Skybrud

Lejrskole Dubai-Style

Cille har glædet sig lige siden starten af Year 6 til at skulle på lejrskole med hele årgangen.Her ligger hun – ivrig og opkørt over, at den flere måneder lange nedtælling til lejrskolen er ved at rinde ud. Tirsdag morgen skal de ENDELIG i busserne og op til det naturskønne emirat Ras Al Khaimah, der ligger ved Hajjar-bjergkæden.Year 6 svarer til 4. klasse i Danmark. De er væk i to overnatninger / tre dage, hvor de skal bo på en professionel lejrskole. Med sig bringer de deres klasselærere, men det er lejrskolens undervisere, der skal fylde indhold i lejrdagene, mens klasselærerne mest er med for de sociale og emotionelle aspekter af at være væk hjemmefra. Lejrskolen har egen swimming pool, legeplads, klatrevæg, svævebane, små “kæle”-dyr til brug i undervisningen og masser af udstyr til hav-aktiviteter – f.eks. snorkling, paddle-boards, kajakker osv. Det er rimeligt langt fra dengang, jeg selv var på lejrskole i 8. klasse i Sæby Søbad med en enkelt udflugt til Kalø Slotsruin, men sådan er det jo fra den ene generation til den næste.

En tre-dages lejrskole koster i omegnen af 3.000 kr. – alt inklusiv.

Det er vel nærmest på højde med hvad en studietur på gymnasieniveau i Danmark ligger på?

Det skal dog siges, at det er ganske frivilligt, om man vil deltage i lejrskolen, eller om man vil deltage i den almindelige undervisning derhjemme på skolen. Som udgangspunkt er det ca. 70% af en klasse, der deltager i lejrskolen. De resterende 30% af klassen bliver hjemme eller benytter sig af ét af de andre tilbud om ture. Der er eksempelvis en uges rejse til Borneo for at se på orangutanger og en uges skiferie i Verbier i Schweiz. De to udlandsture koster hhv. 18.000 kr. og 22.000 kr., så man kunne jo også vælge at deltage i dem alle tre? 😅

På lejrskolen må børnene medbringe ganske få lommepenge, og der er fuld forplejning undervejs, så det er i virkeligheden mest tøj, praktiske sko, lommelygte, sovepose, myggeplastre og tandbørsten, man skal have pakket.Cille har pakket efter alle kunstens regler mere end en uge i forvejen. Hun har tick’et af på en tjekliste, vi fik tilsendt fra lejrskolen, og hun har overvejet alle tænkelige situationer og scenarier. Det har været meget rørende at se på, og vi har skullet undertrykke et fnis her og der, når hun har forklaret og arrangeret.

I løbet af de tre dage har de været ude for mere eller mindre spejder-lignende oplevelser og natur/teknik-faglige aktiviteter. De har bl.a. været på vandring i en ‘wadi’, som er det arabiske ord for en dal, hvorigennem der flyder vand fra bjergene, når det regner. Her mødte de en flok frække bjerggeder og fandt det rådnende lig af et stort kvæg. De har også været ude i mangroven, som er det sumpområde, der ligger mellem ørkenen og havet, når man befinder sig i et ørkenland. Her fandt de plankton og krabber mellem slimede sten og lange plantestængler. De skulle fange krabberne, undersøge dem og efterfølgende sætte dem ud igen. De dissekerede også store blæksprutter og kom i nærkontakt med lejrens slanger, fugle og andre smådyr undervejs.

Cille elskede hvert øjebliks nærkontakt med dyrene på lejrskolen – både de døde og de levende! Og hun kan nu fortælle detaljeret om blækspruttens finurlige anatomi og adfærd.

Der skulle også have været tid til at øve sig i snorkling nede på stranden, men sigtbarheden i havet var nedsat pga. de mange regnskyl og storme, vi har haft denne vinter. I stedet blev der tid til klatrevæggen og fri leg. Cille var vist lettet over, at snorklingen blev aflyst, for hun får klaustrofobiske fornemmelser bare ved tanken om masken – og klatrevæggen takkede hun klart nej til, selvom hun blev opmuntret til at prøve. Hun evner at sige klart nej, den unge dame, når der er noget, hun ikke har lyst til at prøve. Det er jo som sådan en ret god evne at have med sig fra starten af livet.

