Dubai-versionen af Skt. Hans

Ferie hele året

Vi nærmer os en godt to måneder lang sommerferie med hastige skridt.Det er helt vildt, som endnu et skoleår er strøget afsted.

Cille er godt på vej til at afslutte Year 5, som svarer til dansk 3. klasse.

Mille afslutter nu Year 2, der svarer til 0. klasse.

At Mille går i 0. klasse er faktisk lidt misvisende, da det er hendes 3. skoleår, som afsluttes nu, men når man starter i skole som 3 1/2-årig tæller vi både Year 1 og Year 2 som 0. klasse(r), for at få det til at stemme bare nogenlunde overens med deres alder og det dertilhørende danske klassetrin. Den slags kan der i øvrigt komme meget forvirring ud af, når børnene hernede fra skal starte i en dansk skole – for hvor placerer man dem lige, når de som 6-7-årige allerede har gået i skole i 3 år?

De to første år – KG1 og KG2 eller FS1 og FS2 – er selvfølgelig baserede på leg og stimulans af børns naturlige lyst til at lære. Men hen mod slutningen af KG2/FS2, hvor børnene er 5 år gamle, skal de genkende og skrive hele alfabetet, genkende og skrive tal, samt kende navnene på forskellige former, farver og symboler. De læser også deres allerførste læsebøger i papirform og på læse-apps, og de har matematik i klassen og derhjemme som forskellige apps.Børn går i skole 180 dage om året i De Forenede Arabiske Emirater. Det er vistnok et ret gennemsnitligt antal dage, efter hvad jeg kan se i forskellige statistikker?

Der er undervisning fra kl. 7-8 til kl. 14-15 hver dag, afhængig af skolens beslutning om timetal og af barnets alder.

Børn starter – som tommelfingerregel – efter de er fyldt 3 år i enten KG1 (kindergarten) eller FS1 (foundation stage), men nogle starter først i en “rigtig” skole senere, hvis de ikke er skoleparate – eller hvis forældrene modsætter sig, at de sammen med 25 andre rollinger skal indoktrineres med skoleuniformer, madpakker, skemalagt hverdagsliv og forceret toilettræning som kun 3-årige.

Hvis man vil ind på en eftertragtet skole, kan starten i KG1 nærmest være påtvunget, fordi det er den eneste årgang, der er pladser i. Det var ihvertfald sådan, vi selv fik møvet os ind på Dubai International Academy dengang for 4 år siden.

Man bliver så mør i den der venteposition.

Cille var på en britisk naboskole, som vi ikke var glade for – og knapt halvandet års ventetid på at komme ind på den ønskede skole gjorde, at vores holdninger blev gradbøjet lidt i forhold til skolestart. Så Mille-Møjsengøjseren endte altså med at begynde i skole som 3-årig, fordi hun samtidig kunne bane vejen for, at storesøster fik en plads i Year 2.And the rest is history. For hun klarede den jo fint, den lille Mille. Og den store Cille fik det meget bedre af at skifte skole.

Men udover at jeg knapt kan forholde mig til, at der allerede er gået et helt skoleår mere for både pigerne og mig selv, så kan jeg heller ikke forholde mig til, hvor hurtigt tingene lukker ned her i Ørkenstaten.

Folk rømmer simpelthen hus og hjem længe før skolen reelt er færdig.

Måske rejser de tidligere pga. familiære behov – en syg bedsteforælder, et bryllup eller noget andet vigtigt i hjemlandet?

Måske rejser de tidligere, fordi flybilletterne stiger voldsomt i pris, lige omkring skolernes sidste dage?

Måske rejser de, fordi de bare er pissetrætte af den ulidelige sommervarme og at hænge i en klokkesnor efter børnenes skema?

Jeg ved det ikke, men jeg undrer mig. Til stadighed.

For er der noget, vi har meget af, så er det ferie!

Ud af årets 365 dage er vi kun afsted i skole i de førnævnte 180 dage. Det er både en dyr fornøjelse at have børnene i skole her – men da også nødvendigt, at de er til stede i skoletiden, for overhovedet at nå alt dét, et skoleår skal indeholde.

Det lyder måske helt hen i vejret, at jeg sidder her og beklager mig over, “at have for meget ferie”. Sommervarmen kan let have steget mig til hovedet. Men uanset hedeslag og metaltræthed lige her før målstregen sådan for alvor er synlig, så forstår jeg ikke, at man tager sine børn ud af skolen en eller flere uger op til (endnu) en ferie.

For os er det ingen sag at få passet to ferieophold i Danmark ind i løbet af et skoleår, plus hvad vi ellers render og foretager os i forhold til familieferier og oplevelser, der hører ud over det almindelige weekend-driverliv.

Måske er der også nogle forældre, som begrunder den hyppige og langvarige ferieafholdelse med at ‘børnene jo er så små’? Og det er rigtigt. Det er jo ikke gymnasialt eller universitetsniveau, vi taler om. Men børnene går stadig glip af en masse både læringsmæssigt og socialt, hvis de er væk en eller flere uger før og/eller efter hver ferie/helligdagsperiode.Når jeg så er færdig med at være grumpy over, at folk smutter fra en overophedet Ørkenstat i tide og utide, så skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg ser frem til den 7/7, hvor det bliver vores tur til at vinke farvel til det hele hernede, for at fokusere på familie og venner i Danmark i de næste 2 måneder. Yay! ✈

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • Sussie

  Og vi glæder os også helt vildt !!!!🤗🇩🇰🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Og i Danmark venter jeg på, at det skal blive ferietid for jer- og også mig ❤️
  Glæder mig til at være mest muligt sammen med jer😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Uh, hvor vi også glæder os helt vildt, søde Mor!
   Knus 🌸

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dubai-versionen af Skt. Hans