Mig og Riskjær

Ih, du milde, Mille

Glædelig Mors Dag til alle I dejlige mødre hjemme i Danmark.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Her i en fjern Ørkenstat fejrer vi ikke Mors Dag idag. Der er en anden dato for Arabisk Mors Dag og en tredje dato for Britisk Mors Dag, så jeg tager til takke med de søde kort, der kommer med hjem fra skole på andre tidspunkter.

Man bliver faktisk lidt skizofren af de forskellige datoer for mærkedage – og på én eller anden måde er vi endt med at fejre Valentinsdag i vores familie – og ikke Fars og Mors Dage. Men jeg er da taknemmelig for Interfloras e-mail hvert år, så vi ikke begår en komplet faux pas i den danske familie derhjemme.

Én af mine to vigtigste Mors Dage fandt sådan set også sted igår, hvor Mille fyldte 7 år.

Uanset at det er 7 år siden, så bliver den 11. maj hvert år også ved med at være min dag.

Min Store Føde-Dag.

Dagen, hvor jeg blev Mor til to – og var skræmt fra vid og sans i godt og vel et par måneder, indtil min Svigermor kom og holdt Baby-Mille i den ene arm og mig i den anden, mens hun forklarede mig, at en god mor ikke nødvendigvis sidder i brystmælken.

Dér lærte jeg et par ting om mig selv og om Det Store Moder-Skab, som jeg aldrig vil glemme.7-års-Mille er slet ikke som Baby-Mille, der oftest blev kaldt Lille My, Milløjseren eller Vilde Mille, fordi temperament og personlighed var en kende high-strung eller iltert.

Hun er inde i en rivende udvikling, der ikke kun handler om at tabe tænder og vokse sig kæmpe-høj. Mentalt sker der mindst lige så store forandringer. Hun er blevet dygtig i skolen, koncentrerer sig om sine lektier, kan give bedre udtryk for sine følelser (i stedet for at skrige, som altid har været hendes trademark-behaviour) – og så er hun en værdsat kammerat, der altid er omgivet af en lille flok piger.Og weekenden har selvfølgelig stået i den unge frøkens tegn.Med veninderne samlet til en male-session i The Jam Jar, som er et frit og rustikt kunst-studio i Alserkal Avenue, et skønt galleriområde i ellers så støvede Al Quoz.Bagefter strøg vi hjem til frokost, da der ikke var mulighed for at fejre fødselsdag med mad og kage osv. i studiet pga. Ramadanen. Efter frokosten forestod Cille en slim-session, hvor de små 7-årige trunter så med beundring på den store pige, der kunne lære dem et trick eller to om at lave en ‘god slim’, som man si’r.Festen sluttede af med fællesdans på førstesalen, mens pigerne blev hentet én efter én i adstadigt Dubai-tempo. Vi havde jo nærmest også galleri-værdig kunstudstilling i stuen, sådan som pigerne havde arbejdet i The Jam Jar.

Jeg er imponeret over, hvor søde og dejlige sådan en lille flok piger er at have med på tur og derhjemme. Det med børnefødselsdage er jo noget helt, helt andet end for bare et par år siden, hvor succeskriterierne var noget i retning af “ingen tilskadekomne” og “ikke for mange tårer”.På selve fødselsdagen bagte vi pandekager og Mille åbnede gaver fra familien.

Der mangler – hånden på hjertet – altid bedsteforældre, fætre, kusiner, onkler og tanter, når vi fejrer fødselsdag langt væk fra Storfamilien i Danmark, men vi forsøger altid at få det bedste ud af det. Og vi italesætter ikke savnet, men taler i stedet i telefon, på FaceTime og ser de små lykønskningsvideoer igennem, som familie og venner sender.

Bagefter tog vi i det indendørs edu-tainment-center, Oli Oli, da det allerede nu er alt for varmt til udendørs aktiviteter (medmindre man hopper i poolen). Oli Oli er et dejligt sted for børn helt op til 12-års-alderen, hvor kreativitet, fantasi, hverdagsliv og videnskab forenes skønt i alle mulige lege-aktiviteter. Jeg har skrevet lidt tips til stedet i et tidligere blogindlæg.

Oli Oli

Denne gang byggede pigerne en lejlighed sammen, og de legede vilde lege med lysende bolde i mørket.Eneste skår i fødselsdagsglæden var, at den lille gymnast vrikkede om på foden, og hun har helt klart fået en forstuvning, sådan som anklen er hævet op 😢.

Hun er dog i skole igen – for søndag er jo vores mandag – og sådan en fødselsdagsweekend går bare alt, alt for hurtigt.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Sussie

  Det lyder til at ha været en rigtig dejlig fødselsdag for Mille musen. Dejligt at se billederne. Og I to forældre må fejre jeres 18 års dag lidt senere 🤣🤣🤣.
  Sender knus til jer alle fire 😘😘😘🇩🇰

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Det var en fin fødselsdagsfejring af Mille! Og ja – vi må fejre os selv en anden god gang!
   Knus til dig, Farmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig og Riskjær