Ting, der fungerer i Dubai

Som i en amerikansk agentfilm

I går skulle vi modtage vores første bestilling af alkohol til den komplet tørlagte husholdning.

Exciting times!

(Når den slags giver optur, så ved man, at det er længe siden sidst, ha!)

Alkohol er (som i alle arabiske/muslimske lande) ikke ligefrem velanset – og derfor havde vi været “velopdragne” og foræret al spiritus og vin væk til venner og kollegaer i England, før flyttelæsset drog på sin sørejse til Dubai.

Flyttefirmaet havde advaret os om at tolderne hernede kunne tilbageholde vores jordiske gods på baggrund af fund af alkohol – og samtidig pålægge os at betale en bøde – og det gad vi ikke at risikere, uanset hvor mange gode flasker whisky, der måtte finde nye ejere.

Martin har endnu ikke søgt om en såkaldt ‘alkohollicens’, der er et dokument, som firmaet skal underskrive på hans vegne. Det handler vist om at firmaet (som jo er hans sponsor i Dubai) skal acceptere, at han (den gode medarbejder) har lov til at indtage noget så syndigt som alkohol i sin fritid – og mon ikke de også samtidigt bekræfter, at han ikke er muslim?

Vi skal selvfølgelig have papirarbejdet på plads, men indtil licensen er i hus, så luskede vi ind på inder-nettet for at bestille lidt våde varer ulovligt via en hjemmeside.

Og dét blev en oplevelse, der fik mig til at føle mig som en agent i en amerikansk film!

Jeg modtog et opkald om eftermiddagen, hvor pigerne og jeg var i pool’en. Da jeg endelig fik hevet trunterne op af vandet og ud af pool-området, blev jeg mødt af to filippinske mænd med mørke solbriller, der nikkede diskret til mig.

Så satte jeg pigerne i bilen og kørte hjemad – mens Agent Alkohol og hans Partner-In-Crime fulgte diskret efter os, som om de var skurkene, der skyggede os på en hemmelig mission.

Den store Mitsubishi havde sorte ruder og var helt “identitetsløs” i forhold til det firma, som vi havde bestilt varerne hos.

Jeg nåede lige at knipse et billede af bilen, der leverede syndighederne til mig

Jeg nåede lige at knipse et billede af bilen, der leverede syndighederne til mig

Ved ankomst overrakte de to skurke-filippinere mig et par sorte sække, og stak mig et krøllet print af min ordre, hvorefter de fik “cool cash” i hånden.

Og så forsvandt de. Uden et ord.

De våde varer - godt skjult i sort plast!

De våde varer – godt skjult i sort plast!

Faktura uden firmanavn eller andet, der kan linke firmaet til leverancen

Faktura uden firmanavn eller andet, der kan linke firmaet til leverancen

Og nu har de efterladt os med en masse dejlige procenter og en forlænget weekend i sigte. Det skal nok blive godt. SKÅL!

12 kommentarer

 • Det er jo næste lige som at være 16 og smugle en kvat flaske pisan ambon med til fest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var simpelthen en gennem-go’ oplevelse igår! Jeg grinede og grinede – helt alene – og tror ikke at jeg glemmer det lige foreløbigt. Min husholderske fortalte mig bagefter, at man kan få det leveret til cirka halv pris, hvis man lige fortæller det til hende, så hun kan fortælle det videre til “nogen”….men så er der nok også tale om at nogle mennesker sætter deres liv på spil som smuglere henover grænser – og dét er nok lige ubehageligt nok for at spare pengene, tænker jeg…?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • På den anden side så er det næppe mindre risikabelt for filipinermafiaen

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Filippinermafiaen må bruge godt med smøremiddel mange steder i systemet for at udføre deres alkoholtransporter, dét er helt sikkert. Og det kan umuligt være uden risici hver eneste dag. Nu må jeg også snart få ansøgt om den licens, altså!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skål 🙂 Og rigtig god weekend – her står den på nedpakning af stue 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Rigtig god weekend og skål!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Ha! Jeg ser det for mig! Skål og god weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, hvor er det sjovt, altså! Virkelig sjov beskrivelse, man ser det for sig, havde alligevel ikke troet, det var SÅ forbudt. Det er derfor, det er så sjovt at høre om hverdagen i et andet land. Jeg følger din blog og er altid godt underholdt. Linker for øvrigt til dig på http://www.globaledanskere.dk, som jeg laver ved siden af mit arbejde som journalist. Håber det er ok, ellers sig til. God dag i Dubai, vh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie,
   Så har jeg været inde for at se nærmere på dit site. Sikke en spændende idé og nogle interessante historier, du har. Jeg læste lidt videre på Singapaws-bloggen og smiler over, at alting på mange måder er så ENS – selvom jeg sidder i Mellemøsten og hun sidder i Asien 😀
   Jeg er meget glad for og beæret over at du linker til min blog på dit website – tusind tak for det!
   Mange hilsner fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting, der fungerer i Dubai