Abu Dhabi Staycation

Nyt job

Breaking news fra mit lille forberedelsesværelse på engelskgangen.img_6930Der sker mindre og mindre i det lokale, to be honest.

Faktisk er der intet at koge suppe på.

Alt er pillet ned.

En hyldemeter litteratur er afhændet.

Der bliver samlet underskrifter ind på diverse kontorer.img_6931Det er ti minutter i mental lukketid.

Opbrudstid.

Sceneskifte.

Og selvom jeg egenhændigt har valgt nye udfordringer, så føles det alligevel ret underligt.

Jeg har haft to fantastiske arbejdsår som støttelærer i engelsk litteratur her i Secondary School.

Med kollegaer, der har betydet, at hver eneste arbejdsdag har budt på både latter og reflektion. Ikke kun i klasserne, men i særdeleshed også på lærerværelset. Det er guld værd at have en flok kollegaer, hvor kemien er helt rigtig og samarbejdet udvikler sig for hver dag, der går.

Og jeg siger farvel til eleverne – de store teenagere – som jeg har set vokse og udvikle sig dramatisk fra det ene år til det næste.

Der sker meget på et år eller to, når man er mellem 13 og 18 år.

Det har været et kæmpe privilegium at tilbringe arbejdsdagene med at læse engelsksproget litteratur med eleverne. Det har været en fin og spændende opgave at støtte dem i deres skriftlige formuleringer; at udfordre dem på deres analytiske evner og at hjælpe en del af dem tilbage på sporet, når de for en stund mister grebet om den foreliggende opgave.

Nu slutter det hele heldigvis on a high.

Dét er vigtigt for mig.

Jeg har lyst til nye udfordringer og vælger at reagere på det ønske, før der går inerti eller rutine i mine nuværende opgaver, selvom det på mange måder er et fint job, som jeg var blevet tilbudt at fortsætte i til næste skoleår.

I stedet for at gå ind og ud af engelsklokalerne som ekstra hænder, hoved og hjerte, flytter jeg nu over i modersmålsundervisningen på Dubai International Academy.

Og jeg glæder mig – helt vildt – til at undervise skolens danske elever.

I dansk, tilmed!

Dubai International Academy er nemlig den eneste skole i Ørkenstaten, som tilbyder eleverne at deltage i modersmålsundervisning i løbet af det almindelige skoleskema – mod en ekstrabetaling fra forældrene.

Børnene kan således gå til dansk, finsk, svensk, tysk, fransk, kinesisk, italiensk, hollandsk eller hindi, såfremt det er (et af) deres modersmål.

Og til mit store held starter jeg det kommende skoleår sammen med en dygtig og dejlig kollega, der har mange års erfaring med sig fra den danske folkeskole.

For lige dér kommer jeg til kort.

Undervisningserfaring i Dubai og i international skoleregi har jeg – men ikke fra Danmark.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

6 kommentarer

 • Jannie

  Fantastisk! Hvor lyder det spændende altsammen. Jeg er uddannet folkeskolelærer med linjefag i engelsk, dansk, biologi og billedkunst. Jeg har erfaring fra praktik/skoleovertagelse i Danmark, samt som lærer i Grønland og modersmålslærer i Sverige. Hvordan tror du mine chancer for at få job som lærer i Dubai ville se ud? Du søgte job som lærer efter I var flyttet til Dubai, ikke sandt? Er det mon muligt at søge og få job der som lærer inden man flytter dertil?
  På forhånd tak! 🙂
  /Jannie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Jannie,
   Jeg må være ærlig og sige, at et fuldtidsjob som lærer fra et dansk seminarium vil være svært at få et job med i De Forenede Arabiske Emirater. Der kræves vist alle steder en international anerkendt lærer-eksamen – f.eks. fra UK, US, CA, SA eller lign. Det hele foregår jo også på engelsk, så man skal være meget dygtig til engelsk, for at det kan lade sig gøre at undervise på niveau i alle primære fag (engelsk litteratur, matematik og videnskab).
   Jeg er så heldig at være havnet i et rent smørhul som dansk modersmålslærer på den eneste skole i Dubai, hvor man tilbyder dette til børnene. Jeg er ansat til ca. 25-27 timer ugentligt, og jeg ville ikke kunne få hverken visum/opholdstilladelse eller pengene til at slå til, hvis jeg var her alene. Som dansklærer kan man sagtens finde arbejde – f.eks. som privatlærer ved at udbyde timer i dansk eller som IB-lærer i dansk language B (gymnasialt niveau), men der er intet af disse aktiviteter, der vil kunne oppebære dit liv hernede, ej heller give dit et visum.
   Håber mit svar kan anvendes?
   Og lad dig ikke afskrække – du kan altid sende dit CV til skolerne og se, om der er interesse.
   Venlige hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Stort tillykke med dit nye job 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Stort tillykke! Hvor er det dejligt for dig med nye spændende udfordringer! Var ikke sikker på, om jeres spændende liv i Dubai skulle fortsætte efter ændringerne på din mands arbejde… Det er så inspirerende at læse om jeres liv i Dubai – mange tak for det! Hilsen fra en mor i udlandet til en anden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Kæmpestort tillykke med det Tine. Det bliver du helt sikkert også glad for !!!
  Knus 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Abu Dhabi Staycation