Frederiksborg Slot

9900 Hop i havet

Kombardo på Molslinjen fra Sjællands Odde til Aarhus Havn i det fineste sommervejr.Der er bare et eller andet særligt ved at sejle, når man er på ferie.

Jeg forbinder det 100% med barndommens nostalgi, når vi fulde af forventning var på vej til Sverige på en hytteferie eller på en af vores sædvanlige ture over Storebælt for at besøge den sjællandske del af familien, før Storebæltsbroens tilblivelse. Jeg elskede og elsker det. Alle slags baljer, der kan flyde på alle slags vand.

Cille og Martin deler min begejstring. Mille knapt så meget. Men hun accepterer det, og da jeg så også selv havde slugt kamelen over, hvor dyre sådan nogle færgebilletter egentlig er, var der kun tilbage at nyde sejlturen mod Jylland. Moderlandet.
Pigerne og jeg var på vej mod Jerup Strand, der ligger ikke så langt fra go’e, gamle Frederikshavn.

Her var min søster, svoger og deres to børn nemlig på sommerhus-sommerferie, og den fest kunne vi lige så godt crash’e, for hvem har brug for lidt ro og firkløverfred i ferien, når man kan få besøg af Moster, Mille og Cille? For ikke at tale om Moster Lene og Kusine Cath, der heldigvis også kunne finde vej helt til toppen af Jylland.Vi fandt ved samme lejlighed ud af, at Cille nu er vokset min søster, min moster og Kusine Cath over hovedet siden sidste sommer. Hun er skudt små 10 cm. i vejret, og måler nu som knapt 12-årig 170 cm., mens lillesøster er 155 cm. som 9-årig. Kæmpebørn. Min søsters børn er også vokset sig kæmpestore siden sidste sommer, både mentalt og fysisk, men heldigvis var stemningen og humøret mellem børnene præcist som det plejer at være.

Og da jeg fandt denne her selfie i kamerarullen var jeg tæt på at tude. Tænk, det er et helt år siden, vi sidst har set hinanden. Det var i sandhed et længeventet gensyn. Faktisk kunne jeg slet ikke vente længere efter at have opholdt mig 10 dage i Danmark.Og de fire dage gik alt for hurtigt med sommerhus-tulle-liv.Verdenssituationen kan jo altid ordnes over en gyngetur.Og der skal selvfølgelig spilles spil midt i morgenmads-Havrefras i matchende fersken-printet tøj.Der må også kysses, så godt som det nu er muligt at kysse med en 5-årig dreng, der ihvertfald ikke har tid til den slags.Og der må ‘indirekte krammes’ og bæres mest muligt, mens det endnu er muligt at bære rundt på mindste-manden.


Der skal selvfølgelig også tændes ild til et bette bål, for hvad er en ferie uden røget tøj og hår?Og så fandt min søster og jeg ud af, at vores børn nu er blevet SÅ store, at vi rent faktisk kan ligge i liggestole med iskaffe eller rosé og slænge os, hvis bare vi husker at flytte os langt nok væk fra gyngestativet og terrassen, så børnene glemmer os for en stund. Magisk, var det. Tænk, at vi er kommet dertil i moderskabet og forældrelivet.Ind i mellem fri leg og afslapning var der et par ture ud af huset. Som her på den vældigt eksotiske palmestrand i 9900 Hop i havet.Og på fineste Jerup Strand, der kun lå et langt stenkast fra sommerhuset.Vi fandt ikke kun Dubai-palmer i Frederikshavn, men også en form for Dubai-ørken i Råbjerg Mile.Den vandrende mile var børnene overhovedet ikke imponerede over, så begejstringen var helt på de voksnes banehalvdel, men sådan er der så meget. Som trade-off på vandreturen ved Råbjerg Mile, fik børnene gennemtrumfet en tur i legeland på den skønneste sommerdag. Den moster-tjans vil jeg tage til enhver tid, for det er ved at gå op for mig, at der er en udløbsdato på legelands-interessen, og jeg vil pludselig – én eller anden dag – savne at se de fire her tonse rundt. Men indtil videre er Cille stadig begejstret og villig til at deltage på lige vilkår med de tre andre, og det er jeg taknemmelig for. 
Jeg er også ubeskriveligt taknemmelig for at have fået lige præcist min søster som søster.Hun er kærligt, varmt og rart selskab. Altid. Og savnet efter hende har været fysisk mærkbart i de sidste års tid.

Af hjertet tak for det hele, Mette og Søren. For herlige timer med snak og mad. For iskoooooolde havbade og godt humør. Sikke en ferie i ferien, vi fik lavet sammen – ved at dukke op på toppen af Jylland. 💦🌊💦☀️

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frederiksborg Slot