Dag 2

Dag 3

Dag 3 er en ud-af-huset dag.

Vi skal besøge Den Blå Planet i Kastrup, fordi Fætter V har ønsket sig at vise stedet til sine to kusiner, lige siden han selv var der første gang.

Og dét kunne vi da ikke stå for.

Pigerne elsker også alle aktiviteter, der omhandler dyr, så de var lette at overtale.I Dubai har vi to helt fantastiske akvarier. Ét på Atlantis, der hedder The Lost Chambers, som er vores favorit – og så det elegante Dubai Aquarium inde i Dubai Mall. Med andre ord er vi ret forvænte, når det kommer til at opleve havets dyreliv på tæt hold.

Men Den Blå Planet skuffer bestemt ikke. Det er ikke “Dubai-stort” – det er der jo intet, der er i Danmark, og det er heller ikke vores behov – men til gengæld har stedet en masse andre positive sider og kvaliteter. Her er f.eks. masser af muligheder for at komme helt tæt på havdyr, som søstjerner, søpindsvin, småfisk, babyhajer, krabber, rokker og en masse andet spændende i forskellige røre-bassiner. Og hvem elsker ikke det?I tropeområdet møder vi også en smuk kornsnog, flagermus, piratfisk, frøer og meget andet eksotisk, som de ansatte er rigtig gode til at fortælle om i børnehøjde.Den Blå Planet har også etableret forskellige områder undervejs, der indbyder til fordybelse og ro, som hér, hvor børnene slapper af på puder i halvmørket, mens de ser på hajer, rokker, en havskildpadde og en masse flotte fisk. Det er jo nærmest meditativt at se på fisk og havpattedyr i et stort akvarium.I dag er heldigvis en af de gode dage med blå himmel og nogenlunde venlige skyer, så vi kan nyde de gode udendørsområder, som Den Blå Planet også byder på. Børnene leger et par timer på sand- og vandlegepladserne, og de fisker også efter småkryb i et anlagt vandhul. Det er ikke mange insekter, de tre fiskere får fat på, men der er da lidt at studere under forstørrelsesglas og mikroskop.Efter 5 timers leg sætter de sig til sidst til rette i magelige liggestole, og kan alligevel godt overtales til at tage med hjem igen.Jeg holder så meget af, at danske turistattraktioner giver børn muligheden for at fortabe sig i fri leg og uforstyrret fordybelse (minus Bakken og den slags flimmer). Der er ikke noget med at blive kontinuerligt instrueret i aktiviteterne af velmenende voksne eller en hel bunke regler, der skal følges for at kunne deltage eller ‘opføre sig ordentligt’.

Dét er virkelig et grundlæggende princip hos danskerne, som jeg ikke ser ret mange andre steder: At børn skal have lov til at være børn – og at børn har retten til at lege og bevæge sig frit på egne præmisser.

Jeg holder også rigtig meget af, at danske turistattraktioner tænker naturoplevelser og frirum ind i besøgsoplevelsen, hvor det nogle gange i udlandet kan føles mere som et forhindringsløb af markeringssnore, pile og skilteanvisninger at komme igennem en turistattraktion end en ærlig oplevelse, hvor den enkelte får lov til at vælge.

Her på Den Blå Planet er der også den skønneste udsigt over Øresund med alle dens småskibe, der duver afsted, og flyene, der er på vej ned mod lufthavnen. Der er dejlige bænke, borde, liggestole, legepladser, et vandhul til at fiske krible-krable-dyr og helt naturlig beplantning, som giver ro og afslappet stemning – selv på en travl dag med virkelig mange besøgende.Jeg kan varmt anbefale Den Blå Planet, hvis du ikke allerede har været der.

Vælg dog en dag med et rimeligt vejrlig, for en stor del af oplevelsen foregår udendørs – ihvertfald i min optik. Måske afhænger det også af børnenes alder, men vores medbragte unger på 6, 7 og 9 år ville virkelig have følt sig snydt, hvis det havde været for vådt eller koldt til at bruge lang tid udenfor.

Der er fine picnic-områder til medbragte madkurve både inde og ude – igen et typisk dansk træk, at der skal være plads til alle og til forskellige størrelser pengepunge – og så serveres der ellers udmærket, men virkelig dyr mad i cafeteriaet. Vi lod børnene spiste friskstegt fisk med fritter til – og det var de vilde med. Dankortet var mindre begejstret.

Jeg ved ikke, om vi besøger Den Blå Planet igen, nu hvor vi har nogle virkelig flotte akvarier derhjemme i Dubai, men det var ihvertfald en helt igennem skøn og glad dag – med fisk mellem fingrene og i maverne. 🦈🦀🐟🦐🐠🐙

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 2