I dag for 5 år siden...

Emirates Zoo

Endnu et blogindlæg i den mundrette kategori “hvad skal man opleve uden for Dubai”.Emirates Zoo er et ret godt bud på en god og billig oplevelse, hvis du rejser hertil med småbørn eller er en børnefamilie bosat her i De Forenede Arabiske Emirater.

Forleden var første gang, vi besøgte haven, men det bliver bestemt ikke den sidste. Jeg venter bare lige på besøg af småbørn fra Danmark (hints ud til Stine og Michael, Mette og Søren), så skal vi på tur dertil igen – og måske overnatte på havens hotel, så vi kan opleve dyrene om aftenen og tidlig morgen.Denne her zoologiske have adskiller sig fra de andre ved at være mere ligesom en petting-zoo.

Ikke at der kun er kæle- og husdyr at se på – der er en fin flok almindelige og hvide tigre; der er elefanter, løver, flodheste og diverse kattedyr, gnavere, fugle og reptiler, som bestemt ikke indbyder til fodring.

Men der er mulighed for at fodre kameler (dromedarer ville vi kalde dem), geder, får, skildpadder, aber, giraffer, okser, ænder, gæs og sikkert en masse andre dyr, som jeg glemmer i forbifarten.

Her er Mille med en tot arabisk kløvergræs til 10 dirhams. Den slags bundter får man købt en del af i løbet af en dag, så husk kontanter (og gerne de små 5 eller 10 dirhams-sedler).Man kan ikke bo i Mellemøsten uden at blive komplet skildpad’oman af at opleve dem i naturen i Oman og UAE, så pigerne kaster sig straks over fodring af padderne. Som I kan se, er der ikke tale om små sump- eller ørkenskildpadder. Det er nogle af de store moppedrenge.Og i al sin ivrighed får dyreelskeren Mille lige rigelig nærkontakt med den ene padde, som forærer hende en stor tømmerlus på pegefingeren, som tak for græs. Det tog lige en halv dag at komme sig over dén nær-døds-oplevelse, og vi blev enige om, at den ikke havde gjort det med vilje 🐢.Og som om tømmerlus-seancen ikke var nok til at tage pippet fra en 6-årig, så blev hun også overfaldet af 15 ivrige gedekid, der hellere end gerne ville have en mælkeflaske. Til sidst endte jeg med at give mælk til de små krabater, mens børnene så bekymrede til. De ser så uskyldige ud, de små geder, men de er pivfrække.

Så er det trods alt mere trygt og roligt med dyr bag glas. Hér er det den skønneste gepard, som observerede børnene mindst lige så nysgerrigt, som de gjorde ved den. De hvide og de almindelige tigre, løverne og geparderne er alle “rescues” i parken – højst sandsynligt fra rige arabiske familier, hvor man har fortrudt indkøbet af et vildt dyr til egen have. Den slags “prestige-indkøb” er der desværre fortsat mange rige mennesker, der begiver sig af med her i regionen.Lidt senere var pigerne klar til mere fodring. Særligt girafferne vakte stor glæde med deres lange, blå tunger og smukke øjenvipper, der glippede, når de fik håndserveret små totter af græs. Lige så majestætiske, som de bevæger sig og ser ud, lige så elegante og rolige var de, når de skulle tage imod græsset.Der var også en hel række flotte falke, ørne, ugler og andre fugle, som araberne ynder at opdrætte, tæmme og jage med. Og så var der en masse eksotiske fugle fra forskellige lande i Afrika og Sydamerika – som til pigernes gru blev fodret med døde – hele – kyllinger. Det er åbenbart ikke kun de danske zoologiske haver, der kan vise publikum, hvordan virkeligheden ser ud i dyreriget.Undervejs i haven er der udmærkede små caféer, og frokosten indtog vi på The Hide, som er en nyåbnet, lækker café med et sundt og velsmagende udvalg til rimelige priser.

Alt i alt et perfekt udflugtsmål fra både Dubai og Abu Dhabi.

Der er 50 minutters kørsel dertil fra Dubai og ganske kort kørsel fra Abu Dhabis centrum til parken, der ligger i Al Shahama-området.

Det koster i omegnen af 150 kr. pr. person for en hel dag – entré, tilkøb af jordnødder og græs samt en let frokost. Du kan også finde reducerede/discountbilletter på f.eks. Groupon eller Cobone.

Hvis du kan overskue en lidt længere køretur og ønsker en mere “autentisk” zoologisk-have-oplevelse, kan jeg varmt anbefale Al Ain Zoo, som jeg har skrevet om tidligere:

Al Ain ZOO

Al Ain Zoo egner sig godt til de lidt større børn, der kan gå længere uden at klynke over varmen, og som evt. kan bevæge sig rundt helt selvstændigt, mens de voksne kaffemikker i skyggen – og så er der virkelig mange andre interessante ting, man kan lægge vejen forbi, når nu man er på de kanter:

Al Ain

 

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • Mette

  Er det ikke en leopard? Eller måske en meget velnæret gepard. Troede at geparden var mere slanke og tyndbenede… Nå anyway… den er virkelig smuk. Hvis ikke det var med fare for liv og lemmer indbyder den til en ordentlig nussetur som katten i sofaen.
  A propos tømrerlus…. den skildpadde ville helt sikkert bare virkelig gerne have det lækre græs. De spiser vist ikke kød (med vilje) lige den art der 😁
  Vi klappede Aldabra-skildpadder sidste år. De var så flotte og kære. Jeg kan kun sige…. rooolige bevægelser, så de kan nå at følge med og fornemme ens hensigt. Og fodring hvor hænderne er i god afstand fra den store mund, der så let som ingen ting klippede genstridige stængler over. Men vi er helt pjattede med sådan nogle store, flotte “padder”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Mette,
   Der stod ‘gepard’ på skiltene, så det var dét, jeg gik efter 😀
   Mille er notorisk kendt for hurtige bevægelser og generel flyvskhed, så der vil komme skrammer undervejs, når hun så samtidig er komplet dyregal. Har forsøgt at forklare hende sammenhængen – men nogle gange går det bare for stærkt og sker uden at jeg når at gribe ind. Gale katte får revet skind, siger min svigerinder altid 😉❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Så er det nok en gepard 😄. Jeg har bare altid haft den der forestilling, at en gepard er mynde-slank og muskuløs. Men måske er de lidt mere bløde i det i fangenskab, når de ikke skal ræse afsted ud over stepperne for at få mad.
   Vi har gammel kat, der aldrig har brudt sig om børn. Ungerne lærte fra små, at de skulle holde nallerne væk; men det skete jo, at fristelsen blev for stor, når katten lå og så blød og nuttet ud. Det gav skrammer; men sådan er det jo. Hvordan skulle man lære, hvis man aldrig får et par skrammer undervejs (og her mener jeg bare generelt og ikke kun i omgang med nervøs kat).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Jeg tænker, at det bare er en buttet gepard af for lidt motion?
   Det giver skrammer ind i mellem i kontakten mellem børn og dyr, men samtidig er det jo fantastisk og nødvendig læring om respekt, kærlighed, omsorg og en masse andet godt ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dag for 5 år siden...