Maude

Dubai'sk børnefødselsdag

Vi er inviteret til 3-års fødselsdag hos søde M på et af fællesområderne i vores 2900-Happiness-ghetto.

IMG_3763

En traditionel, dansk børnefødselsdag, som starter med at den lille fødselar åbner gaver, hvorefter vi synger fødselsdagssang og går igang med kagespisning.

IMG_3765

IMG_3764

Men herfra bliver børnefødselsdagen så til gengæld dubai’sk.

Børnene hopper i pool’en. Her er mellem 30 og 35 grader nu. Det er kølet gevaldigt ned henover den sidste måneds tid.

De har det så sjovt sammen og nyder at lege i vandet.

Og jeg begynder at fornemme, at der venter os et helt fantastisk udeliv her i Dubai. Ihvertfald cirka halvdelen af året.

IMG_3768

IMG_3769Da mørket falder på, kommer pizzabud på knallert med 23 pizzaer til storfamilien.

Børnene sætter sig i græsset og spiser ivrigt, for de er sultne af at svømme.

IMG_3771

De voksne er nu heller ikke for fine til at ondulere en pizza eller to.IMG_3772IMG_3775Da mørket har sænket sig over parken, hygger de voksne sig med snacks, mens børnene leger på legepladsen og boldbanen.

Det er trygge rammer, så de kan løbe frit uden det store opsyn.

IMG_3774

Cille og A skaber en “skole-leg”, hvor de dirigerer med “skolebørnene” og fortæller dem, hvad de skal gøre.

Det er helt fantastisk at observere. Vi mødre står stille uden for boldbanen og ser på legen, der udfolder sig foran os.

IMG_3783

Men samtidigt er det også tåkrummende at se, hvor dominerende, Cille egentlig er.

IMG_3777

Gad vide, hvor hun har det fra, når hun ser ud til at elske at bestemme, organisere, styre og kontrollere?

IMG_3780Lille M og L bliver sendt i fængsel, da der var én af opgaverne, som de ikke lige klarede tilfredsstillende. Cille straffer og belønner som en diktator mod sine undersåtter.

IMG_3784Hvor er det uendeligt dejligt, at vi har en vennekreds efter så ganske kort tid i Dubai.

Det er næsten som om vi danskere former nye stor-familier, nu hvor familie og (gamle) venner jo er i Danmark – og ikke lige kommer forbi til børnefødselsdag.

Der er en åbenhed, omsorgsfuldhed og betænksomhed i mellem danskerne, som i dén grad skyder de fordomme og antagelser ned, som jeg havde om expatmiljøet, da jeg sad i England og dagdrømte om det nye liv i en Ørkenstat.

IMG_3788

Og jeg bliver glad og taknemmelig for sådan en eftermiddag og aften, hvor pigerne er del af et glad fællesskab og hvor torsdag pludselig bliver til en fest.

IMG_3789

2 kommentarer

  • Jeg tror ikke jeg har kommenteret herinde før, men jeg har efterhånden fulgt med på sidelinjen i et par måneder. Jeg er selv tidligere udlandsdansker-barn, og elsker simpelthen at læse dine tanker, for jeg genkender næsten dem allesammen. Samtidig er det spændende med en mors perspektiv. Mit har jo trods alt været mest som barn og teenager. (Bortset fra at jeg nu bor i Danmark igen, mens mine forældre er blevet i USA)

    Nåh, men nogle af vores tætteste venner gennem tiden har netop været de andre danskere fra dansker kolonien. Når man har delt stunder sammen i både de værste og bedste tider i sit liv, deler man et helt særligt bånd. Som du siger, har man ikke altid sin rigtige familie med til at holde jul/fødselsdag/påskefrokost.

    Keep up the good work – jeg elsker at lære med

    Mvh
    Christine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Christine!

      Nøj – hvor bliver jeg megaglad for at læse din besked!

      Der er ikke noget bedre end at få at vide, at du kan genkende dig selv – tanker og følelser – i noget af det, jeg beskriver. Især fordi du selv har oplevet at bo i udlandet med din egen familie 🙂

      Hvis jeg så samtidigt får dig til at grine indimellem, så er min mission lykkedes 100% 😀

      Ja, det er utroligt som dansker-kolonien får betydning, når man lever i udlandet – og utroligt hvor hurtigt, man knytter bånd til mennesker, man har kendt i ganske kort tid. Det er egentlig rart at vide, at det kan lade sig gøre at finde nye ligesindede hurtigt, når man står i en ny og fremmed situation. Så er man ligesom aldrig “rigtigt” alene…

      Skriv endelig til mig, hvis du tænker på et eller andet, undrer dig eller har lyst til at kommentere undervejs. Du er så hjertelig velkommen!

      Mange hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maude