9900 Hop i havet

Odsherred – traditionen tro

Ikke én sommer i Danmark uden et ophold ‘på landet’, som nordsjællænderne kalder det, når de drager hele den mentalt lange vej fra Hillerød til Odsherred.Farmors sommerhus, ‘Hudia’, ligger på Ellinge Lyng – ikke ret langt fra det magiske område Korevlerne, hvor der hvert år går skønne galloway-køer rundt og græsser fredeligt med forårets kalve i det fugtige engområde, der leder vejen op til selve Sejerøbugten. Farmor er kommet her, siden hun var en lille pige sammen med sine egne forældre, mostre og onkler, og jeg forestiller mig, at det er den største glæde for hende, at det fortsætter med at være en sommertradition i familien.
For en indædt vestjyde som mig, er der en umiddelbar og inderlig glæde ved at stå og glo på kreaturer. Findes der noget mere fredeligt at betragte end køer, der græsser? Det skulle da lige være en flok får i færd med det samme. Jeg er også vildt fascineret af den særlige natur på Odsherred, som er så markant anderledes end ‘min’ barndoms elskede Vesterhavskyst.

Denne sommer faldt det sådan i hak, at Eid Al Adha – muslimernes største Eid-fest, som ligger 40 dage efter fasten – faldt sammen med vores mulighed for at være i sommerhus med Farmor og Farfar. Martin kunne derfor holde fri fra computeren det meste af tiden, og han fik sovet godt og længe i den friske landluft, grillet en stor oksemørbrad og sørgede galant for at servere rigelige mængder hvid og rød for damerne i hans liv hver eftermiddag.Vi var kæmpe-heldige med vejret alle dagene, og vi var kæmpe-heldige med selskabet. Fætter V havde nemlig fået lov til at komme med os i sommerhus, og det nød vi alle sammen.For findes der egentlig noget bedre end storfamilielivet?Efter et helt år uden besøg fra Danmark, og uden at vi selv har kunnet rejse, runger der et klokkeklart ‘nej’ i mit indre.Ja – vi kan alle ha’ brug for en pause fra fællesskabet, og ja – der skal svinges en støvsuger, og ja – den lange tålmodighed skal findes frem ind i mellem, og ja – vi trykker på pytknapperne for fællesskabets bedste, men der går ikke én dag i Danmark, uden at jeg er bevidst om, hvor heldige vi er med endnu en skøn sommerferie uden ret mange spor af eller bekymringer i forhold til corona.

Det er som altid de små ting, der betyder det hele. Eftermiddagskaffen med svigermor-svigerdatter-sludren til lyden af susende graner og grinende unger. Måske tilsat lidt Farfar-kommentarer undervejs, lidt Tour de France-transmission inde fra stuen og en lille, gøende hund eller to, der skal beskytte hele sommerhusterritoriet.Der er også den umiddelbare glæde ved at få vores yndlings-sommerspiser, hvor man bare skal skylle, hælde op i skåle og så ellers nyde, nyde, nyde i eftermiddagens sene solstråler.På landet er det ikke kun madmæssigt, at der efterhånden har opbygget sig helt faste rutiner. Vi har også straks indløst årskort til Sommerland Sjælland. Pigerne er ikke de store vovehalse, når det kommer til tivoli og forlystelser, så sommerlandet er stadig et stort hit hos dem.Hvert år tager jeg et obligatorisk billede af Martin, Farmor og pigerne et sted derinde. I år blev det ved mine-området, hvor man kan vaske ædelstene og pjaske lidt i vand, som Cille demonstrerer så nydeligt.I år har pigerne taget et lidt større skridt i forhold til at prøve sig ad i sommerlandets aktiviteter, men de bliver alligevel ikke for gamle til at gynge og lege på legepladserne lige foreløbigt. Og heldigvis for dét.Og efter leg og tålmodig venten i de lange køer til aktiviteterne, fordi vi for første gang nogensinde er der i industriferien, ved Mille præcist, hvad der skal til: Så mange farvestoffer og e-numre, som overhovedet muligt. Og sukker. Masser af sukker.Burgerhjørnet på Lyngen er også et af udflugtsmålene. Ikke kun på grund af de store is, men også for en omgang minigolf.Åh, det er hårdt at vinke farvel til Odsherred denne gang. Ingen af os har lyst til, at ferien deroppe skal slutte. Men Martin må hjem for at arbejde i Dubai igen på kontoret, og så må vi krydse fingre for, at der bliver mulighed for at komme ‘på landet’ et par dage, når han vender tilbage til Danmark.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9900 Hop i havet