Ny i Dubai?

Førstegangs-turist i Dubai

Ja.

Jeg er her endnu.

Men der er gang i den på hjemmefronten.img_8732Flyvende Mormor strikker og drikker kaffe, mens hun (desværre) bronkitis-hoster lungerne ud i den fugtige ørkenvarme. Det er vist noget med at komme fra efterårsrusk med syge småbørn i dagplejen over baktusse-tog og ditto flytur til en overophedet Ørkenstat, hvor A/C’en kører on-off, mens sveden driver af os…

Der er også Kusine Cath, som skriver dagbog og tegner med to små jordbær, der følger hende som skygger rundt i huset, så snart de får fri fra skole.img_8733Men det er ikke kun hjemmefronten, som er belejret på hyggeligste vis.

Der er også gang i den ude i den virkelige verden.img_8790Kusine Cath skal nemlig ha’ den helt store Dubai’erske charmeoffensiv, så hun tager hjem og fortæller vidt og bredt til alle, der gider at høre det, at Dubai er fandeme dejlig.img_8792At det moderne Mellemøsten er for sejt.

At damerne i abayaerne er vildt flotte – og det samme er deres mænd med de sirlige, kridhvide kandoraer og det skarptskårne skæg.

At solen er helt vanvittig og stranden ligeså.img_8785For slet ikke at tale om pool’en, der kalder hver eneste dag, mens der er frost på bilruderne hjemme i Danmark.img_8723img_8788Og så er der skituren midt i det hele.img_8775img_8782Det er så skørt at kunne bruge eftermiddagen på ski i en ørken, at det bare MÅ prøves.

Og der er dame-ture uden børn på slæb – med feriesouvenir-indkøb i Gold & Diamond Park og morgenkaffe på vældigt civiliserede caféer.img_8756Der er en hel række ting, som en førstegangs-turist bare skal igennem i Dubai.

En tur op i verdens højeste tårn, Burj Khalifa, efterfulgt af ørkesløs vandring i verdens største shoppingcenter, Dubai Mall – for nu at tage et åbenlyst eksempel.

Dén kan Kusine Cath hermed tjekke af.

Og afslutningen på en lang dag i Downtown Dubai er selvfølgelig en middag med udsigt til Dubai Fountains og det smukke operahus. Dén er hermed også vinget af.img_8787Der er heller ingen vej uden om Dubai Marina, hvor man skal slentre hen ad strandpromenaden The Walk i Jumeirah Beach Residence og stikke tæerne i det badekarsvarme vand.img_8789De næste par dage vil byde på havbad og picnic i solnedgangen på Kite Beach – og en seriøs omgang ørkensafari med ræs, mavedanserinde, dreje-rundt-mand, vandpibe, henna og arabisk suppe-steg-og-is.

Hele moletjavsen, får Kusine Cath og Flyvende Mormor denne gang.

Mest fordi Cath er førstegangsturist i Arabistan.

Og heldigvis er Mormor frisk på både gentagelser og nye oplevelser.

Der findes nemlig ikke noget dejligere end at vise vores by og hverdag frem til de mennesker, vi elsker – og som er så langt væk fra os i det daglige, at det kan være svært helt at forstå hinandens forskellige liv og vilkår.

Sådan tror jeg, at alle har det, når de er bosiddende langt væk fra deres familier og oprindelige vennekreds.

Det bygger en ny relation og sammenhængskraft op med vores nærmeste at være sammen på dét her sted, hvor vores nye liv foregår.

De får en større forståelse for vores liv hernede – og forhåbentlig oplever de også en glæde ved og begejstring for det her sted og land, som vi selv er kommet til at holde så uendeligt meget af.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • AK

  Hej 🙂 HVis man skal spise nytårsmiddag i Dubai, hvor bør man så booke bor henne? Vi vil gerne hen og se fyrværkeri ved marinaen, men jeg synes det er svært at finde en restaurant, hvor vi skal booke bord.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej!
   Jeg tror at I skal booke bord i selve marinaen, da trafikken kan være helt skør på Nytårsaften. Jeg elsker denne restaurant: https://themaine.ae – og det er ihvertfald centralt ift. water front og fyrværkeri.
   Nytårsaften er ualmindeligt dyrt i Dubai – men prøv at tage kontakt alligevel – du er jo ude i god tid!
   Venlige hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kan også anbefale en moske – enten i Abu Dhabi eller Jumeira hvor der er rundvisning/oplæg engang imellem 🙂
  (Jeg er lige om lidt 6. gangs turist hos mine svigerforældre i sandkassen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Julie,
   Ja – er helt enig med dig – Bastakiya/Old Dubai og en moské er must-see-and-do 🙂
   God fornøjelse med 6. gang i sandkassen – vejret er skønt nu!
   Venlige hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny i Dubai?