Ser du månen, Hr. Månekigger?

Tips til Ramadanen i Dubai

Vi fik ikke spottet nymånen igår.

Men så fik månekiggerne minsandten gjort et nyt forsøg her i aften, hvor de fik øje på den sagnomspundte nymåne, så Ramadanen kan starte i morgen 😉.

Hvis du er i Dubai under Ramadanen, er der et par ting, jeg vil anbefale, at du gør:

1. IFTAR

Sørg for at opleve en stor og smuk iftar et sted i byen. Iftar er aftensmåltidet, hvor muslimerne bryder deres faste – og det er virkelig en oplevelse at være med til. Iftar begynder lige efter solnedgang, og man skal absolut bestille bord, så man undgår at gå forgæves. Iftar er ikke et overdådigt festmåltid hver aften for muslimerne – McDonald’s har såmænd også iftar-menuer – men det er virkelig en oplevelse at deltage i en stort anlagt iftar. Faktisk føles det ligesom en form for arabisk juleaften. Hvis du tager ud på ørkenresortet Bab Al Shams (ca. 40 min. uden for Dubai), får du en fantastisk flot iftar-oplevelse i et stort telt med underholdning hele aftenen. Der er også altid et flot iftar-telt ude på Atlantis, på Habtoor Grand og en masse andre steder i byen.

2. ZAKAT

Benyt lejligheden til at give gavmildt til dem, der har mindre end dig selv. Zakat er den søjle i Islam, som handler om velgørenhed. Muslimer bør give omkring 10% af deres årsindkomst i zakat til velgørenhedsorganisationer og personer, der har behov for hjælp. Jeg synes, at det er sådan en fin tanke, og selvom vi ikke er muslimer, så er Ramadan-måneden en oplagt lejlighed til at give rundhåndede drikkepenge til tjenere, bude og taxichauffører, små pengegaver til lavtlønnede arbejdere, samt donationer til velgørenhedsorganisationer, mad til Ramadan-køleskabe osv.

3. SOUVENIRS 

Ramadanen er en oplagt lejlighed til at købe souvenirs og gaver. Ofte er der enormt smukke ting med islamiske mønstre og symboler at finde i boligudstyrsforretningerne – det kan være lanterner, lysestager, uroer, ophæng, dækkeservietter osv. Dadler er også en oplagt gave, da de bruges til at bryde fasten med. De bedste dadler købes i den smukke butik og café Bateel, men de er hundedyre, så hvis du har et begrænset budget, er der udmærkede, færdigpakkede dadelæsker i alle supermarkeder.

Du finder en masse gode informationer om Ramadanen, etikette “do’s og dont’s” og en opdateret liste over gode iftar-steder anno 2019 lige her:

https://www.thenational.ae/uae/ramadan-2019-faqs-everything-to-know-about-the-holy-month-in-the-uae-1.853719

Jeg ønsker alle, der observerer og fejrer Ramadanen en velsignet måned fyldt af fred, indsigt og kærlighed.

✨🌙 Ramadan Kareem ✨🌙

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ser du månen, Hr. Månekigger?