UNESCO International Mother Language Day 2019

If I ain’t got you baby

De sidste fire dage har jeg gået rundt og skrålet denne her i mit indre….

Og denne her…

Jeg har elsket Alicia Keys lige siden hun debuterede i 00’erne. Der er en autenticitet, ærlighed og dybde i hendes stemme og lyrik – og så elsker, elsker, elsker jeg, at hun bliver ved sit klaver i stedet for at lave et eller andet kæmpe show med røvrysteri, konfetti og påklistrede fjer, som så mange andre kvindelige popmusikere gør.

Forleden gæstede Keys Dubai som det store finalenummer på Dubai Jazz Festival 2019.Hun var top-professionel fra første øjeblik, selvom der gik virkelig lang tid fra Reuben James’ fantastiske opvarmning til hun endelig kom på. Her ses hun f.eks. i samklang med en flok Emirati-musikere, der gav hendes sange et arabisk islæt, der absolut klædte dem. Påklædningen var også udpræget passende til lejligheden og kulturen – hun lignede mest af alt en bornert dame på vej til søndagsgudstjeneste.

I mellem numrene var der ren feel-good-energi og positiv karma mellem Alicia Keys og publikum. Hun gik omkring og talte lidt om kærlighed og kvindekamp – og på et tidspunkt kom hendes lille søn ud for at sige hej til sin mor og glo lidt på alle os andre med sine store, nøddebrune øjne. Naturligt skøn, som sin mor.Men der var også en eller anden udefinerbar sitren i Keys undervejs. Som om hun ikke følte sig 100% komfortabel med alles øjne hvilende på sig. Det kunne man fornemme via klaver-kameraet og de hyppige close-ups af hendes mund ved mikrofonen.

Jeg ved jo af åbenlyse grunde ikke, hvad der foregik inden i hende, men hun gik fra scenen ganske abrupt og efter en kort tak til os alle.

Og selvom vi ventede på hende (og forhåbentligt et ekstranummer eller to), blev det ganske forgæves. Hun gav os ikke en chance for at hylde hende eller kommunikere med hende som afslutning på en fantastisk koncert.

Det var ærgerligt. Et lille skår i koncertglæden, selvom vi alle var helt fulde af god energi fra sangene.Og af cider, selvfølgelig.Ville jeg tage ind for at opleve Alicia Keys live en anden gang?

100% sikkert. Uanset den abrupte afgang. Og hvis hun gæster din by, kan jeg kun anbefale at købe billet.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UNESCO International Mother Language Day 2019