Silende Sommer

Kager og venskaber

De seneste par dage har i sandhed stået i kagernes tegn.

Kagemænd og kagekoner med kagearme og kagemaver har talt og fortalt, grinet og diskuteret, filosoferet og samlet op på alt det, der er sket siden jul.

Først besøger vi Proprietæren og hans Frue i nye, vidunderlige omgivelser.IMG_0741De er flyttet fra huset i skoven til en flot gård med staldplads, ridebane og hvad der ellers hører til at holde 10 heste.IMG_0739 Dem må vi selvfølgelig ud at hilse på.

Og selvom Familien A kalder hestene for ‘ponyer’, så synes jeg egentlig, at ‘ponyerne’ er ret velvoksne, når de kommer hen og insisterer på nus.

Familien A er nu de heldige indehavere af verdens dejligste udsigt fra samtlige vinduer i stuehuset.

Hvem kunne ikke sidde med et krus te og stirre i evigheder på smukke heste og en uendelig, grøn kulisse af skov og marker?

Martin og jeg har den største respekt for Hr. og Fru A’s spring ud i en ny livsform, som passer til deres familie netop nu.

De tør. Og dét er sejt.

Og vi fejrer hele herligheden med den lækreste mad og store kager.

Den eneste, der ikke får kage eller fejrer noget som helst, er Cille. Hun er sløj med feber og en eller anden influenza-lignende virus, som gør hende til fast inventar på Farmors køkkenbænk.IMG_0731Hun orker kun lige at trække i tøjet for at gå en stille tur i skoven med Farmors hunde.IMG_0733Og som vi går der med hunde i snor, finder vi snegle i alle størrelser, farver og faconer.

Med og uden huse. IMG_0736IMG_0737Efter et par dage på langs, er Cille dog heldigvis klar til at komme med til brunch hos Familien K.IMG_0743De har – foruden den lækreste brunch – også lige bagt en bitte jordbærkage!IMG_0745Det er så skønt at se hvordan pigerne stille og roligt glider ind i fællesskabet med Familien K’s børn. De leger på kryds og tværs. Som de altid har gjort.IMG_0749IMG_0752IMG_0754IMG_0756Som jeg går dér og danner bagtrop, lytter jeg til de dejligste småpigers snak og latter – og bliver rørt og taknemmelig over det venskabsbånd, som trods deres korte liv og unge alder bevares fra gang til gang.

Det er bestemt ikke noget, vi kan tage for givet.

Men smukt er det, når venskaber ikke svækkes af afstand eller tid.

Noget andet, som ikke svækkes af hverken afstand eller tid, er pigernes fascination af the great outdoors.IMG_0758Deres største ønske for ferien er, at få noget så eksotisk som et par gummistøvler og et sæt regntøj hver.

Som de gerne skal bruge til det eksotiske, danske vejrfænomen kendt som regnvejr.

Silende sommerregn, por favor og gerne lidt pronto, hvis du spørger Ørkenens Døtre!IMG_0759Det relativt ydmyge ønske kan Farmor slet ikke stå for, så hun har ekviperet dem begge med matchende støvler og frakker, så de kan gå i skoven om formiddagen og hen under aften – come rain or come shine.IMG_0766Selv Martin har boet så længe i en ørken, at han er begyndt at fable om og længes efter ture i den danske bøgeskov.IMG_0777Der er dælme også skønt herude – midt i bøgeskoven – med Mor under armen.

Vi elsker naturlegepladsen Eghjorten, der – ihvertfald for en vestjyde som jeg – føles som ægte Nordsjælland.IMG_0772IMG_0780Her er så højt til loftet, plads til vinger og arme, som fægter og holder balance.

Her er larmende stilhed og sus i trækronerne.

Her er tid til fordybelse, “jorden er forgiftet” og en ordentlig tur i sansegyngen.

Al den herlighed og kærlighed og familietid og venskab fejres!

Med (endnu en) kage!

Hvad ellers?

Så Faster-Svigerinden tropper selvfølgelig op med en drøm af rabarber, kokos og marcipan.

Come to mama – and papa!IMG_0786

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Idylliske billeder – og kagerne ser nu heller ikke tossede ud (;

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Det er ren bonderose-idyl ved gadekæret! Vi elsker Danmark om sommeren – regn eller sol!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Silende Sommer