De Forenede Arabiske Emirater fylder 46

Sandkassen

Den mest autentiske måde at fejre 46-årsdagen for De Forenede Arabiske Emiraters tilblivelse på, må være at begive sig ud i dét, som er selve essensen af landet.uaenationalday

photo © alshallaltv

Og essensen af Ørkenstaten er sandkassen.

Beduinstammernes tørre, støvede hjemland.

Eller Frilandsmuséet, som Regnskabschefen ynder at kalde den sandfarvede uendelighed, som på samme tid er så forunderligt bjergtagende og aldeles ørkesløs.

Så vi kører ud mod Al Qudra sammen med Familien M.

Det er en hurtig 30 minutters køretur fra ghettoen.

Vi passerer kameler og brændesælgere sammen med alle de andre, der vil ud at fejre nationaldagen – og vi ser et nyt, stort anlagt solcellecenter, der ligner et bizart rumskibsagtigt babelstårn ude midt i ingenting.img_9808Vi er på vej mod nøjagtig samme lokation som sidste år.

Hvorfor ændre formlen for en perfekt camping-weekend uden skyggen af naboer?

Og på mærkedagen indvier Martin tilmed sin spritnye, ørken-optimerede bil.img_9792Den forcerer sandet helt uden problemer, så vi får slet ikke fornøjelsen af at sidde fast ligesom sidste år i Audi’en, der vist mest er bygget til at køre på Autobahn.

Et øjeblik efter er vi igang.

Pop-up-telt på ryggen som en Ninja-Turtle og hen over fløjlsbløde sandbanker.img_9791Børnene forsvinder ud i ét med sandet.img_9810De leger og bliver væk i omgivelserne, mens de voksne gør camp’en klar.img_9800Lige før solnedgang er vi helt på plads og skåler i champagne.img_9794Og dén slags skal gå ret stærkt i en ørken.

Solen er nemlig nede og væk på et – uendeligt smukt – øjeblik.img_9799Jeg kan for øvrigt godt li’ at Hr. og Fru M har camping-champagneglas.

Det sætter ligesom en vis standard.

Sammen med whiskey’en og cigarerne…oven på overlevelses-udstyrskassen.img_9795Og det er da også halvanden kilo mørt oksemørbrad, vi senere får grillet og fortæret – efterfulgt af lidt mere ydmyge snobrød og s’mores, som går lige til kvalmegrænsen.img_4923Der er noget uendeligt beroligende og meditativt over at stirre ind i bålets gløder og koncentrere sig om noget helt simpelt. Som f.eks. ikke at sætte ild til samtlige skumfiduser på de store flammer.

Og jeg føler mig komplet og aldeles lykkelig, da jeg foreviger et glad øjeblik med de her særligt dejlige mennesker på det her særligt dejlige sted.

Det er denne her slags øjeblikke, jeg samler på i hjertet.img_4927Og ingen kan se på billedet, at klapstolen klapper sammen om Mille et splitsekund senere, så ungen bliver fladmast og hyler højt, mens Martin sidder og råber ad mig – og vi kommer sådan til at grine af det åndssvage i situationen.

Næste morgen titter sammenklappede Mille ud af teltet med nysgerrige øjne kl. 7.30.img_9801“Det er morgen nu, Mor, kom – vi skal udenfor og kigge”, hvisker hun.

Og vi vælter ud af teltet i den kølige morgenbrise for at se nærmere på små ørkenrottespor rundt i camp’en, som endda er blevet begavet med en lille portion gazelle-lakridser i nattens løb. Det er hyggeligt at forestille sig de nataktive ørkendyrs besøg i vores lille lejr, mens vi har snorksovet i teltene.

På vores morgenrute forskrækker vi små, gennemsigtige gekkounger med store, blanksorte øjne, der er på vandring i de stille, kølige morgentimer. De har aldrig set sådan nogle store, hvide mennesker før, så de fryser fast i tid og sted, mens de håber, at vi passerer og lader dem være.

Og det gør vi. Naturligvis.

Lidt efter er det tid til stærk stempelkaffe, æg og bacon.img_9804Mille superviserer og instruerer i den rette afbrændingsgrad og sprødhed på baconen.

D’herrer adlyder.

Hun er trods alt bacon-connoisseur’en.

Og efter en dejlig formiddag med endnu en ombæring ørkenvandring, leg og snak, pakker vi alt habengut sammen og begiver os hjem.

For at vaske ørkenstøvet af os og bade i den opvarmede pool.img_9807Det er simpelthen intet mindre end fantastisk, hvad de Forenede Arabiske Emirater byder på.

Fra simpelt campingliv det ene øjeblik til dét, der mest af alt minder om en charterferie det næste øjeblik.

Jeg har lidt svært ved at pege på et sted, der skulle være sjovere at bo og leve, end lige her. Helt ærligt.

 

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De Forenede Arabiske Emirater fylder 46