Sam-arbejderne

Hjemveer

Jeps. Den er go’ nok.

photo 3-2

Her sidder jeg. Ene og forladt.

Med hjemveer i maven og sammensnøret hals.

Temmelig stakkels, når jeg nu selv skal sige det.

Min sindsstemning passer meget fint overens med det vandfarve-maleri, som Cille skabte i eftermiddags.

photo 2-2

Martin er rejst til Danmark tidligt i morges. Han skal hjem for at deltage i et bryllup i vores allernærmeste familie.

Pigerne har hjulpet ham med at pakke kufferten i aftes.

photo 3

Han medbringer helt essentielle ting, såsom en DocMcStuffins-dukke, lidt loom-bands og nogle afrikanske dyr af træ. Cille siger til sin Far, at de skal minde ham om hende, indtil han er hjemme hos os igen.

photo 4

Mille lægger sin Bjørnen Bjørn ned i kufferten. Så kan han sove med den om natten.

Thushara laver 2 forskellige curries og dybstegte pappadoms til os om aftenen, så vi kan hygge os, før Farmanden pludselig er pist-borte i 4 dage.

Sødlig grøntsagscurry

Sød grøntsagscurry

Krydret kyllingecurry med ingefær og hvidløg

Krydret kyllingecurry med ingefær og hvidløg

Pappadoms

Pappadoms – de feder overhovedet ikke!

Og vi pakker gaver ind til dem derhjemme, som Martin kan give videre for os.

photo 2-3

Vi har endda fundet showergel, der lover en følelse af endeløs weekend. Så dem købte vi nogle stykker af, da der helt sikkert er et par familiemedlemmer eller 2, der kunne ønske sig lige præcis dén følelse.

photo 4-1

Årsagen til at trioen er blevet hjemme fra festlighederne er, at Cille og Mille starter henholdsvis skole og vuggestue den 1. september.

Og det kunne vi ganske enkelt ikke nå hjem til, hvis vi skulle til bryllupsfest på lørdag.

photo 2-1

Så nu savner vi med savn på.

Skyper med dem derhjemme.

Taler om dem derhjemme.

Og tegner tegninger til dem derhjemme.

Her er det Cilles hånd, der griber fat om Cath’s hamster, som hun savner inderligt.

photo 5

Og jeg, der elsker bryllupper. Suk.

Det er brandærgerligt, er det.

Familien derhjemme føles meget langt væk ligenu.

“Men pigerne er for små til at tage på så lange flyrejser for et lynvisit”, siger mit over-jeg stille.

“Og Cille skal ikke miste de første skoledage med introduktion til sin nye klasselærer og nye klassekammerater – for her i Dubai bliver klasserne splittet op og sammensat på ny hvert eneste skoleår”, argumenterer mit over-jeg håndfast.

“Og Mille skal følge sin indkøringsfase i vuggestuen, hvor hun jo for første gang skal være uden sin Mummy – og det kan forstanderen ikke akkommodere senere i forløbet”, supplerer mit over-jeg træt.

Der er ingen vej udenom. Fornuften har talt. Følelserne må dulmes.

Vi må forsøge at nyde de sidste dage af sommerferien på bedste vis – og samtidig forberede os på skolestart, vuggestuestart og hverdag.

photo 1-1

Jeg ville give det halve kongerige væk for at blive beam’et til Danmark og danse natten væk sammen med min prins til den yngre prins og prinsesses bryllup.

I stedet kan jeg måske gøre lidt brug af Cilles hjemmelavede fjernbetjening.

photo 4-2

Hav en god aften!

4 kommentarer

 • … men vandfarvemaleriet syns jeg faktisk er rigtig pænt. Men av da også. Jeg krydser for at en god opstart for begge piger kan opveje en lille smule for savnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej!
   Ja, jeg synes også at vandfarvemaleriet er rigtig flot – men farverne er lidt til den melankolske side, hvorfor jeg kom til at synes, at de passede til min sindsstemning 😀
   Pigerne opvejer helt bestemt – OG tager al min tid i dagtimerne – så jeg skal såmænd nok overleve denne her gang også. Men afsavn og hjemve ved særlige begivenheder er en del af det, at bosætte sig i udlandet. Det kommer vi ikke udenom. Men sålænge hverdagen er god, så er det primært ved mærkedage og festlige lejligheder, at savner dukker op 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Nu er det vist tid til nogle barndoms minder…. Den anden dag havde jeg de store med i køkkenet. “Må jeg dit må jeg dat bla bla bla…”. “Pas på med den kniv, nej ikke melet, ikke vand ud over det hele”. Og så kom jeg til at tænke på alle de gange vi legede tv-køkken. Og vi blandede lige hvad vi havde lyst til. Og jeg husker det som om vi bare fik lov…måske passer det ikke helt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Brugs-pige,
   Det er ikke senere end i onsdags, at jeg stod og fortalte en anden Mor om det særlige venskab og bånd, vi havde igennem hele vores barndom og tidlige ungdom.
   Hvor fantastisk, vi legede sammen, opfandt roller og aktiviteter. Weekenderne var endeløse. Ferierne forsvandt i opslugt leg.
   Jeg tror ALDRIG at vores forældre har opdaget os i at gøre noget forkert, ødelægge noget eller på anden måde være uartige. Ikke at vi var fromme lam – men legene var da inderligt fantasifulde og uskyldige 🙂
   Jeg husker så mange af dem. Med stor glæde. TV-køkkenet. Avisjournalisterne. Radiojournalisterne. Kontordamerne med tape på fingrene. Brugsen. Din Mors kjoler og sko. Legene på tørreloftet. Vores opdeling af stuen hjemme hos os, så vi boede i hver vores ende med et barn.
   Jeg tror at vi fik lov til ALT. Fordi det vi lavede gav mening. Og der var ingen supervision eller nej-hatte til TV-køkkenet, der ganske ofte gjorde indhug i din Mors køleskab. Vi har nogle gode forældre, der var rummelige og lod os være i fred 🙂
   Minderne forgår aldrig. Heldigvis.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sam-arbejderne