Ferielæsning: And Then We Moved To...

Cloud 7

Hvis du er taget på sommerferie til Dubai med familien – eller er en af de danske fastliggere med børn, der efterhånden kravler i gardinerne af indestængt energi, kommer der her et review af ét af Dubai’s nyere indendørs-aktiviteter for børn i alderen 3-10 år.

Cloud 7, hedder stedet, der kalder sig selv for kreativ edutainment, så enhver desperat forælder kan retfærdiggøre at kaste børnene i favnen på en flok ivrige filippinere, der jo nok lærer troldeungerne ét eller andet, mens man selv får et minuts fred og koffeinfix i yderst civiliserede omgivelser.

Cloud 7 ligger i det über-eksklusive varehus Level Kids i det nye shoppingdistrikt, City Walk, i Al Safa-området over for Burj Khalifa.

Du finder stedet ved at kigge efter en flok lyserøde flamingoer i bybilledet.Pigerne er inviteret til børnefødselsdag – og vi gør store øjne, så snart vi træder ind i varehuset.Her er simpelthen så overvældende flot med de smukkeste kjoler, sko og accessories, man overhovedet kan forestille sig. Cille stiller sig op og rører ganske forsigtigt ved stoffet på en fin kjole, som hun sikkert kunne se sig selv i.

Ih, Mor, prøv at feel’e den her fabric. Det er ligesom quite different. Man kan ligesom feel’e the quality”, ler hun og virrer med hovedet.

Hold da op, Cille, hvor er den kjole vidunderlig. Skal vi prøve at finde prisen på den?”, spørger jeg.

Man kan spørge butiksassistenterne til råds. De er smilende, polerede og yndefulde som en flok ballerinaer, mens de glider i dyre nederdele hen over elegante marmorgulve med armene fulde af luksusprodukter til verdens heldigste babyer.

Den koster 21.000 dirhams.

Altså kjolen.

Hvilket er godt og vel 36.000 danske kroner.

Eller 5 dage på Maldiverne for hele familien, hvis man, som jeg, er type, der opgør priser i en slags hjemmelavet rejsevaluta.

Vi taler lidt om dét med, at man vitterligt kan se og mærke forskel på kvaliteten på varerne i dette varehus og så de ting, vi almindeligt dødelige mennesker køber i butikkerne i Mall of the Emirates. Og så taler vi lidt om, at det er svært at forestille sig, at man kan være så rig, at det er dén slags kjoler, der hænger i ens klædeskab, når man er en lille pige på 9 år.

Og så vandrer vi videre med åbne munde og polypper – og med fingre, der glider dansende hen over de sarteste tekstiler fra verdens mest eksklusive modehuse. Alting hér er til at falde i svime over. Det er out of this World, som pigerne udtrykker det.Til sidst når vi op til Cloud 7, hvor festen afholdes.Der er ikke det store at foretage sig i Cloud 7 egenhændigt. Et kedeligt hjørne med lærings-videospil, et begrænset område med store blå skumblokke, man kan bygge med og et vægpuslespil, der kan samles. Disse aktiviteter kunne muligvis stimulere 3-5-årige børn, men ikke i ret lang tid. Og jeg ville være ked af at betale entrépris for så lidt, for nu at være helt og aldeles ærlig.

Dér, hvor Cloud 7 reelt tilbyder noget, er i deres værksted, hvor man kan lave sæber, stearinlys, dekorere kager og male porcelæn. Naturligvis mod separat betaling – det er ikke sådan, at det er frit valg på alle hylder, når man er kommet ind.

Fødselsdagsbarnet har valgt, at gæsterne kan lave enten stearinlys eller sæber.

Pigerne vælger  sæber, fordi de allerede er velbevandrede udi lysstøberi.De få øjeblikke, det tager, at standse små sæbefigurer ud og lægge dem i en form, går ganske fint.

Men der er tale om en virkelig kort og afgrænset aktivitet, hvor der – i min verden – aldrig rigtigt bliver lukket op for nogen form for kreativitet eller læring hos børnene, fordi det hele går op i instruktioner og velment “hjælpen til” fra de voksnes side. Det samme gør sig gældende for stearinlysene. Hér lægger børnene blot små stearinblokke ned i en støbeform og så er dét det.

Det oprigtigt sjove og lærerige ved aktiviteterne – at støbe lysene og sæberne – er på bedste (læs: værste) Dubai-manér forbeholdt de voksne. For børn kunne jo komme til skade med den varme sæbe eller stearin. Så de små må kigge på, mens der hældes flydende sæbe og stearin i deres forme.

Anyway, vi får to fine, økologiske, parfumefri sæber med hjem, som pigerne kan lege med i badet.

Så er vi dén oplevelse rigere – og vi takker pænt for invitationen og nyder kaffe, kage og fødselsdagskalas.

Og pengepungen, dén lader vi ligge dybt i taskens indre. Level Kids er ligesom lidt ude af vores shopping-liga 😉

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferielæsning: And Then We Moved To...