Søren Ryge i Dubai

Klassefesten

Forleden holdt Cille en fest for nogle af pigerne fra sin nye klasse og en lille håndfuld venner.Cille fejrer jo sin fødselsdag hver sommer i Danmark, men i år bad hun om også at få lov til at invitere venner hjem til os. Først talte vi om, at hun kunne invitere en håndfuld venner, så de kunne gå i poolen, spise pizza og se film sammen, men så gik der pludselig scope creep i projektet – og inden vi fik set os om, så havde jeg booket en party provider til at underholde børnene og listen over buffet-ingredienser voksede og voksede.Cille har ikke let ved at få nye venner, sådan som Mille har det. Det har været tydeligt lige fra starten, hvor Mille aldrig har bevæget sig ret meget længere end til kanten af en sandkasse, før hun var i kontakt med det første barn på samme alder.

Sådan er det aldrig med Cille.

Hun kan virke kølig. Lidt utilnærmelig. Som om andres selskab ikke er nødvendigt. Muligvis noget jeg kender fra mig selv, men nu handler det jo om Cille.

Og så har hun heldigvis en god håndfuld søde veninder, som hun leger med hver uge, men det med at få nye venner – dét er en anden sag. Så vi sagde ja til fest-idéen, nu hvor hun selv tog initiativet til at åbne op over for de nye klassekammerater.Når børnene skifter klassekammerater (og klasselærer) på årsbasis, så er en fest også en enestående mulighed for at få et lille blik ind i den stemning og det miljø som dette skoleårs klasse byder på.

Det er bare lettere sagt end gjort, dét der med at holde en klassefest i Dubai. Der skal være underholdning og forplejning på et vist niveau, for at det kvalificerer til at være festligt nok. Her er der ikke nogen laid-back “jeg-bager-lige-nogle-boller-og-lægger-en-lagkage-sammen-og-så-drikker-de-voksne-noget-rødvin”-løsning, efterfulgt af en hjemme-snedkereret skattejagt eller en omgang dåseskjul. Hér har vi røgmaskine, en række kemiske reaktioner, lidt ild, en klistret slim-produktion og to voksne entertainere til at producere en perlerække af aktiviteter, som børnene helt hjemmevant gik i lag med. Jeg forestiller mig egentlig, at tendensen er den samme i Danmark – og selvom jeg nægter at lade mig rive helt med af den opskruede overforbrugsstemning, så kan jeg sagtens se det fra børnenes side. De har jo aldrig oplevet andet end at en fest er lig med en serie stramt organiserede aktiviteter, en meget stor kage med fin pynt og en masse mad.

Så vi lægger os midt i slipstrømmen af forventninger. Og da de organiserede aktiviteter sluttede med noget af et cola-brus ude på gaden, lod vi børnene køre lidt på dansk frihjul med en DIY picnic i haven.Til sidst skiftede børnene til pyjamas, smed sig med popcorn og slikposer på madrasser – og så skrålede de med på musicalen Annie Jr., som mange af dem selv skal være med til at opføre i marts som skolemusical.At dømme efter den unge dames eget udsagn, så var festen lige som hun havde ønsket sig. Og det er jo dejligt, når nu hele familien har været aktiveret for at få festen arrangeret og realiseret ❤

I øvrigt er det en helt anden oplevelse af holde fest for 16 børn nu, end det var for år tilbage. Dengang var et minimum af gråd og snot succeskriteriet for et vellykket fødselsdagsarrangement. Den tid er da gudskelov lagt bag os. Og med så søde gæster og så glad en lille værtinde, så fristes jeg faktisk til at gentage det. Jeg skal bare lige have et glas rødvin eller to til at glemme festforberedelsespresset med.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Hvor lyder det som en fantastisk dag! Og ikke mindst; tillykke med din datter!
  Superdejligt indlæg!
  Min barndoms fødselsdage med 1 sodavand pr næse (rød eller grøn), et stykke lagkage, utallige boller ,med tandsmør plus 1 slikpose er bare ikke helt det, min søn har lyst til at være vært for. Sidste år lavede jeg kemiprojekter (Mentos i cola osv) under dække af at drengene var en dag på Hogwarts. Og i år gik turen i XJump, hvor drengene hoppede og hyggede for vildt.
  Jeg synes, at det generelt er sjovere fødselsdage i dag end da jeg var barn, og jeg gad godt snige mig med 🙂
  Gitte K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Gitte,
   Du er sej, sådan som du selv laver hele arrangementet med eksperimenter osv. Det købte jeg mig til… og du har ret, det er langt sjovere fødselsdage nu, end det var i vores barndom, fordi der er et tema / en rød tråd at følge igennem festen – og noget at tage sig til for alle inviterede.
   KH. Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søren Ryge i Dubai