specielt muslimerne, som jo ikke er kommet til lille Danmark, for at blive integreret – vær endelig ikke naiv, men se kendsgerningerne i øjnene og indrøm, at vi har en masse problemer, pga af EU, pga vores stupide politikere…og som det hele drejer sig om…pga alle de skide muslimer, der vælter herop, og er pisse ligeglade med danskerne og Danmark.

    Med venlig hilsen
    Jan

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomgang og en stor beslutning