Mellemøstens kvinder

Bjørnejagten

“I cannot wait for World Book Day”, sukker Cille, mens hun koncentreret tegner Little Miss Trouble og Little Mouse fra The Gruffalo.IMG_1644IMG_1688Cille skal være Little Miss Trouble, fordi den figur i serien har rødt hår i rottehaler – og er ret fræk.

Og dét passer jo helt perfekt.

Men selvom hun nærmest er selvskrevet til Little Miss Trouble, så opfinder hun sin egen Little Miss-figur, der måske passer endnu bedre: Little Miss Multiplication (stavet Moltipacashen), som elsker at tænke og løse matematiske problemer.IMG_1639Hele ugen har skolen haft fokus på litteratur og læsning.

Der har været læsekonkurrencer, højtlæsningssessions på modersmål, bog-anmeldelser og masser af fine udsmykninger.IMG_1675Og som altid, når der er en temauge i skolen, så er det ikke kun børnene, der får lektier for.

Det gør de voksne også.

Som her, hvor skolen opfordrer os til lige selv at fixe kostumerne til børnene. No pressure!IMG_1645

Så det gør vi da.

Naturligvis.

Vi har alligevel ikke andet at bruge de sparsomme aftentimer på.IMG_1616Resultatet er jeg mere end tilfreds med. Pigerne ligeså.IMG_1671IMG_1670Det er vigtigt at finde en løsning med et minimalt kostume til Mille – for ellers føler hun sig ikke tilpas. Hun er bare ikke den store påklædningsdukke.

Busket hale, museører og ansigtsmaling er mere end rigeligt.FullSizeRenderIMG_1672Da bog-show’et er afsluttet med filmfremvisning på skolens gavl i tusmørke, triller vi hjem og stopper børnene i seng.

De er udmattede efter en hel uges læseaktiviteter.

Så vi benytter lejligheden til spontan date-night-in uden Little Miss Trouble og Little Mouse.IMG_1677Og weekenden står på langstrakte morgener med modellervoks ud over hele spisebordet.IMG_1679IMG_1683Med ømme morgenkram og svingom i nattøj og underbukser.IMG_1685IMG_1684Senere tager vi på bjørnejagt i Madinat Theatre, hvor børnestykket We’re going on a Bearhunt spiller for tiden.

Mille har endda haft We’re going on a Bearhunt og The Gruffalo som primær litteratur i denne uge, så det passer – ganske uplanlagt – helt perfekt.IMG_1686IMG_1698Vi er på ingen måde gode til at komme i teatret (eller noget som helst andet kulturelt) med pigerne.

Men i dag er vi der.

Med popcorn og højt humør.IMG_1689Stykket bygger på ganske enkle rekvisitter og er meget interaktivt.IMG_1690 Undervejs svarer børnene på skuespillernes spørgsmål; der bliver sprøjtet vand ud over salen med super-soakers og vi inddeles, så vi synger omkvædet sekventielt.IMG_1693Pigernes favorit er selvfølgelig Bjørnen, da den endelig kommer på scenen.IMG_1697En helt igennem dejlig eftermiddag på Madinat Jumeirah.IMG_1700Senere ligger 6 skønne piger i stjerneformation i trampolinen, mens deres forældre fjoller og drikker vin i haven.IMG_1705Der er dømt decideret United Nations med repræsentation fra Bulgarien, Danmark, Sverige og Iran.IMG_1706Og det er ikke kun de voksne, som hygger sig og har en sjov aften.

I dag har Cille lavet 6 piger hånd i hånd med sølvpapirshatte og brede smil.

Lur mig, om ikke inspirationen kommer fra i aftes.IMG_1707

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellemøstens kvinder