Påskeharen

Det Døde Hav

Klokken er 8 om morgenen og Emirates-flyet mod Amman er klar til boarding.IMG_2292Der venter os en 3 timers flyvetur mod vest og en 45 minutters køretur, før vi ankommer til Mövenpick Resort & Spa ved Det Døde Hav.

map_jordan

Martin har besøgt Petra og badet i det salte hav for 8 år siden, hvor han var i Jordan på forretningsrejse. Og lige siden har vi ønsket os at opleve landet sammen.IMG_2331Det kan næsten heller ikke blive mere oplagt end at tilbringe påsken i kristendommens vugge.

Læg hertil, at det er vores første familieferie, siden jeg var 34 uger gravid med Mille – og så kan du muligvis forestille dig, hvor rigtig meget, vi har glædet os til denne her 4-kløver-ferie.

Da vi ankommer til Amman blæser og småregner det.

Vi titter betuttet ud af våde bilruder og ser et ganske fattigt, men frodigt Jordan, hvor de helt bestemt har glemt, at man skal putte sit affald i skraldespanden.

Bilen kører nedad hele vejen mod Det Døde Hav.

Som i virkelig ned ad bakke.

Faktisk ender vi med at være 420 meter under havets overflade, da vi rammer Sweihmeh ved Det Døde Hav.IMG_2319Væk er frodige, opdyrkede marker uden for Amman.

Her er der sand og sandsten overalt.IMG_2330Vi fordriver værelses-ventetiden med en Mövenpick is, hvad ellers?IMG_2301Og da værelset er klar, arbejder vi koncentreret resten af eftermiddagen i det medbragte krea-værksted. For denne her lille sveskes rosenkind er feberhed.IMG_2299Og selvom det er synd og ærgerligt, at hun er sløj, så er det også hyggeligt at have god tid til fællestegninger og leg.IMG_2312IMG_2298IMG_2311IMG_2304IMG_2305Dagen efter vågner vi til solskin og milde, salte vinde.

Regnskabschefen er så glad, at han decideret poserer for kameraet.IMG_2317IMG_2318Nu kan vi endda skimte Israel på den anden side af Det Døde Hav, fordi det ikke længere regner.IMG_2324Vi leger ved den kunstige pool-sandstrand.IMG_2328IMG_2329Senere går vi på stranden. Her finder vi klumper af salt i stedet for muslingeskaller. Her er heller ikke sand – kun grus og store sten.IMG_2321 Og en stor krukke med fed, nærende jordansk ler, der inviterer til selvhjulpen spa-oplevelse.IMG_2320IMG_2332Jeg gør naturligvis brug af børnearbejde til min indsmøring, før jeg hopper i de salte bølger.FullSizeRender-1FullSizeRender-3FullSizeRenderDet er en virkelig underlig oplevelse, sådan at ligge der – effortless – på rygskjoldet.FullSizeRender-2Hver gang jeg vender mig om på maven for at tage et svømmetag, så insisterer saltvandet på at smide mig om på ryggen igen.

Da jeg kommer op, er leret stort set vasket af – og tilbage står jeg med striber af salt og en bidende, sviende fornemmelse, der appellerer til brusebad i ferskvand hurtigst muligt.

Jeg tør slet ikke forestille mig, hvor smertefuld denne her oplevelse må være for hotellets psoriasis-patienter, når jeg – uden åbne sår eller hudsygdomme – har en næsten brændende fornemmelse på huden efter en enkelt tur i den salte bølge.

Men godt føltes det. Absolut.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

4 kommentarer

  • Christina

    Jeg har de “samme” billeder af vand, mudder og 420 m under havets overfalde skiltet – bare fra Israel siden. En skøn oplevelse, som vi bliver ved med at vende tilbage til, når vi er på ferie i Israel. Nyd jeres ferie!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Moriudlandet

      Hej Christina!
      Dét er lidt sjovt 🙂 Vi står jo så på hver sin side af Det Døde Hav – med præcist den samme oplevelse.
      Jeg synes virkelig at denne her del af verden er superspændende, smuk og dejlig – så vi nyder ferien – og det er jeg sikker på, at I også gør på Israel-siden, når I er der 🙂
      Mange hilsner fra Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Dét er sjovt! Jeg har efterhånden fulgt med på din blog i en rum tid, og jeg føler jo næsten, at jeg “kender” jer. Jeg elsker at følge med i de ting I oplever, og specielt når du skriver om pigerne. Vores egne piger er 4 og 7, så det er jo ret tæt på dine og der er derfor mange ligheder i interesser, aktiviteter osv 🙂 Vi er pt på ferie i Israel, og jeg har snakket med min mand om, at jeg synes, det er lidt sjovt, at vi nu befinder os så fhv kort fra, hvor I bor. I går var vi en tur ved Det Døde Hav på Israel-siden. Så denne blogpost gør det bare lige endnu mere sjovt. Nu har vi badet i det samme hav – måske samme dag? Kan ikke lige helt greje om det var søndag badetursbillederne er fra, men det var i hvert fald søndag, vi badede der. Har pigerne prøvet at være ude at flyde? Min ældste gjorde det og det sved frygteligt down there – bare lige en heads up 😉 Nyd jeres ferie 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Moriudlandet

      Hej Louise!
      Vi har badet i det samme hav samme dag 😀
      Dét er vel nok sjovt!!! Jeg var i øvrigt den eneste i familien, som var ude at bade søndag – de to trunter syntes at det var sjovt at smøre mig ind, men ud i vandet skulle de altså ikke 🙂
      Vi regner med en badetur igen idag – de andre dage har været pænt fyldt op af oplevelser. Forestiller mig at I også nyder ferien på Israel siden – det her område af verden er jo helt fantastisk – hvis du spørger mig 🙂
      Mange hilsner og nyd resten af jeres ferie –
      Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskeharen