Expo 2020

På vippen til sommer

April er en joker.

Ikke så meget i forhold til aprilsnar den 1. april, men mere i forhold til vejret i en ørken.

Der er overskyede dage, hvor fugten ikke kan slippe op og væk, så det føles som om vi er lukket inde i en trykkedel. Man bliver våd ned ad ryggen og får et fint, perlende overskæg ved bare at stikke uden for i 10 minutter på høj-fugtigheds-dage. Bagefter får man fuld udbytte af air conditioningen, når den våde ryg og bluse bliver isafkølet på et splitsekund.

Men så er der også de luftige, himmelblå dage, hvor en brise vifter omkring og giver os så fuldstændigt fantastisk vejr, at man knapt kan få armene ned i begejstring over at sidde på terrassen med kaffe og senere vin.Der er selvfølgelig også de forårs-blæsende dage, hvor luften er tyk af støv og finkornet sand, der giver forkølelses- eller allergilignende tilstande hos os, der har noget med næsen og luftvejene. På de dage er det frem med antihistaminerne og en god bog i sofaen, for jo længere man opholder sig ude, jo værre bliver symptomerne og reaktionerne i dagene derefter.

I år er april en flink og rar version af sig selv. Det er skønt at gå morgentur helt frem til kl. 9 om morgenen, og fra solnedgang ved 18.30-tiden er der igen behageligt at færdes ude. I de allervarmeste timer mellem 10 og 14 er det stadig helt fint at cykle eller gå lidt til og fra haven.

Alle der bor her fast skal have mest muligt ud af april. For vi ved, hvad der rammer os lige om lidt.Det er ikke “Kom maj, du søde milde”, der dukker op, ligesom man kan håbe på, at den gør i Danmark. Det er snarere noget i retning af en maj måned bevæbnet til tænderne med en spritny Dyson-hårtørrer, der blæser på varmeste funktion lige i krydderen på sine uskyldige ofre.

Så april er lig med grill, terrasseliv og hvidvin. Og selvfølgelig eftermiddags- og aftenture i ørkenen, mens der stadig er rart at være derude.Forleden nød vi en langstrakt eftermiddag sammen med vores venner ikke så langt fra Fossil Rock nær landsbyen Mlieha.Det gode ved at smutte ud i ørkenen via Mlieha Archaeological Centre er, at der er hårdtstampede “veje” at køre ad, så man slipper for at lukke luft ud af dækkene for en halv dags ophold i sandet. Længe leve dovenskaben, ikke?Der er fine muligheder for at klatre og kigge efter fossiler, og så er der nogle seriøse klitter. Kan man fornemme, hvor langt ned, der rent faktisk er?Det giver sved på panden, når børnene pisker og op ned. Jeg tog kun selv en enkelt tur op for at nyde den enestående udsigt. I det fjerne kunne jeg nemlig høre hvidvinen kalde, så det var om at komme ned igen.Ørkenen er sådan et smukt sted.

Når mørket falder på, bliver området bag Mlieha landsby mere og mere stille. Ikke stille nok til, at vi ville have lyst til at overnatte derude, men stille nok til, at freden sænker sig sammen med skuldrene, og øjnene stiller ind på uendeligt i bålets gløder.Børnene bager sommetider snobrød til de voksne, når jeg husker at forberede dejen hjemmefra. De fortærer helst selv grillede skumfiduser pakket ind i kiks og chokolade – s’mores.Vi legede lidt med en drone før solnedgang, og både før og efter solnedgang forsøgte vi os lidt med mobiltelefonernes kamerafunktioner. Mine venner er klart bedre til det end jeg er, så fotokredit skal altid gives til Miglena!Om hjørnet venter maj.

Her er også okay i maj.

Man skal bare tage sine forholdsregler. Drikke nok vand. Bruge solcreme. Finde skyggesiden. Acceptere, at det meste foregår indendøre og i fuld air conditioning. Huske sandalerne og solhattene, og aldrig gå barfodet omkring eller gribe uforvarende fat i brandvarme håndtag og gelændere udendøre.

Jeg tæller nu ikke ned til den stegende hede.

Jeg tæller ned til Danmark i juli.

Familie og venner.

Grønne vidder og frisk luft.

Kærlighed og kildevand direkte fra vandhanen.

Indtil da må vi få det bedste ud a’ ‘et.

Og der er stadig ikke et sted, jeg hellere ville bo end hér. 

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Expo 2020