34 eller 43

Syltetøjskrukken

Hverdagen har nu vækket mig af Tornerose-søvnen i en uge.

Og jeg drømmer mig inderligt tilbage til langstrakt feriefornemmelse, hver eneste gang vækkeuret ringer. IMG_2650Tilbage til opfindsomt søsterfællesskab, hvor man sover under paraplyer og lyser i mørket med lommelygter.IMG_2654Tilbage til familie-sam-sovning, hvor kroppen selv vælger, hvornår det er tid til at vågne.IMG_2687Tilbage til overskud på alle hylder.

Præcist som den sidste dag i ferien, hvor pigerne og jeg tager i The Jam Jar. Syltetøjskrukken.IMG_2675Stedet er Al Quoz. Et støvet industriområde fyldt med fabrikker og værksteder.IMG_2674Facaden afslører dog, at værkstedet her ikke byder på møtrikker, dæk eller armaturer.

Det første syn, som møder os, er en lang række seriøst full-size akrylmalingsbøtter.IMG_2665Og en besked om, at kreativitet smitter.IMG_2663Den virus tager vi gerne imod – og spreder den ligeså gerne videre.IMG_2664Til forskel fra stort set alle andre børnevenlige aktiviteter i Dubai, så forklarer receptionisten os, at hér er der ingen regler.

Ingen underviser.

Ingen instruktion.

Ingen introduktion, før man går igang.IMG_2658Man vælger selv farver, pensler og maler lige det, man lyster.IMG_2659På den måde, man lyster.IMG_2671Pigerne nyder at inspicere de mange hyldemetre med maling og de store bøtter med forskellige pensler. De udvælger omhyggeligt farverne og stryger ivrigt penslernes børstehår.

Der er vist ingen tvivl om at Cille er begejstret for The Jam Jar.IMG_2661IMG_2668IMG_2672Mille koncentrerer sig overraskende længe om sine 3 lærreder. Indimellem får hun assistance af sin storesøster, der altid lige ved hvad der bør gøres.IMG_2660IMG_2669På et tidspunkt kommer en smuk arabisk kvinde over og stiller sig roligt bag Cille. Hun betragter den lille kunstner og smiler venligt til mig.IMG_2670Lidt senere, da Cille opdager at hun bliver observeret, introducerer kvinden sig: “Hello, I am an art teacher from Saudi Arabia and I wish I had such dedicated and talented students like you. I am here for the art fair and I love to watch you paint”.

Cille smiler genert til den saudiske kvinde, sætter penslen tilbage på lærredet og svarer: “I am going to be an art teacher, too, because I love art”.

Kvindens øjne møder mine igen.

Hendes glimter og ler.

Mine svømmer over i stolte tårer.IMG_2666The Jam Jar er et hit. Hos pigerne – og hos mig.

Her kommer vi helt sikkert igen, når ørkenheden gør det umuligt at foretage sig noget som helst udendørs.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

 • Du har ret det er et Bloggersdelight problem. Har tjekket et par andre af deres bloggere nu og det er det samme.
  Og bare rolig der skal mere til for at holde mig væk 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Åh, det var (næsten) godt, at det er BD’s site, som er årsagen. Er ret sikker på at det har at gøre med dit anti-virus software/fire wall eller sikkerhedsindstillinger på din computer, men better safe than sorry, ikke 🙂
   Mange hilsner fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tine
  Efter du er flyttet over på Blogersdelight får jeg en advarsel op hver gang, jeg går ind på din blog, om at siden er usikker.
  God weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Lotte Marie 🙂
   Jeg tror at din anti-virus-software eller firewall advarer dig – præcist hvorfor, dét aner jeg ikke – men der er altså ikke noget “farligt” ved Bloggers Delight’s sider – måske er det pga. bannerreklamerne osv., at den advarsel popper op?
   Beklager – men der er vist ikke rigtig noget, jeg kan gøre 🙂
   Mange hilsner fra ganske ufarlige Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

34 eller 43