Breaking news bjælken må på!

Al Ras

Deres udsendte reporter i mellemøstligt Lockdown-Land indtager den sædvanlige grå jarl i haven her til morgen.Her er køligt – kun 20 grader kl. 8.15 – på årets første aprildag. Det er helt uhørt, at et termokrus skulle være nødvendigt for at holde teen skoldhed, som jeg kan li’ den. Men jeg klager ikke over et usædvanligt køligt år. I ørkenen kan man hurtigt få det for varmt.

Fuglene kvidrer i træerne, mens de henter tørrede dadler fra palmerne og græsfrø fra mine staudeplanter.

I det fjerne hører jeg et par børn, der leger i parken med deres nannies, som vist helt har glemt, at der er lockdown. Vores egne børn er musestille. I færd med at ringe ind til dagens første virtuelle møder, hvor de får gennemgået, hvad de skal lave i løbet af dagens skemalagte timer.

Jeg har lavet kaffe til dem. Lidt skal der til, for at holde e-learning-gryden i kog.Tænk, at dét her er vores liv de næste tre måneder. Det er stadig helt uvirkeligt for mig, at børnene og jeg ikke skal tilbage i skolen til undervisning. Det vil simpelthen ikke trænge ind, at jeg kun skal undervise over en online-platform resten af året. Det bliver et nej tak herfra, dét skal jeg ikke be’ om, men har jeg noget valg? Don’t think so.

I mens jeg corona-tænker i stilhed, tusser Maricel omkring i haven med vandslange og filippinerkost, så hun kan samle frangipanitræernes tørre blade op fra kunstmåtten.Hun har det virkelig svært i disse uger. Hendes mand hjemme på Filippinerne er selvfølgelig blevet fyret – ligesom alle andre lavtlønnede arbejdere – og han sidder nu på et lille værelse med en kollega. Og venter. I fuld lockdown. Han har ikke kunnet rejse hjem til deres søn og resten af familien i landsbyen, for inter-regional transport/kørsel var noget af det første til at lukke fuldstændig ned. Hjemme i landsbyen sidder så deres søn sammen med Maricels bedstemor, Maricels forældre og nogle søstre med familier. De er også i lockdown med trussel om fængsel, hvis de vover sig uden for deres hus efter kl. 17. I folkerige lande bliver bissen hurtigt skruet på.

Før De Forenede Arabiske Emirater lukkede helt ned, fik Maricel sendt en større sum penge hjem, så familien kan købe ekstra forsyninger, medicin og andre fornødenheder. Én gang om ugen har den ene søster tilladelse til at køre på sin knallert ned på markedet og købe ind. Det hele er sat i system, således at markedet får færre besøgende ad gangen. Men corona-tallene stiger for Filippinerne. Sådan er det i kæmpestore lande med en fattig befolkning og begrænset adgang til sundhedsvæsnet. I denne situation har Filippinernes præsident dog lovet, at alle borgere med coronavirus vil blive behandlet gratis på hospitalerne. Det er mere end man kan sige om Trump i Guds eget land.

Og i dét her land – måske hverken folkerigt og kæmpestort i verdenssammenhæng – begynder vi nu også at opleve, at virussen for alvor bider sig fast.

I en af Dubais nordlige bydele, Al Ras, som bl.a. byder på skønne abrature over Dubai Creek, en glimtende guldsouk og den gamle, restaurerede bydel, Al Fahidi/Bastakiya, har myndighederne simpelthen spærret hele bydelen af.

Som det fremgår af fototeksten, er virusrisikoen i de tætte bebyggelser så grel, at man ikke engang må hente varer i supermarkedet selv. Der er ikke andet at gøre, end at vente på, at sundhedsmyndighederne ringer på døren med en pose mad de næste 14 dage. Gisp, siger jeg bare. 
Og således virker vores lockdown pludselig ikke så slem mere.

Vi har haven at gå ud i – med dens kvidrende fugle og udsigten over søen – og vi kan hoppe rundt til en fitnessvideo eller to på YouTube. Vi kan få leveret varer eller selv køre ud en gang om ugen for at købe ind.

Det kan blive meget værre. Bare spørg beboerne i Al Ras.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Sandra

  Tak for en fantastisk blog, super interessant at følge jeres liv i Dubai, også i disse corona-tider. Du skriver så levende og inspirerende. Tak for det :0)
  Mvh.
  SH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Ih! Tusind tak for de søde ord! Det glæder mig helt vildt, at få sådan en sød besked!
   Pas godt på dig selv i disse tider.
   Venlige hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Breaking news bjælken må på!