Museum of The Future

Forårsferie i Danmark

For første gang nogensinde er vi på Spring Break i Danmark.Det kunne jo have været dejligt, hvis ferien var faldet sammen med påsken, så familie og venner havde fri fra arbejde, men en kristen højtid er altså irrelevant i et muslimsk land, på samme måde som Ramadanen heller ikke får den store bevågenhed i de kristne lande.

Påske eller ej – vi fejrede da bare på forskud, og det kunne Påskeharen i Blåvand og omegn sagtens finde ud af.Mille havde glædet sig til noget så eksotisk som udendørs æggejagt, fordi vi altid er nødt til at gemme chokoladeæggene indendøre i Dubai, hvor påskedagene altid er smeltende varme.

For at Påskeharen kunne få fred til at lægge sine æg, gik vi en tur ned på stranden. Prøv lige at se, en himmel! Det er ikke kun Vesterhavet, der er den blå’este blå farve i Blåvand…Vores sommerhus ligger 800 meter fra “muldyrene”, der er en kunstnerisk forskønnelse af den lange række bunkers, der ligger som barske minder om 2. Verdenskrig langs den jyske vestkyst. Muldyr kan som bekendt ikke formere sig, og rent symbolsk håber vi så, at verdenskrige heller ikke kan gentage eller formere sig. Det ønske eller håb er temmelig presente i disse dage.

Efter nedfrysning på stranden er der ikke noget bedre end en varm brændeovn.Det skulle da lige være hotdogs til frokost.Heldigvis for os, der var kommet på ferie på et helt ureglementeret tidspunkt, havde en stor del af de kære familiemedlemmer, vi gerne ville hjem og være sammen med, fri på ubestemt tid. Mormor og Morfar er netop gået på efterløn, og Farmor og Farfar har været pensionister i en del år. Så bedsteforældrene havde heldigvis god tid – uanset ugedag og tidspunkt.Vi var også så heldige, at Moster L havde fri og tid til at lave påske-klippe-klistre-dag med os på en højhellig mandag.Cille var også heldig at få lov til at følge 6. klasse en hel skoledag sammen med min bedstevenindes jævnaldrende datter – og Mille flyttede direkte hjem til Mormor, så snart det kunne lade sig gøre på Jyllands-turnéen. De havde begge glædet sig til deres udflugter væk fra halv-irriterende søster og forældre, og der skal ikke herske tvivl om, at de begge vokser af at komme ud og opleve forskellige sider af deres hjemland, som på mange måder fortsætter med at være ret eksotisk for dem.Vejret har virkelig været med os. Sne, hagl, regn, blæst, forårssol og vindstille. Nogle dage har vi oplevet det hele inden for et par timer, så det aflagte vintertøj har fået en renæssance. Alt dét, vi ikke kan få derhjemme, får vi her i Danmark. Natur. Kulde. Udeleg. Gåture. Og frisk luft, for pokker! Jeg ved godt, jeg gentager mig selv, men det er så ubeskriveligt dejligt at trække den friske, kølige luft helt ned i lungerne langt ude i Grib Skov, før jeg skal bruge både et brusebad og en stor tår morgenkaffe til at tø op igen.I Blåvand har vi hygget os med den jysk-fynske side af familien. Niece Jo, Nevø A og Mille blev fejret i Bork Legeland, hvor hele familien tumlede rundt en hel dag.De to 10-årige fik gavekurve fyldt med guf, legetøj, bøger, smykker og andet i anledning af deres første, veloverståede årti – for i Jylland får man en gavekurv ved jubilæer og runde fødselsdage. De havde begge glædet sig helt vildt til deres kurve – og jeg tror, Mille endte med at få 6 kurve, før vi vendte snuden mod Sjælland igen!Denne forårsferie gav os mulighed for at være halvanden uge i vores sommerhus.Vi har ejet huset i 13 måneder og kun haft mulighed for at være der én uge i august sidste sommer, så det var dejligt at komme tilbage og se alle de gode forbedringer, der er blevet lavet i huset siden sidst. At sneen dalede fredfyldt ned over huset, da vi ankom og krammede Mormor, der stod klar derinde i det brændeovns-lune hus, var nærmest magisk.Sne og kulde er noget af det bedste, fordi vi ved, at vi kommer ned til en overophedet ørkenstat igen – lige om lidt.Hvis ubestemmeligt gråvejr stod på i lange perioder, ville vi drømme ligeså meget om solskin og varme, som de fleste danskere gør, men det at få et afbræk med omskifteligt vejr, dejligt familieliv og sammenflettet fællesskab har været helt perfekt og præcist, som det skulle være. I virkeligheden er vi nogle heldige kartofler, sådan som vi får det bedste af to verdener. ❤

Feriens eneste kulturelle indslag med lidt noter af historie og kreativitet rullede i øvrigt ind på en tirsdag med Morm0r ved roret. Vi tog firlingerne med til Koldinghus – helt uden at spørge dem, om de havde lyst.Koldinghus er altid et besøg værd. Påskeaktiviteterne var endnu ikke skudt igang, men der var en skattejagt for børn rundt på slottet, hvor de skulle finde bestemte detaljer.Og der var et gratis crepe-blomsterværksted, som vi brugte lang tid på.Der var også et helt fantastisk udklædningsrum, som især Mille og Jo nød at lege i. De ville meget gerne have haft et par af prinsessekjolerne med hjem.Efter SÅ mange timers højkultur, var belønningen på et ægte lavkulturelt niveau. Men læg lige mærke til børnenes veltilfredse ansigter. De følte helt sikkert, at de havde trukket det længste strå.
I morgen vender vi de iskolde næsetipper sydpå. Daisy og Maricel venter derhjemme – og det gør Ramadanen også – med kortere skoledage, gode gerninger og dejlige iftarer.
Om tre måneder vender vi tilbage. Så henter vi Fætter V på skolen igen. Og finder vej ud til kronhjortene på vestkysten.Af hjertet tak til alle de dejlige mennesker, vi trods alt nåede at kramme og hygge med i løbet af forårsferien. Næste gang er der heldigvis endnu bedre tid, så vi kan nå at arrangere hyggestunder hele vejen rundt. 💜

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Museum of The Future