Flyvende Farmor og ditto Faster

Winter Wonderland

Hold nu op, Dannevang har budt os velkommen på fineste vis i denne her juleferie!Traditionen tro ventede Farmor og Farfar på os i lufthavnen, hvor der er i dén grad er kommet styr på bagagehåndteringen, så vi kom glade og lettede igennem på rekordtid.

Farmor og Farfar tog pigerne med hjem, mens jeg legede det sædvanlige lejebils-tag-fat med Europcar. Og hjemme i Gadevang havde landsbyen simpelthen sørget for et Winter Wonderland uden lige, som pigerne trissede rundt i – iført løsdele fra Farmors ude-garderobe, fordi vi vitterligt ikke havde så meget som en eneste windbreaker, der kunne passe de to hurtigt-voksende vikingebørn. Den efterfølgende mandag stod på straks-indkøb af vinterstøvler, skibukser og skijakker – for man kommer ikke ret langt i en tyk sweater lige nu!Efter leg i sneen var der nybagte hjertevafler i Farmors lune køkken sammen med Fætter V og Kusine F. De sprøde vafler er ligeledes en del af traditionen, og der findes ikke noget hyggeligere end at gøre det samme igen og igen – sammen med dem, vi holder allermest af.
På et halvt døgn gik vi således fra +28 grader i De Forenede Arabiske Emirater til -2 grader i Danmark – og det kunne mærkesi alle ekstremiteter, selvom der var fyret godt op for radiatorerne i Farmor og Farfars hus. Senere trillede vi en kilometer tættere på Hillerød, hvor vi var så heldige at blive budt på aftenkaffe og fik opdateringer siden sidst hos Proprietæren, Datteren og Fruen. Prøv lige at se en udsigt, vi vågnede op til næste morgen på hestegården. Hvis ikke dét er den reneste landidyl, så ved jeg ikke, hvor jeg skal finde den!Efter morgenmad med udsigt til de smukke og fredelige heste i sneen, krydsede vi landet og endte i Blåvand, hvor Mormor heldigvis havde beboet sommerhuset i nogle dage, så huset var varmet godt op.Cille indtog straks gulvet foran brændeovnen rullet ind i uldtæpper, men vi fik dog lokket begge pigerne med ud i snevejret senere om aftenen.Det var så iskoldt, at vandet i de små kanaler var blevet så stift, at Hr. og Fru And stort set kunne gå på vandet, da de vraltede ud på deres aftentur.Næste morgen skulle de vand-vittige vikinger i Vesterhavs-baljen. Jeg fatter ikke, hvordan de gør det, men de gør det igen og igen hele året rundt. Iført badekåber og tophuer går de målrettet mod det iskolde havvand.Mille, Anton-hunden og jeg valgte at blive oppe på badebroen, hvor vi skuttede os og undrede os over vanviddet. Kulden gjorde ondt i kinder, næse og fingerspidser, men vinterbaderne elsker åbenbart fornemmelsen – ihvertfald BAGEFTER, når den indre glød vågner og endorfinerne drøner rundt i kroppen.Moster Lene, Onkel JE og Kusine Cath blev hele dagen 0g julehyggede med os. De havde islandske klejner med, som de kogte og serverede til Mormors fantastiske glühwein.Og sådan er det fortsat hele ugen. Med leg i sneen.
Og iskolde gåture ned til Vesterhavet.Efterfulgt af varierende indendørs sysler. Marcipan må der jo til. Og lidt bøvle-bowling.Det er så heldigt, at Mormor ikke længere arbejder, så hun kan være hos os hele tiden i Blåvand, og vi er ligeså heldige med at alle andre omkring os gider tage fridage og bruge dem sammen med os, når nu vores juleferie afholdes ekstra tidligt i år. For mandag sætter vi kursen mod den nordsjællandske familie og vennekreds. Og allerede den 28. december rejser vi retur, fordi skolen starter 2. januar med tre dages lejrskole til Mille.

Cille er ikke meget for fotografering for tiden, så jeg må snige mig til at tilføje hende her på bloggen. Hun har været på to x efterskole-besøg i løbet af ugen, og der er muligvis spottet et sted, der godt kunne gå hen og blive hendes hjem i et skoleår.Heldigvis er der 2.5 år til et potentielt efterskoleophold, så både Cille og jeg kan få arbejdet lidt med tanker, følelser og forventninger. Hun er trods alt kun 13 år gammel, og det hele bliver først relevant i en kommende 10. klasse som 16-årig.Der skal også ses et par efterskoler mere – måske i vores Spring Break i slutningen af marts – men for nu holder vi juleferie og vegeterer lidt over konceptet ‘efterskole’. Det er jo et kæmpe skridt, hvis og når Cille skal bo i Danmark, især fordi vi måske ikke flytter med – og fordi hun aldrig har boet i Danmark siden hun var halvandet år gammel og blev slæbt med på udlandseventyr i gode, gamle England.

Et skridt ad gangen. Lige nu sover teenageren længe, mens jeg venter på Mille, Søster, Svoger, Niece Jo og Nevø Auggie, som kommer hjemme fra Mormors hus. Senere støder Morfar og Conny til her i Blåvand, så vi kan julehygge sammen og måske forære de fire troldebørn lidt julegaver på forskud.Og til allersidst dukker ham her – www.flot-fyr.dk – forhåbentlig op på Bramming Station i aften, så han også kan få en bid af  Winter Wonderland og juleferie i Danmark.
Måske har han stadig sin smoking og butterfly på – hvem ved? Eller måske vil han foretrække at få udleveret sin vinterjakke og et par støvler.

Glædelig Jul, peeps!

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flyvende Farmor og ditto Faster