Selvstændige valg

Alt, der glimter….

For to år siden skrev jeg et blogindlæg om smykkeindustrien her i Dubai.

Det kom i hælene på et ret så interessant besøg i en guldsmedje sammen med non-profit-organisationen Danish Business Women Dubai. Du kan læse og se med lige her, hvor jeg fik lov til at vise “bagsiden af medaljen” hos firmaet Monili.

Guld og diamanter

Og nu hvor jeg genser mit indlæg, så kan det virkelig undre mig, hvordan jeg har kunnet lade et så topvigtigt og evigtgyldigt emne ligge brak så længe?

Vi ved jo alle, at der strengt taget ikke er noget vigtigere her i verden end at opretholde en skinnende overflade.

Jeg kunne også have valgt at skrive om det stærkt chokerende faktum, at uskyldige børn nu om dage fravristes deres immigrerende forældres arme af amerikansk grænsekontrol, der ‘lige skal give dem et bad’, mens verdenssamfundet ser opgivende til, fordi Trump bare er sindssyg i gerningsøjeblikket. Eller hvad med det vanvittige i, at VM i fodbold afholdes i Putin-land, hvor Bjørne-Wrestleren rigtigt får chancen for at puste sig op i fint selskab med den saudiske kronprins og præsidenten i FIFA. Jeg kunne vel også have skrevet om Folkemødet set med udlandsbriller på eller om det faktum, at tests af grillpølser virker mere relevante i Sommer-Danmark end folkemordet i Syrien. Man kan vælge at grine eller græde af verdens tilstand lige nu. Lige dele hysterisk.

Og derfor vælger jeg den lette løsning. At vende ansigtet mod alt dét, der glimter.

Jeg har netop hentet en lille infinity-love-ring hos Monili i Gold & Diamond Park, der nu sidder og pynter på min lillefinger, der viser sig at være lige så skæv og kroget som Christiane Schaumburg-Müllers’. Og når hun kan vise de begyndende gigtfingre frem, så kan jeg også.Jeg vælger at kalde lillefingerringen for min Eid-gave fra Martin. Ikke at vi fejrer Eid på dén måde, men jeg fik den af ham under Eid-ferien. Langemand har ligeledes en klassisk pavé-ring, som jeg fik til min 39-års fødselsdag.

På ingen måde skal jeg gøre mig til diamantkender eller guldsmed, men med lægmandsøjne opleves Gold & Diamond Park her i Dubai altså som et veritabelt slaraffenland for alle, der kan lide smykker.

I Gold & Diamond Park kan du komme ind fra gaden med dine nuværende smykker, arvestykker eller en håndfuld gammelt guld, du enten vil have smeltet fuldstændigt om eller bare have re-designet lidt. Der er selvfølgelig også rig mulighed for at købe off-the-shelf eller designe noget ved hjælp af kataloger, Pinterest-idéer osv. At få re-designet eller skabt et smykke tager som regel 2-4 arbejdsdage, så man bør besøge butikkerne først i ferien.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, er der tale om ren overflods-shopping. Ingen i hele verden har reelt set brug for et smykke. Man kan leve et helt liv uden at få brug for det, meeeen skulle du nu alligevel få lyst til at shoppe en god souvenir fra Dubai med hjem, så vil jeg klart anbefale dig at købe et smykke.

Fordi det er et varigt minde.

Fordi selve oplevelsen er uforglemmelig på grund af de rå mængder af diamanter og guld, der glimrer i vinduespartierne.

Fordi priserne er så kompetitive og gode i forhold til de danske.

Blandt danskerne i Dubai er de to mest anvendte butikker i Gold & Diamond Park Cara og Monili, men du vil få god og professionel betjening alle steder.

Er du ude efter et decideret investeringsobjekt, skal du naturligvis købe diamanten med det amerikanske GIA-certifikat. Ingen tvivl om dét.

Er du ude efter et smykke, der “bare” er til dig, men som ikke nødvendigvis skal repræsentere en stor værdi eller kunne sælges videre, kan du med fordel købe diamanter uden certifikat. Det er diamanter – du bliver ikke snydt derinde – men jo til en langt lavere pris. De små accent-diamanter, der f.eks. anvendes i de to ringe, du ser på min venstre hånd, er endnu billigere, fordi de kan have en hel del urenheder, uden at det har nogen effekt på glimteriet overhovedet.

Hvis du er på udkig efter guldsmykker, kan du med fordel tjekke dagsprisen på guld på verdensmarkedet, så du har lidt tal at trække frem under pris-prutteriet. For selvom Gold & Diamond Park er en flok nydelige butikker at komme ind i, så skal man stadig forhandle som en fræk slagterhund.

Det farlige ved at frekventere smykkehimlen er, at man konstant får gode idéer til nye smykker. Og det giver Regnskabschefen sådan nogle virkelig dybe furer i panden, som potentielt aldrig udglattes igen – lige meget, hvor meget, jeg forsøger at kysse dem væk.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • Nadja

  Hvor stor besparelse er der ca i forhold til danske priser? 25%? Mere/mindre?
  Tak for fint indlæg ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Ja – ihvertfald 25%, hvis ikke langt mere. Det afhænger lidt af smykket, om der skal sten i osv. Der er jo en værdi på guld og diamanter, men deres arbejdsløn som guldsmede er virkelig lav sammenlignet med DK – og herfra kommer noget af besparelsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Elsker alle mine smykker fra ferier i Dubai og omegn 🙂 Du får så meget mere fra pengene – og så mange flere ønsker til ønskesedlen 🙂 Vi gik dog udenom Cara og Monili – der var fyldt med danskere…. og har, som du skriver, fået supergod service de andre steder, vi har handlet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Ja – det er en god souvenir / det bedste ferieminde!
   Kan godt forstå at du gik andetsteds, hvis der i forvejen var fyldt af danskere 🙂
   KH. Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvstændige valg