Ghost Village Al Madam

Palm West Beach og The Pointe

I oktober 2020 åbnede der endnu en fantastisk, kunstigt anlagt strand i Dubai. Midt under pandemien og med et minimum af turister, men sådan er der jo så meget. Timing is everything, som man si’r.Palm West Beach hedder stranden, som er beliggende på ‘vest-siden’ af Palm Jumeirah’s stamme. Ikke at forveksle med West Palm Beach, der som bekendt ligger i Florida i Guds Eget Land. Der er bare dét, at her i De Forenede Arabiske Emirater, har vi det med at lade os ‘kraftigt inspirere’ af originale navne, ikoniske bygningsværker, verdensberømte steder osv. fra andre dele af verden.

Hvis italienerne har Venedig, forsøger vi da også at lave en slags Venedig i Madinat Jumeirah. Hvis Las Vegas har Caesar’s Palace, laver vi da bare en ø, der sjovt nok også har et Caesar’s Palace (og måske-måske ikke får en gambling-licens, når det måske-måske ikke er haram længere). Har cubanerne virkelig fede barer i Havanna, bygger vi da osse nogle barer, hvor der spilles salsa, sælges cohibaer og mixes mojitos. Hvis Florida er kendt for den særlige Miami-vibe, The Keys og kilometer efter kilometer af super-strande, så møffer vi da bare rundt med noget sand og laver vores egen mini-version med vores egen Miami-so-so-vibe. Sådan er dét.

Men selvom man måske godt kan smile lidt af kopi- og konkurrencekulturen ‘størst-bedst-dyrest-hurtigst’, er det stadig nogle vildt lækre steder, der bliver skabt til glæde for os, der bor her – og for turisterne, når de engang kommer i hobetal igen.

Jeg så masser af billeder i medierne af Palm West Beach med dens flotte promenade med restauranter og en fin splash-zone til børn, dengang området blev indviet. Og så glemte jeg helt ærligt alt om det igen. For Palm Jumeirah kan godt være sådan lidt irriterende. Altså ikke irriterende den éne gang i mellem, man vil på Atlantis til en fødselsdag i akvariet eller i vandland en weekenddag, men mere sådan hverdags-irriterende, hvis man nu fik sig den idé at skulle derud en gang om ugen efter et eller andet. Trafikken derude er træls, lige så snart man nærmer sig fyraften, fordi alle køretøjer skal bevæge sig samlet i sneglefart ad palmestammen, og bagefter rundt i rundkørsel efter rundkørsel på de to halvmåner/crescents.

Men okay.

Jeg fik da Palm West Beach genopfrisket i hukommelsen, da min veninde fortalte mig, at man må have HUNDE med på stranden og på spisestederne. Ikke ud at svømme og plaske vildt i havet, men med på en gåtur i snor og civiliseret leg. Og dét er vitterligt noget nyt i Dubai, hvor hunde efterhånden er ved at blive mere accepterede i forhold til at tage dem med i parker, på stranden, på hotel osv.

Vi stadig-lidt-nybagte-hunde-ejere var selvfølgelig nødt til at tjekke stedet ud hurtigst muligt. At finde en hundevenlig strand 7 minutters kørsel fra hjemme var jo næsten for godt til at være sandt.Daisy tog lige lidt tilløb til bruset og bølgerne, men efter et øjeblik var det en ren saltvands-indsprøjtning for hende.
En tidlig lørdag morgen var der så heller ingen trafik på Palmen. Parkeringshuset ved stranden stod stort set tomt, og der er efter sigende gratis parkering de første 6 timer, hvorefter det koster 5 dirhams at holde der i timen.

Billigt, billigt, billigt – for ikke at sige en sjælden, gratis fornøjelse.

Og udsigten fejler absolut ikke noget, vel ?Og når stranden samtidig ligger så fredeligt hen som hér en lørdag morgen, kan jeg garantere for, at jeg kommer igen hurtigst muligt. Næste gang vover jeg måske endda at gå på café med kræet, for at tjekke, om hun kan opføre sig nogenlunde ordentligt i dén sammenhæng.

Hvis du nu pønser på ferie i Dubai, er det ikke kun Palm West Beach, der er en åbenlys god idé til en billig eller helt gratis dase-dag, skulle budgettet ikke lige være til hotel med privatstrand.

Længere ude på Palmen ligger der også et hyggeligt udendørs shoppingområde med verdens nu største springsvand med lys og lyd – kaldet The Pointe. Ganske få minutters taxakørsel fra ovennævnte strand.Som man kan fornemme på kortet, er der direkte kig fra The Pointe’s promenader med restauranter og caféer over mod det terracotta-farvede Disney-agtige Atlantis, og selvom vi endnu har til gode at opleve det nye springvands-show, tør jeg godt garantere, at det er hyggeligt at opleve, for det andet springvand neden for Burj Khalifa og Dubai Mall i Downtown vedbliver at være en familiefavorit hos os.

Ud over Palm West Beach, The Pointe og hotellet Atlantis, har Palm Jumeirah endda fået et observatorium, hvor man kommer op til en helt fantastisk udsigt over Palmen og Dubai. Observatoriet hedder The View. Man skal i Nakheel Mall for at få adgang til udsigtsdækket, og i disse corona-tider skal der helt sikkert bookes billetter i god tid. Dér har vi heller ikke været endnu, så man må sige, at jeg reklamerer med enkelte uprøvede ting på bloggen i dag.
Og før jeg får rodet mig ud i at anbefale flere steder og oplevelser, jeg ikke selv har tjekket ud, vil jeg lige vise jer et par billeder fra en helt fantastisk fødselsdagsgave, som Martin var så heldig at modtage.

Samme weekend som vi nød strandtur med Daisy, ‘indløste’ Martin nemlig gaven – en bådtur til The World Islands, som er et menneskeskabt ‘ø-rige’ formet som et verdenskort, beliggende¨ ud for Dubais kyst.

Middagen blev indtaget lige dér ved den blå prik på kortet.

Øen er en lang og endnu ubeboet tange, der ligger placeret således, at den kun kunne komme til at hedde Antarktis. Vi har ikke viden om, hvorvidt Antarktis er købt af en russisk eller kinesisk rigmand, men hvis du brænder inde med en formue, kan du da undersøge, om det er en mulighed at købe tangen og opføre en lille ferieresidens med helikopterlandingsplads?Vi forsøgte virkelig også at spotte pingvinerne og blåhvalerne på og ved Antarktis – både ved inspektion på selve tangen og ved at flyde omkring i havet, men man skulle nok have drukket flere flasker vin for at få øje på dem!Efter timer med badning i det lune havvand, hygge, snak og skøn mad ombord, så Dubai’s skyline sådan hér ud, da vi begyndte at vende næsen hjemad igen mod Palmen.

Her er bare skønt.

Uanset vinklen, hvorfra jeg betragter dette her forunderlige, skizofrene fatamorgana af en by i en fjern Ørkenstat, så elsker og omfavner jeg det hele.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ghost Village Al Madam