Maricel, kom hjem!

Performeren

“Mor, jeg kommer altså ikke til at vinke til dig og Far i aften, når vi skal synge. Det er highly unprofessional. Det har Miss Heidi selv explain’et til os i choir practice”.

Cille sidder på bagsædet og læner sig frem mod mig. Hun er topmotiveret og helt oppe at støde over sin første officielle optræden med skolekoret.

“Nej, det er helt okay, Cille. Vi finder dig alligevel og skal nok se på dig og koret hele tiden”, svarer jeg.

“Du ved, prøv at forestille dig Ed Sheeran, ik’? Hvis han havde sin Mum og Dad i the audience for en concert, så ville han nok heller ikke stå oppe på stage’n og vinke til dem, vel?”, griner Cille.

“Nej, det kan jeg godt se, Cille, og jeg er da vild med, at du sammenligner dig selv med Ed Sheeran”, griner jeg.

“Vi er jo begge to redheads og har quite a bit in common”, konstaterer hun og hopper op og ned i sædet.

Det har været quite the day for vores 8-årige performer.

Den Store Forældrelektie also known as Det Hjemmelavede Solsystem er ikke kun færdigt og står knivskarpt, hvis vi selv skal sige det.img_9818 Næh, nej – det sirlige solsystem er nu klart til intet mindre end en science fair med roterende præsentation for de ih-så-stolte horder af velmenende forældre og andet godtfolk, der kan finde tid til at tilbringe en formiddag på en fremmed planet.img_9891Og hun gør det godt, den stolte skolepige, som hun står dér og lirer information af om sin selvopfundne Planet Zeus.

Hun har ingen sceneskræk eller lampefeber. Tværtimod.img_9858Hun er en garvet cirkushest, der nu lugter savsmuld.img_9895Og efter en formiddag med vellykket science fair, er det tid til juletræstænding og korsang på Mövenpick Hotel i Jumeirah Beach Residence.

Her ankommer Dubai International Academy’s små nisser i skolebusser. img_9860Og de små nisser forstår virkelig at holde os hen i udstrakt suspense.

Vi venter længe.

I en hotel-foyer.img_9862Hvor der ikke er ret meget andet at lave end at blive foreviget med falske dådyr og isbjørne – og se på peberkagehuse, mens vi spiser fine pindemadder, når de kommer cirkulerende forbi på sølvfade.img_9861Men til sidst kommer nisserne endelig listende ned ad den mørklagte trappe.img_9865Hoteldirektøren byder alle velkommen og nedtælling til juletræstænding kan begynde.

3-2-1…

Pling!

Fake-juletræ med elektriske lys er hermed tændt på en kontakt! Stemningsfuldt The Dubai Way.img_9869Cille synger nu en serie udvalgte, politisk korrekte julesange sammen med sit skolekor – rensede for kristne budskaber og indhold – som det sig hør og bør i en muslimsk Ørkenstat. img_9872 Og hun gør det med en inderlighed og en entusiasme, som stråler ud af hende, så det efterlader mig med helt våde øjne.

Ikke fordi det lyder synderligt godt eller smukt, når børnene synger, men fordi jeg kan se, hvordan Cilles sjæl får vinger og flyver ud og op i himlen, når hun synger med koret.

Dét her er så rigtigt og så godt for hende.

Den lille performer har fundet et sted, hvor hun kan få frit løb.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Sussie storch

  Sikke nogle dejlige oplevelser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Meget, Farmor. Du ville have hygget dig med at deltage i begge dele, dét ved jeg 🙂
   Knus fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maricel, kom hjem!