Shaheen

Dagplejen

Er det ikke bare længe siden, jeg har skrevet lidt om Daisys hundeliv?

Månederne løber afsted, og om et par uger fylder Daisy 1 år. Eller rettere – vi har aftalt, at hun fylder 1 år. For hendes præcise fødselsdato er der vist ingen, der har holdt øje med.Vi gjorde jo det moralsk forkerte, da Martin og jeg, efter gentagne ulykkelige besøg i det nordlige Dubai på det ubehagelige ‘kommunale dyremarked’, langt om længe blev tilbudt Daisy på selve juleaften sidste år. Vi sagde ja og smed et stort depositum på et fedtet skrivebord hos en nigerianer, der blot lod os stå og glo ind i et bur med tre små maltipoo-hvalpe på rad og række. Det er selvfølgelig så langt fra den ideelle hvalpekøbssituation, man overhovedet kunne komme. Og vi vidste det, men håbede på det bedste.

Da vi så hentede hende 2 dage senere sammen med pigerne, den 26. december, blev Daisy samtidig erklæret 2 måneder gammel i sit hundepas. Og dermed fylder hun 1 år den 26. oktober. Fordi dyrehandleren har bestemt det, så det passede med, at vi hentede en 2 måneder gammel hundehvalp hos ham.Og hvorfor gjorde vi så egentlig dét her? Hentede en lille hvalp, hvis baggrund, vi aldrig kommer til at vide noget om? Det er jo ikke kun moralsk forkert, fordi der er så mange efterladte hunde, der venter i dyreinternater landet over. Det er samtidig økonomisk støtte til de hvalpemøller, der gemmer sig rundt omkring, hvor der sikkert ikke tages hensyn til tævernes ve og vel – og nok heller ikke til hvalpenes, når de kommer til verden og straks løftes ind i dyrehandlernes vinduer, hvor de skal se søde ud og lokke betydelige lommepenge ud af hunde-hungrende familier. Det er måske også direkte dumt ikke at kende forældrene til et dyr, man skal have hos sig i mange år. Men sådan blev det nu engang.

Vi gjorde det ‘forkerte’, fordi vi gerne ville have en hvalp, som kunne vokse op i vores familie – og ikke en voksen eller halvvoksen hund med potentielle traumer fra tidligere oplevelser. Vi gjorde det også, fordi vi ville have en lille, allergivenlig hund, der ikke fælder – og den slags sidder ikke i internaterne og venter på nye familier. Vi havde også undersøgt muligheden for at få en hund fra Danmark eller et andet sted i Europa, men det virkede besværligt, dyrt og tidskrævende. Så vi endte med vores egne lille, lokale Emirati-doggo.

Og vi har været heldige med hende. Hun er sund og rask – et energibundt, der spurter rundt, og er 100% ren kærlighed – sjov og fræk som kun hvalpe kan være det. Hun elsker at gå ture, lege med bolde, fjolle, kysse og samsove lige ved siden af os. Hun er alt det, vi håbede på og ønskede os som familie – og jeg har været hjemme i sommerferien og undskylde over for mine svigerforældre, fordi jeg nu selv har set lyset og er blevet en helt igennem tåbelig hundemor. Væk er de himmelvendte øjne over hundelivet – NU forstår jeg! 😂

Og med tåbelig hundemor in mente, vil jeg naturligvis dele lidt fotos af vidunderet, der nu vejer 5.5 kilo og er en langlemmet pudderkvast med blank snude og tindrende sorte øjne. Hun er måske-måske ikke udvokset, men i og med at hun er blevet steriliseret, sker der nok ikke meget på vækstfronten fremadrettet.
Daisy er netop begyndt at gå i dagpleje en gang om ugen, så hun kan socialisere med andre små hunde og brænde noget af sit vanvittige krudt af. Præcist som med de to første (menneske)børn, har vi ventet lidt og set tiden an, indtil barnet var kommet sig over de spæde børnesygdomme, var blevet fuldt vaccineret og klar til at indtage verden.

Her er det Farmanden, der står for indkøringi dagplejen, da det nogle gange hjælper på separationsangsten og mor-barn-bindingerne. 🤣Der findes masser af dagplejecentre til hunde i alle størrelser rundt omkring i Dubai. De er alle sammen store indendørs-haller, hvor hundene løber i forskellige gårde, tildeles aktiviteter og agilitybaner i løbet af dagen, får mulighed f0r at svømme og plaske i forskellige pools, og så kommer de ud at besørge morgen og aften, når solen ikke er for hård og varm.På centrene kan man tilkøbe lydigheds-, agility- og trick-træning. Man kan også få vasket, klippet, børstet og trimmet hunden på alle ledder og kanter. Og så kan man tilkøbe kennel-ophold, hvis og såfremt man skal rejse og ikke har pasning i hjemmet.Der er også en taxa-service, så ens hund bliver hentet og bragt frem og tilbage, hvis man ikke selv har tid eller lyst til at køre hunden i dagpleje.Man vælger selv, om det skal være halv- eller heldags-dagpleje fra gang til gang, og transportservicen er også noget, man bare whatsapp’er med centret om. De er så præcise, at det er med 15 minutters intervaller, man kan få kørt sin hund hjem.

I løbet af opholdet – uanset om det er en halv eller hel dag eller et decideret kennelophold – sender en dedikeret fotograf billeder og videoer af ens hund, så man kan se, at den har det godt og hvad den laver. Nogle centre tilbyder online streaming fra deres hundegårde og haller, men så fancy er Daisys dagpleje ikke – endnu.Hvis man ikke får tilstrækkeligt med billeder, tilbyder centret, at man ringer eller skriver til dem, så de straks kan sende fotos. Dén option har jeg ikke benyttet mig af, men som den hundemor, jeg er, stornyder jeg at modtage de små film og fotos af hende i løbet af dagen.Der er kun få steder, hvor hunde kan gå og lege uden snor i De Forenede Arabiske Emirater, og ofte er der tale om ganske små indhegnede parker, hvor der hurtigt bliver for mange hunde på én gang. Landet er først ved at vænne sig til en vestlig kæledyrskultur, hvor særligt hunde er højtelskede. Araberne er vist ikke kendt for at kunne lide hunde, som de anser for snavsede. Og skal der absolut være hunde, skal de bruges til at holde vagt.

Men tiderne skifter – og de vestlige, stærkt radikaliserede hundemødre og -fædre gør deres indtog i Ørkenstaten; hotellerne er begyndt at tilbyde dedikerede hunde-værelser og opholdssteder på stranden med hunde; der er hunde-dagplejecentre, gode dyrlægeklinikker, kenneler, der er specialiserede i at passe godt på dyr i længerevarende ophold osv. – og alle de her gode services gør det nemmere at have hund i et mindre fordelagtigt klima og i en travl hverdag. 🐶

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shaheen