Ritualer

Turist i sommerlandet

Sidste år var vi her ikke.

Forrige år var vi her et par gange.

Og selvom pigerne indikerer, at det er slemt at komme i fængsel, så elsker de Sommerland Sjælland af et ærligt barnehjerte.Det er endnu et af ritualerne, som jeg tror, at Farmor holder mindst lige så meget af, som vi gør.Hun fisker ænder i andedammen med pigerne hver eneste gang. Det er faktisk en tradition, der stammer fra vores tid i England, hvor der er “hook a duck” og den slags små forlystelser i parker og ved legepladser om sommeren.Og samtidig med at vi er turister i forlystelsesparken, er vi også lidt turister i dansk almenkultur.

Jeg har tidligere linket til Thomas Skov Gaardsvig’s hylende morsomme blogindlæg om Forlystelsespark-Banko, hvor han i dén grad fik pladen fuld i Sommerland Sjælland. Jeg så vist ikke helt så mange forunderlige situationer som han gjorde dén sommer, men jeg fik da fornøjelsen af at se en del brystvortepiercinger og tatoveringer, som jeg slet, slet ikke havde haft brug for at se. Der var også voksne kvinder, der havde det så varmt, at de simpelthen måtte gå rundt kun iført BH på overkroppen.

Og efter at have boet i De Varme Lande i nogle år, så slår det mig sådan for alvor, hvor bydende nødvendigt det tilsyneladende er for et stort antal danskere, at have rettigheden til at vise deres hud og kroppe frem. Til alle tider og på alle steder. Uanset om det virker passende eller ej – og højst sandsynligt yderligere stimuleret af det store antal tattoos, som folk jo ikke kan få et kick ud af at have hengemt under en bluse eller en buks, vel?

Behovet for at vise sig frem er i virkeligheden ikke ret langt fra behovet for IKKE at vise sig frem. I Danmark er det bare hudfremvisning, som er socialt acceptabelt, mens ikke-hudfremvisning får social og politisk bashing igen og igen. Og jeg undrer mig en del. Over at det skulle være bedre at vise sig frem end det modsatte. Over at det skulle være særligt befriende eller saliggørende at være halvnøgen i selskab med en masse andre mennesker.

Jeg har ikke forstået det – og vil måske heller ikke forstå det –  men i sommervejrets anledning strækker jeg mig da så langt i min assimilering, at jeg selv har taget shorts og T-shirt på 😂

Måske lyder det sært, at jeg foretrækker abaya og tørklæde frem for brystvortepiercing og BH. Men det gør jeg altså – også selvom jeg ikke selv har interesse i at bære hverken førstnævnte outfit eller sidstnævnte.Børnene er også med på en kigger. De er jo heller ikke vant til at se halvnøgne mennesker i det offentlige rum – og de får sig et inderligt fnis over nøgne kroppe på strandene og udstillingsbabser i sommerlandet. Og så spiser de candy floss og soft ice ad libitum, mens de stortrives med at være blevet udebørn.Vi er så heldige med at Familien K holder sommerferie sammesteds. Så får vi rigtigt badet og hygget og leget i sommerlandet sammen af flere omgange. Sjovt nok er det hele kommet til at passe så fint, selvom jeg intet har gjort for at afstemme kalendere med nogen i år. Måske er det endnu bedre at lade tingene gå deres gang end at forsøge at programmere alting. Note to self for kommende sommerferier.Men vi er altså ikke kun i Sommerland Sjælland.

Der er også vigtige sten, som skal hentes ved Sjællands Odde.De skal hjem i Farmors have, så vi kan male på dem og skændes imens, så det brager. Hvilket heldigvis ikke kan ses på idylliske billeder i et blogindlæg. Vi har også travlt med at spise fisk fra Odden. De smager fuldstændig fantastisk.Og før vi ryger videre mod Fyn og Jylland, når vi lige at tilbringe et par hyggelige døgn med Faster D og Onkel J.

I selskab med kutteklædte genfærdssjæle i Ulkerup Skov. Endnu en grøn bøgeskov med et vidunderligt lys.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Mette

  Varmen er så uvant for os blege danskere, at tøjet ryger af, når vi sveder. Men jeg vil give dig ret i, at der nogle gange ryger upassende meget af. Selvom jeg er fastboende i Danmark (og sandsynligvis nogenlunde jævnaldrende med dig), synes jeg stadigvæk ikke, at det er passende at mænd (eller kvinder) fører sig frem i bar overkrop andre steder end på stranden og hjemme i egen have. Og det er på sin plads at tage en T-shirt på, når man sætter sig til bords.
  Bikinitoppe og BH’er hører hjemme samme sted – på strand og i egen have.
  Når man færdes i offentligheden, bør man som minimum bære kjole eller shorts og bluse.
  At folk så bade topløse eller nøgne på stranden, er jeg pænt ligeglad med, så længe de ikke krydrer det med seksuelt samvær eller gymnastiske yogaudfoldelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Mette,
   Vi er helt enige! Hjemme kan folk gå klædt eller uklædt, som de lyster, men i fælles’rum’ er vi nødt til lige at kunne se hinanden i øjnene og deltage uden at mærke hinanden alt for meget 🤪
   Vores døtre får sig virkelig en på opleveren, især på stranden, hvor mange jo bader nøgne. De synes det er virkelig sjovt og spændende – og ret mærkeligt. Jeg har ikke noget imod det, sålænge det ikke udvikler sig til naturistlejr på en ikke-naturist-strand 😉
   Hej i varmen,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ritualer