Maricels fødselsdag

Sommerferie i Dubai

Temperaturen stiger nærmest dag for dag.

I sidste uge målte jeg 38 grader kl. 17, da Mille var færdig med sin tennislektion.

Der er ikke noget at gøre ved det.

Sommeren er over os, og jeg kan lige så godt acceptere, at der bliver færre og færre stunder udendørs.

For en dansker med indbygget regnvejrstynget sjæl, der råber på solskin, tager det lidt tid at justere til et liv i ørkenen.

Solen er ubarmhjertig på disse kanter.

Og der er en stejl læringskurve i forhold til varme og solstråler. Her gælder det ikke om at holde sig ude af solen mellem 12 og 14 eller at smøre et ekstratykt lag solcreme på, hvis man er af den blege slags.

Hernede må man lære at tage mere tøj på i takt med at solen skinner stærkere og stærkere. Hatte, tørklæder, bluser med lange ærmer eller UV-filter og andre former for afskærmning af hoved, skuldre og ansigt er livsnødvendige.

Væskebalancen er også skrøbelig i så høje varmegrader, og der kan hurtigt opstå migrænelignende hovedpine og kvalme som følge af væskemangel. Så er det på med salttabletterne og ion-supplerende drikke.

Der skal bades i køligt vand flere gange dagligt og det inderste lag tøj må skiftes, hvis man har opholdt sig ude “længe nok” (10-15 minutter) til at svede igennem undertøj og T-shirt.

Og hvad gør man så, når det er så djævelsk varmt uden for, at det brænder næser, kinder, øjenvipper, tæer og skuldre?

Ind i mellem sidder jeg og sukker i sofaen over det skønne solskinsvejr udenfor. Det er en dansk mekanisme at drømme sig ud, når solen skinner – for i virkeligheden er der ganske ulideligt lige uden for vinduet. Det er blot et varmluftskastel.

Og mens jeg drikker kaffe og sofa-sukker, klatrer børnene i gardinerne, tegner tegning nr. 114, småskændes om en af deres 14.227 bøtter slim, ser en film eller bruger tid på at bygge endnu et hus i Toca-World eller Minecraft.Når jeg så er færdig med kaffe, vindueskig og sofasuk, laver vi lidt lektier og hjemmearbejde, fordi begge piger har tests i engelsk, matematik og naturfag, når vi kommer tilbage i skole. Og det er ikke så lidt, lærerne har hældt på de forskellige online læringssites. Det er nu, det sidste skub skal gives, før endnu et skoleår er passeret med lynets hast.

Og når vi så er færdige med at småskændes om matematik og staveord, er det ikke kun pigerne, der klatrer i gardinerne. Så er jeg selv blevet til lidt af et vildt dyr med uro i hele kroppen.

Heldigvis har alle andre det præcist ligesom os. Det er meget let at lave legeaftaler i sommermånederne – og man kører gerne langt efter en god indendørs aktivitet, der kan slå et par timer ihjel på fornuftig vis. For indelukket, dét bliver det altså i længden. Præcist som man kan have det i Danmark, når det regner igennem en længere periode og alting bare er vådt og gråt og umuligt at være ude i.

Denne sommer og Ramadan har jeg dog været forudseende og har booket begge piger ind til ekstra fysisk træning, så noget af energien kan forlade kroppen på en positiv måde.

Cille går f.eks. til badminton 2 x 2 timer ugentligt, plus dramaklasse om søndagen og hun får sig også et par svømmeture i poolen derhjemme.Mille har sin vanlige tennis og gymnastik – og så er hun blevet udvalgt til gratis svømmelektioner efter skoletid 2 x ugentligt efter Ramadanen.Og inden vi ved af det, er den sidste måned af skoleåret strøget afsted. Så undslipper vi varmen ved at rejse til Danmark og tilbringe sommeren i Det Kolde Nord.

Men hvad gør man egentlig, hvis man har forvildet sig til at booke sommerferie i Dubai – og dermed rejser herned til den allervarmeste tid på året?

Er man så vanvittig, når alle de fastboende flygter derfra?

Overhovedet ikke. Jeg har skrevet om det før – og jeg gentager altid gerne mig selv:

Du kan sagtens holde sommerferie i Dubai.

Det kræver bare lidt praktisk forberedelse og intern forventningsafstemning i familien.

