De Brændte Børn

International Day

“Peace and harmony in all the World, peaaaaaceeee and haaaaarmony in all the World”, skråler Gurli Gris og vennerne på YouTube, mens Cille og Mille spiser morgenmad.

Gurli Gris fejrer International Day – og der går selvfølgelig ikke længe, før vennerne kommer op at skændes om adgang til sandkassen.

Præcist som i den virkelige verden.

Der er også alt, alt for mange slagsmål i og omkring sandkasser.

Afsnittet passer for så vidt perfekt til dagens tema, omend jeg har i sinde at gøre mig umage for ikke at komme op at skændes med nogen som helst om adgang til en sandkasse.

Især nu hvor jeg vitterligt bor i en sandkasse. There is enough for everyone.

Anyway.

Vi har International Day på Dubai International Academy i dag.

48 lande stiller op i år med boder og shows. Hver og én repræsenterer vi med stolthed vores land – med kulturelle symboler, smagsprøver på traditionelle retter, fine billeder af interessante steder, flag og give-away’s.IMG_2859Men før vi skal til det festlige arrangement, er vi lige nødt til at have overstået en helt almindelig skoledag, hvor alle har fået lov til at møde op i nationaldragter eller nationalflags-farver.

We are red – we are white – we are Danish Dynamite.IMG_2855IMG_2854Der går en længere proces forud for sådan et International Day arrangement.

Med indkøb og nedpakning af alt lige fra syltetøj og flormelis til Dannebrog og rød/hvid-ternede forklæder.IMG_2842Danmark skal servere omkring 1.200 æbleskiver for aftenens besøgende. Det kræver rundt regnet 40 liter dej og ret så mange glas syltetøj og flormelispakker.

The Danish Apple Slices bliver bagt i elektriske pander hele aftenen igennem. Modus operandi bliver skiftehold og fælles indsats.IMG_2845For den opmærksomme billed-betragter kan ‘laban’ måske virke lidt overraskende? Tænk at besudle den hæderkronede, uskyldige æbleskive med sådan en frækkert!

Fortvivl ej.

‘Laban’ noget så uskyldigt som arabisk kærnemælk.

Igår test-bagte vi wienerbrødet – Danish pastries – som selvfølgelig også skal være på standen i aften. Hvor ville verden være henne uden spandauere?IMG_2844Og så skal alle besøgende tilbydes en laber larve eller et stykke saltlakrids. Naturligvis. Og vi insisterer – for er der noget sjovere end at se folk væmmes?

Slik er jo den essentielle ingrediens i dansk hygge – eller Danish hew-ga, som det vel må hedde?IMG_2841Udover at se svedende mødre i færd med at vende dejkugler rundt i pander ved hjælp af træpinde, vil der være en quiz om Danmark med præmier fra bl.a. Pandora, Woofit og Lego.

Vi får også stillet et Lego-aktivitetsbord op – og forhåbentlig vil mange af de danske børn komme forbi for at lange æbleskiver over disken og lege med klodser sammen med deres venner.

Vi glæder os meget til aftenens arrangement – dét gør vi.

Og en lille stemme indeni hvisker, at jeg glæder mig også virkelig meget til at det er (vel)overstået.

Lidt fordi det er noget af en opgave at koordinere moletjavsen – men mest fordi Flyvende Mormor ankommer med Airbussen henover midnat.

Og dét kan kun gå for langsomt.IMG_2853

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Kristine

  Det lyder som et skoent arrangement. Haaber dog i soerger for kun at servere slik der ikke indeholder grise-gelatine (eller anden ikke halal-gelatine), labre larver og matador-mix er f.eks en af synderne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Uuuuaaaaaaahhhhh – du har en pointe, Kristine :-S
   Jeg mener ikke at lakrids har gelatine, hva’? Og Katjesposerne har vist forlængst strøget grisegelatine?
   Jeg bliver helt svedt – det er ihvertfald en pointe, jeg skal være endnu mere opmærksom på til næste år 🙂
   Når nu det er sagt, så var der ikke ret mange andre end danskerne og svenskerne, som var interesserede i slikskålene 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De Brændte Børn