Om aftenen sang de fjollede sange om lejrbålet og spiste ristede skumfiduser, og et par gange undervejs var de blevet ‘tvunget til at gå i bad’ (som Cille formulerede det) og rydde op på værelserne.

Jeg kan ikke dele de billeder, som lærerne sendte os af de enkelte aktiviteter – af respekt for de andre børn, der er med på billederne, men jeg tillader mig lige at bringe fælles-fotoet fra den sidste dag, hvor hele Year 6 står klar til at sætte sig op i busserne og drøne mod Dubai igen. Glade og udkørte efter tre hæsblæsende dage.Vi fik en storsmilende pige med hjem fra lejrskole torsdag eftermiddag!

Det glæder både Martin og jeg så uendeligt meget, at Cille ser frem til sine lejrskole-ture – og at hun formår at være afsted og have en skøn tur med sine kammerater uden hjemve eller problemer undervejs. I år har turen været helt gnidningsfri; pigerne har hygget sig i køjesengene om aftenen og leget sammen på kryds og tværs uden “friendship trouble”, som Cille kalder det.

Hun var nu ikke den eneste, der var glad for at hun var hjemme igen…

Mille kastede sig om halsen på hende, for tre hele dage uden storesøster er faktisk ret hårdt.

Det er jo så langt fra normen for Mille, sådan at have “det hele for sig selv”. Hun har aldrig kendt til et liv uden Cille, og hun savner hende ganske kort tid efter, at Cille er strøget ud ad døren.Her står hun om morgenen og titter betuttet ind i det mørke, forladte værelse, hvor Cille ikke er – og hun sover om natten med Cilles dovendyr, Liam, i sine arme.

Bevares – ikke alting er surt, når man er alene og uden en storesøster.

Der er f.eks. tid til mor-datter-forkælelse på The Nail Spa.Vi har også haft ekstra god tid til at hygge om morgenen, læse om aftenen, sam-sove og kramme livet ud af hinanden.

Men nu er vi samlet i firkløveret igen.

Og Cille har brugt weekenden på at bade, sove, se film, skrive med sine veninder, spille Minecraft og spise-spise-spise til den store guldmedalje.Nu er hun ved at være udhvilet, mæt og tilpas igen. “Festival-feberen” har efterhånden lagt sig, og søvnunderskuddet er blevet dækket ved hjælp af marathonlang nattesøvn x 2.

I februar er det så Milles tur. For første gang.

Der venter hende en overnatning på skolen i telte sammen med hele årgangen og klasselærerne. Det er skolens måde at “øve” lejrskole på i Year 3, som svarer til 1. klasse, før de skal afsted på de ‘rigtige’ lejrskoler i Year 4, 5 og 6.

⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕🗻⛺️🗻🏕

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Lotte

  Det lyder som en dejlig oplevelse. Jeg kom til at tænke på hvad er det egentlig af skolemyndigheder for f.ex. børn af alle de lavt betalte udlændinge der arbejder i Dubai? Finde s der overhovedet nogen former for offentlige skoler? Eller for økonomisk dårligt stillede indfødte for den sags skyld?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Det er en superfin oplevelse for børnene at være på lejrskole – det er jo meget professionelt sat op og et pakket program med mange gode læringsmuligheder.
   Der findes skoler i stort set alle prislejer – og tilmed findes der nationale skoler, der stort set er gratis. De nationale skoler er kun for arabisk-talende og anvender en betydelig del af skoletiden på at læse i Koranen, så jeg antager, at der aldrig er udenlandske børn på disse skoler. Lavt-lønnede udlændinge har typisk ikke deres børn med hertil. De bor hjemme i Bangladesh eller på Filippinerne, og hvis arbejderne er heldige, så ser de deres børn en gang hvert år eller hvert andet. Skulle nogle af de lavt-lønnede udlændinge have deres børn med, findes der en slags “nationale” privatskoler, der kører med et program, der ligner dét, de ville opleve i hjemlandet – f.eks. er der vildt mange indiske curriculum skoler, libanesiske skoler osv.
   Økonomisk dårligt stillede emiratier anvender Statens nationale skoler, og i det hele taget er rigtig mange ting gratis for emiratierne.
   Mange hilsner fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skybrud