Gyseren

Flyvende Farmor og ditto Faster

Der er voldsomt stille her på kanalen, fordi life, ikke. Den ene måned tager den anden.

På den gode måde.

For det meste.

For et par uger siden havde vi den kæmpe fornøjelse at hente Flyvende Farmor og ligeså Flyvende Faster i lufthavnen en sen aften. Pigerne kom med og overraskede de rejsende, der nok mest af alt forventede Martin som solo ankomstkomité, når klokken var 1 om natten. 
Farmor har ikke været her i to år, og Faster har kun været her én gang tidligere for tre år siden. Det er jo vildt længe for alle parter.Men nu var den dynamiske duo in town, og dét fik vi fejret på bedste vis!

Med virkelig blå drinks.Og en sjov bobleleg.En stor dosis søskendekærlighed.Og en stolt Farmor med sine efterhånden ret så store børnebørns-piger.Den udmærkede lørdagsbrunch – for ja, fredagsbrunchen er afgået ved døden i og med at fredag ikke er lig med fridag længere i Ørkenstaten – fandt sted i Gordon Ramsey’s Bread Street Kitchen på Atlantis The Palm. Dejligt, fint, familievenligt og hyggeligt, men ikke ligeså overdådigt flot som brunch var for år tilbage. Og priserne er desværre ikke fulgt med nedad, så man skal lige overveje, om det er “pengene værd” at gå til almindelige/familievenlige brunches længere…siger det bare…

Efter den store madfest trissede vi igennem The Lost Chambers Aquarium, der altid er et besøg værd, hvis man er ude på Atlantis. Jeg elsker at gå derinde i mørket og stirre på fisk, hajer, rokker, gopler, krebs og hvad der ellers svømmer og kribler rundt. Akvariet er virkelig velholdt – ellers også fisker de behændigt syge fisk ud konstant, for man ser ALDRIG en fisk med bidemærker eller sår.Og Mille fik overtalt Farmor til at afslutte en perfekt Atlantis-lørdag med at “aftenbade”. Eller “vinterbade” om man vil?November måned har været varmere end normalt, og det er fortsat her ind i december. Vi plejer at fryse i poolen efter solnedgang, og vi plejer at sove for åbne vinduer, men lige for tiden er det altså stadig overraskende varmt hele døgnet.

Jeg havde sørget for at drikke ren spiritus til lørdagsbrunchen for at undgå hovedpine og tømmermænd af vinene, og det var ret heldigt, for dagen stod i shoppingens tegn med de mest hardcore shoppingtyper, jeg kender! 
Her har jeg foreviget dem midt i en indlagt kaffepause, hvor jeg troede, at vi måske ikke var så langt fra slutningen på shoppeturen, little did I know…

Til sidst var mine arme så lange og min hjerne så stegt, at jeg måtte nedlægge veto mod at træde ind i en kæmpe Carrefour. Men selvom jeg ikke kunne tåle flere butikker den søndag, må jeg bare igen konstatere, at Ibn Battuta Mall er et skønt, skønt sted at tage gæster med til, bl.a. fordi det er så smukt indrettet, og fordi butikkerne er langt billigere end i Mall of the Emirates (og i særdeleshed billigere end Dubai Mall). Den danske krone står jo svagt for tiden ift. dirham, så det gør trods alt shopping-oplevelsen lidt bedre, at man ikke vader rundt og sukker over priserne overalt.

Og så var der jo fo’bold, mens de to damseller fra Hillerød var i byen. Vi så kampen fra vores egen hjemmebane, gastropubben Reform i The Lakes.Som billederne antyder, var det småt med fodbold-tilskuere og danske fans. Rigtig, rigtig mange danskere var samlet andre steder rundt omkring i byen, men det der med at ville glo kamp på en helt almindelig hverdag gjorde, at vi i stedet samledes en lille flok på den lokale pub, så vi kunne gå og cykle hurtigt hjem igen.

En enkelt eftermiddag på stranden lykkedes det os også at få flettet ind i hverdags-cirkusset, mens Faster D og Farmor var her. Flagene i baggrunden er den smukke samling, der opstilles hvert år til ære for De Forenede Arabiske Emiraters officielle flagdag.
Jeg parkerer efterhånden altid uden for burger-kæden SALT, der ligger lige efter Kite Beach. Enten er der plads i den gratis kundeparkering eller også er der den ‘offentlige’ parkering til et par dirhams i timen, og det er for det meste rigtig let at finde en plads. Samtidig har man så fornøjelsen af at kunne købe lækre små sliders og fluffy softice, som Dubai’s homegrown burgerkæde SALT altid er leveringsdygtig i.

