Perletænder

Dubai Ride 2020

Hvert efterår afholdes der Dubai Fitness Challenge 30×30 i Ørkenstaten under Dubai’s Kronprins Fazza’s protektion.

Det er 30 dage med masser af gratis aktiviteter og events rundt omkring i hele byen, som man kan melde sig til, så man kan få gang i kroppen igen og nyde det gode udendørs vejr efter en lang og hed sommer.

Alle skolebørn deltager også i 30×30 aktiviteter i idrætstimerne, og når det ellers passer ind med et fysisk ‘break’ i skoletiden. Bystyret opfordrer til dette – og skolerne følger naturligvis trop. Fysisk aktivitet er der ellers ikke meget af i dette skoleår, hvor coronarestriktionerne tvinger børnene til at sidde stille og holde social distance dagen lang bag deres lumre mundbind, så enhver lejlighed til at strække kroppen lidt er velkommen.

Dubai Fitness Challenge 30×30 er en af Kronprins Fazza’s mærkesager – for han er en sportsmand præcist som Kronprins Frederik – og han elsker at dele sine egne fysiske bedrifter på de sociale medier. Du kan følge ham på Instagram under navnet faz3. Det er ofte ret spændende billeder, han lægger op.

For første gang i knapt 7 år lykkedes det at få tilmeldt os ét af de fine gratis arrangementer, der foregår hele måneden – nemlig eventet Dubai Ride.

En cykeltur på 14 km. fordelt på 2 x 7 km. frem og tilbage ad byens primære færdselsåre, Sheikh Zayed Road, hvor skyskraberne konkurrerer med hinanden om at skinne mest i morgensolen.Her står jeg – kl. 6.30 om morgenen i smuk solopgang og  23 grader.

Det var ellers lige ved at glippe med Dubai Ride, for sådan hér så Mormors gamle Opal ud dagen før. Sprukne, udtørrede dæk i en overophedet ørkenstat. Heldigvis kom cykelmekanikeren forbi med sin værkstedsvogn og hjalp mig lidt.Det var en helt igennem skøn morgen, vi havde sammen, mens pigerne legede Snorkefrøkener derhjemme (og Maricel var anstandsdame i sofaen).På de fleste billeder, Martin tog af mig på cykelturen, har jeg halvt-lukkede øjne af ren og skær fryd. Jeg sendte min Mormor tusind kærlige tanker, mens jeg hjulede afsted i det ene gear, der virker på hendes gamle cykel.Jeg tror ikke, at min elskede Mormor ville have forestillet sig – med sin vestjyske snusfornuft og sindige livsførelse – at hendes gamle Opal ville ende med at cykle frem og tilbage på Sheikh’en eller SZR, som den også kaldes i daglig tale. Hovedpulsåren i Dubai er nemlig både et kært og berygtet barn med mange navne. Og Opal’en plejede jo kun at cykle rundt langt ude på den vestjyske hede i strid vind og så henne i Ølgod, når jeg lånte den for at smutte ned på mit job på den lokale Statoil. Det er et helt levet liv siden.Jeg var ikke den eneste, der var begejstret for Opal’en under Dubai Ride 2020. En del af mine medcyklister kommenterede min vintage-cykel – for det har nok set ret morsomt ud med Martin på sin gamle Raleigh og mig med flettet kurv og lædersadel, når nu alle de andre cyklede på smarte racercykler, mountainbikes og moderne citybikes.Det var virkelig Dubai fra en anden vinkel, dén morgen. En zen-agtig version, som jeg nød ret meget mere end den almindelige version, hvor folk kører som død og helvede op og ned ad SZR for at nå dét, de nu skal nå.

Næste år må vi gøre det om. Til dén tid er det måske ikke et cykelløb, men måske et motionløb eller noget helt tredje.

Og vi må bare gi’ Emiraterne, at de virkelig kan det med at organisere store events. Dubai Police styrede trafikken med køligt overblik fra alle indfaldsveje til parkeringsområderne ved World Trade Centre. Der var ambulancer med jævne mellemrum på ruten, race stewards, der kom med gode råd undervejs til udfordrede cyklister, en cykelmekaniker, kølige forfriskninger, toiletfaciliteter og endda et par enkelte steder med parfumeret røgelse og musikanlæg på ruten, fordi her helst skal dufte lidt af forkullet harpiks og kostald altid.

Jeg ❤ min Mormors gamle Opal.

Jeg ❤ Dubai. Især om vinteren.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

  • Lea Dankjær Longwitz

    Kære Tine, tak for en spændende blog, jeg overvejer selv at flytte til Dubai inden for det næste halvanden år, og stødte så på at du har fået job som IB lærer. Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om det, for det er netop det jeg vil søge job som (arbejder selv som IB lærer herhjemme). Jeg vil så gerne have nogle gode råd 🙂 Bedste hilsner, Lea

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Moriudlandet

      Hej Lea,
      Jeg arbejder som dansk modersmålslærer på den ene af to skoler i Dubai, hvor der tilbydes dansk i skoletiden. Jeg kender ikke din faglige eller erhvervsmæssige profil, men det vil nok være nemmest, hvis du kontakter skolerne direkte enten via telefon eller ved personlig henvendelse i receptionen, selvom det nok er umuligt pt. under pandemien, hvor ingen uvedkommende eller gæster får adgang til skoler. Det der med mails og ansøgninger sker der sjældent noget ved. Desværre.
      Mange hilsner,
      Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perletænder