Turistfælder

Fladmast

Sikke en uge!

Den er simpelthen strøget afsted. Sådan er det egentlig altid, men tingene går da kun endnu hurtigere, når man så kombinerer det almindelige hamsterhjul med besøg fra Danmark.

Det har været så dejligt at have besøg af Morfar og Conny. Jeg fornemmer, at de har hygget sig midt i vores hjemmeliv og at de har fået en masse oplevelser undervejs – herunder oplevelsen af rigtig september-måneds-varme i en ørken. Dén havde de ikke lige set komme. Og sådan er det bare. Man forstår simpelthen ikke, hvor varmt her kan være, når man ikke har oplevet en ørkensommer før.

Så drømmen om at sidde i udesofaen morgen-middag-aften måtte pakkes ned til bedre tider (bedre tider er her kendt som vinter).I stedet har vi nydt at spise morgenmad og frokost i det lokale lille mall, Springs Souk, og de to turister har shoppet gaver med hjem til Danmark og ting til deres nye lejlighed, som de næsten ikke kan vente med at flytte ind i.

Det er dejligt, når ens forældre har planer og fremtidsudsigter. Det glæder mig så meget.Når jeg får hovedet oven vande igen, kommer der et blogindlæg om Qasr Al Watan, Sheikh’en af Abu Dhabis imponerende palads, som vi besøgte om fredagen med Morfar og Conny. Men indtil da får I lige et lille tip til en uforglemmelig Dubai-aften. Det er efterhånden gået hen og er blevet en lille afskedstradition, når vi har gæster fra Danmark: Dubai Fountains ved Dubai Mall og Burj Khalifa.Hvor “corny” eller “kitsch” det end kan lyde med springende vand, fuldt blus på LED-belysningen og en omgang sødsuppe-popmusik, så går det altså rent ind. Hver eneste gang.For det meste bestiller jeg bord på den libanesiske restaurant Abd Al Wahab, der ligger i bygningen Souk Al Bahar lige uden for Dubai Mall. Her er mere roligt end inde i Dubai Mall – og udsigten er super fra denne her restaurant, hvis man sidder udenfor på balkonen. Souk Al Bahar er en ren turist-souk (det er alle souk’er i Dubai, glem alle romantiske drømme fra f.eks. marokkanske og tunesiske souk’er – vi har kun de u-autentiske), men det er stadig en hyggelig oplevelse at gå igennem den duftende røgelse og se på turist-tingeltangel.

Hver halve time drøner springvand, lys og musik derudaf ved Dubai Fountains, og i mellemtiden er der megalækker libaneser-cuisine at forholde sig til. Har du prøvet libanesisk mad?Store, grillede rejer og en såkaldt “mixed grill” tallerken, dækket af pita med tomat og friske krydderurter, hvorunder der ligger dejlig krydret lammekebab og sprøde lammekødstern på spyd – og så bestiller vi altid spyd med kyllinge-taouk og fritter, som er libanesernes svar på fast food.Ved siden af kødretterne kører salatbordet. Denne gang bestilte vi fattoush-salat med sumac, citronsaft og daggamle, sprøde pitatern, samt en rødbedesalat med knasende sprøde valnødder og frisk spinat. Hummus’en er to die for blød og cremet, som den ikke findes andre steder.

Det er umuligt at lave sådan for alvor god hummus hjemme, synes jeg – det er som om der altid kommer små splinter af kikærter, der aldrig bliver mast ud på samme måde, som den købte på restauranter. Smag og behag er forskellig, men jeg elsker kun hummus, der er kørt for fuld tryk af professionelle maskiner, jeg ikke selv kan nå til sokkeholderne.

Pitabrødene er en historie i sig selv. De møder op til middagen helt puffede og brandvarme fra ovnen, så man er nødt til at holde brødfest oven i kødfesten.

Ofte har de libanesiske kæder i malls rundt omkring ikke alkohollicens, men det har de faktisk her i Souk Al Bahar. Vi nøjes dog med limonade med mynte i, da turisterne skal tidligt op, og det skal deres privatchauffør jo sådan set også.Tak for en dejlig uge, Morfar og Conny. Tilbage står nu dejlige minder og den fineste blomsterbuket.

Kom snart igen!

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turistfælder