Så her kommer min lidt løjerlige tips-liste over ting, du med fordel kan forberede dig på, hvis du skal til Dubai mellem primo-maj og slut-september:

1. Køb straks (eller medbring) UV-T-shirts og solcreme med faktor 50+ til poolen. Solen er helt, helt anderledes end i Danmark. Husk at man ofte ikke kan gå på bare fødder på fliserne uden at brænde sig, så flere par badesandaler er en god ting – eller bløde svømmesko til de helt små, som konstant går ind og ud af børnepoolen.

2. Sørg for at drikke rigeligt med væske hver eneste dag. Der findes særlige væskebalance-drikke som Pocari og Poca Sweat. Dem kan du finde på hylderne i alle supermarkeder – og på apoteket sælger de salttabletter og pulver til at opløse i vand. Det er godt at supplere vandindtaget med friskpressede juicer, saftevand og ion-supplerende drikke. Lige så snart du mærker en let spændingshovedpine eller kvalme, så skal du være meget opmærksom på at drikke – for allerede dér, er det ved at “gå galt”.

3. Når du skal være udendørs, så ophold dig i poolen og evt. havet (hvis det ikke er for varmt i sandet) og acceptér, at du vitterligt kun kan vælte fra liggestolen og ned i det afkølede bassin. Det nytter ikke noget at tro, at du skal ud at løbe hver morgen eller drømmer om at gå lange ture langs strandpromenaden, medmindre du er i virkelig god form hjemmefra eller særdeles vant til varme. Vi, som bor her, har vænnet os til de høje temperaturer og kan godt løbe en lille tur uden at svede alt for mange salte ud af kroppen, men man skal ikke spøge med varmen.

4. Find på gode indendørs aktiviteter. I sommerferien er det en god idé at booke et hotel med mange faciliteter – så kan I spille bordtennis, gå i fitnesscenteret, i børneklubben, sidde i hotelbiblioteket osv. Om vinteren er det perfekt at bo i hotellejlighed med egen balkon og måske selv gå ned om hjørnet og købe ind til morgenmad, men om sommeren vil jeg klart anbefale et stort sted med mange aktiviteter.

5. Søg efter gode indendørs aktiviteter på websider som “Sassy Mama Dubai”, “Whats On Dubai” og “Time Out Dubai”. Her finder du tips til de nyeste oplevelser, events, restauranter, butikker og andet, der kan underholde jer, når I har brug for at komme væk fra solens stråler.

6. Mine egne “beat-the-heat”-favoritter med børn er Oli Oli, Flip Out, Bounce, Ski Dubai, Mirdif City Center, Ibn Battuta Mall og Dubai Mall for shopping og oplevelser, The Green Planet, diverse vandlande, The Lost Chambers Aquarium på Atlantis, KidZania og Kinokunya-boghandlen i Dubai Mall, show’et La Perle by Dragone, Burj Khalifa, Dubai Frame, biografture, Kite Beach og La Mer strandene med masser af madsteder og aktiviteter for børn.

7. Besøg et par kulturelle steder, hvor der er air condition – her kan Sheikh Zayed Grand Mosque, Louvre og Præsidentpaladset Qasr Al Watan i Abu Dhabi varmt anbefales. Du kan også finde mindre muséer, gallerier eller lignende i Dubai, Abu Dhabi og Sharjah, som også vil give dig mulighed for at sidde og nyde udsigten over ørkenen, når I kører afsted til destinationen. At opholde sig ude i ørkenen i de varmeste måneder af året er ikke nogen behagelig oplevelse, så hvis I drømmer om ørkenkørsel og teltovernatning, vil jeg foreslå det som en vinteroplevelse.

8. Lad tiden fra 12-14 være ren siesta hver dag – f.eks. på hotelværelset med hyggelig room service eller ved at dagdrømme og glo på mennesker på en skøn café et sted i byen. Jeg kan varmt anbefale Tom & Serg, Bateel, Common Grounds, Tania’s Tearoom, Hampton’s Café, Jones the Grocer, Cassette i The Courtyard, The Lime Tree Café, Le Pain Quotidien og The Paul.

9. Husk at tilbringe en fredag med at spise, drikke og feste dig igennem en ægte Dubai Friday Brunch. Der er 100-vis af dem rundt omkring i byen på lækre hoteller og restauranter – og der er underholdning til mindst 5 timer i at deltage i sådan én.

10. Vær opmærksom på at medbringe langærmede bluser, lange bukser og et stort, blødt tørklæde til de “højkulturelle oplevelser”, hvor man skal være fuldt påklædt – og samme extra lag kan du bruge at varme dig på, når air conditioneringen er for kraftig i malls’ene.

🌞 Hav en skøn sommerferie i Dubai, hvis du har billetter til sådan én! 🌞

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maricels fødselsdag