Torsdag stod den på eksotiske oplevelser i Global Village. Vi lagde hårdt ud med at ankomme allerede kl. 16.30, hvilket må siges at være præcist 3.5 timer før de fleste andre – og hvilken herlig oplevelse, det er!Der er så fint og farverigt i dagslys, og kontrasten til de blinkende lys i aftenmørket er en oplevelse i sig selv. Se bare forskellen her!Global Village er så meget Dubai, som noget næsten kan blive. Det er en kulisse. Ren fatamorgana bygget i papmaché og gips, og tilsat så mange farver, lys og lydindtryk som overhovedet muligt. Det er et teater. Et cirkus. Et gedemarked. En smeltedigel af kulturelle forskelligheder og enorm megen charme. Det er billigt plastik-bling-pling, som ingen mennesker har brug for, og det er fantastiske, unikke souvenir-perler, som alle mennesker har brug for.Faster og Mille faldt pladask for et par 100% naturligt fremstillede, analoge ‘hørebøffer’, som én eller anden har fisket op af et eksotisk hav.Mille fik plaget sig til candyfloss, ostepops fra Iran og vi faldt alle i gryden med japanske snacks og et par gnallinger af nogle østrigske Mozart-kugler tiltuskede vi os også.Overalt er der snacks – mange steder med gratis smagsprøver og så de helt store armbevægelser og overtalelsesgaver for at få dig til at købe noget.Se f.eks. den flot pyntede chai-cykel, hvor chai’en blev serveret i små lerkrus, man måtte beholde og tage med hjem.

Og der er dadler, nødder, frugter, tyrkiske delights og kager galore.Faster D og Mille fik fine sorte henna-tatoveringer, der matchede ovre i Afrika-afdelingen, hvor sælgerne hustlede og gøglede som var vi rent faktisk på et afrikansk marked.Alle vegne, hvor Faster D gik, fik hun komplimenter for sin fregnede hud. Fregner er noget meget unikt og smukt i et arabisk land, så hun blev kurtiseret af den ene sælger efter den anden, der fandt stof, der matchede hendes teint eller ædelstene, der matchede hendes øjenfarve. Jow-jow.Farmor var på jagt efter luftige kjoler i spraglede mønstre og farver, men vi fik hurtigt sagt nej tak, da det gik op for os, at det var metervarer, man selv skulle hjem og sy videre på! 😂

Til sidst fjollede vi rundt og overvejede en ny ansigts- og hovedbeklædning, og så var det vist ved at være tid til at smutte hjemad.
Konklusion: Global Village er helt perfekt underholdning til alle slags gæster – børn, småstore børn og voksne. Kom omkring åbningstidspunktet på en hverdag, dvs. fra ca. 16-16.30 og fremefter. På hverdage er der lidt færre mennesker (læs lidt mindre virvar, men stadig en del!), og de fleste kommer først efter kl 19-20-stykker. Kommer man ved 16-tiden er der parkeringspladser ledige direkte uden for hovedindgangen, og det koster den uskyldige sum af 20 dirhams pr. person – bortset fra Flyvende Farmor, der udmærkede sig ved at være en gratis senior-billetholder. 😉

Global Village har kun åbent i den kølige del af året, så fra ca. oktober til ca. marts, men det kan man sikkert Google sig frem til. Jeg ved én ting, og det er, at det er genopdaget land for mig. Jeg vil tilbage igen og more mig med at prutte om prisen på spændende sager i eksotiske boder. I denne ombæring fik jeg kun købt 13 træ-fugle fra Tanzania-sektionen. Jeg elsker at pynte med dem i haven, og jeg er temmelig ligeglad med, om det anses for kitsch.På vores sidste aften i Dubai sammen, holdt vi en tradition i hævd ved at køre ind til Dubai Mall for at spise og se springvandet. Det er nærmest blevet Farmors måde at tage afsked med Ørkenstaten på, og jeg forstår hende 100%.Hver evig eneste gang vi går igennem det skønne, inspirerende mall fyldt med mennesker, parfumerede dufte og summende virvar, så elsker jeg Dubai lidt mere. Og når vi så går ud i nattemørket og fornemmer den lune, krydrede aftenluft, mens vi titter op på Dubais Babelstårn, Burj Khalifa, som sætter det ene lysshow igang efter det andet, så mærker jeg, at jeg er stolt af at bo her. At jeg godt kan forstå, at så mange mennesker nyder at være lige her. Midt i vrimmelen af mennesker. Den tyrkiske issælgers kobjælder og drilske leg med de små børn, der har bestilt en is. Den indiske familie, der tager familieportrætter med dyb koncentration foran verdens højeste tårn. Filippinske nannies og pakistanske arbejdere, der sidder på bænke med et papkrus te og glor show sammen med resten af flokken. Russiske rigmænd og deres fint opstrammede damseller. Europæere og asiater. Afrikanere og kinesere. Vi er her alle sammen.Vi så igen showet fra vandsiden i en dhow, der sejlede os rundt i 30 minutter, mens vi nød byens lys og liv. Det er ligeledes en super-duper aktivitet for alle – uanset alder. Der er klart forskel på at sidde ude i vandet og opleve Dubai Fountains i forhold til “bare” at stå langs rækværket. Billetterne bestilles online og koster ca. 70 dirhams stykket, hvilket er 140 danske kroner lige nu.

Jeg har desværre ikke fotos af mig selv i fuldt arabisk kostume i Global Village, ej heller fotos fra vandshowet set fra dhow’en, så dem må jeg få lokket ud af min lille Svirremor, når jeg ser hende på lørdag.

For det gør jeg. Altså ser hende igen på lørdag, fordi dér rejser vi fra Dubai til Det Kolde Nord.

Derfor var afskeden heller ikke så svær. Den var snarere et ‘på gensyn’.

Tak for jeres dejlige og hyggelige besøg, Faster D og Farmor. Kom snart igen, ikke? ❤

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Sussie

  Vi havde en mega dejlig tur og mange dejlige oplevelser med jer.
  Vi kommer igen … det lover vi!!
  Har sendt fotos til dig !
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gyseren