Caesars Palace Bluewaters

Hvad skal man se i Dubai: Børnefamilie-Edition

Servicemeddelelse: Nederst i blogindlægget finder du en liste med forslag og inspiration til gode aktiviteter med børn/børnefamilier i Dubai – hvis du er så heldig at få besøg af sådan én eller er på ferie hernede. 

Men først lidt af mit vanlige småsludren.

Vinterferien triller afsted i storfamiliens skød. Det er Martins lillebror, hustru og to børn, der er hos os.Det eneste, der ikke er i vinkel er vejret.

Som samtidig er stort set det eneste, ingen af os kan gøre noget ved.Vi har ganske enkelt den koldeste (læs: køligste – for koldt i en dansk referenceramme bliver her aldrig) vinter nogensinde i de godt 6 år, vi har boet her i Dubai.

Det er uhørt køligt både om dagen og om natten – med regn, vind og skyer på den ellers så blå himmel. Vi fastliggere stornyder at sove for åbne vinduer og løbe friske ture om morgenen, for vi er klar over, at det hurtigt kan få en ende. Men for gæster fra Danmark, der hungrer efter solen, er det småtræls, at det nærmest er for køligt til at gå i pool’en.Men vi bruger tiden så fornuftigt, som vi overhovedet kan. I går var vi f.eks. på legemuséet Oli Oli, der altid er et hit hos de 3-10-årige. De har dinosaur-udgravning som særudstilling i januar og februar, og ellers er stedet fyldt af gode legeområder og aktiviteter.

Her er de 4 unger i gang med hulebygning.Og her tegner vi – og scanner efterfølgende tegningerne ind til fremvisning på store, lysende tavler i mørket.Oli Oli bliver ved med at være et virkelig godt sted, selvom priserne ikke ligefrem er budgetvenlige – og så irriterer det mig, at de vil have små 80 kr. for entré per voksen, når voksne jo stort set ikke anvender faciliteterne.Vi har også kigget dyr i Emirates Zoo uden for Abu Dhabi en hel dag. Det var skønt vejr, og børnene havde det virkelig sjovt med at spurte rundt og fodre geder, får, heste, kaniner, skildpadder æsler, kameler osv. med ærtegræs, som man køber i bundter.Der hersker vist ingen tvivl om, at Emirates Zoo ikke ligefrem har de mest fantastiske faciliteter til alle dyrene – særligt petting zoo området er sølle og minder mest af alt om betonbåse, der aldrig har fået en opgradering, siden stedet blev bygget, men umiddelbart ser dyrene raske nok ud.Der er vist ikke andre steder i landet, hvor man kan fodre så mange forskellige slags dyr og komme så tæt på dem, men det må være en stakket frist i forhold til dyrevelfærd og etisk behandling af dyr i zoo.

Udover fodring af dyr fik særligt Cille og Victor også klaret lidt af en manddomsprøve, da de skulle op og balancere i trækronerne. Mille har prøvet det før, og gik helt hjemmevant til opgaven.Og midt i udflugter ud af huset og gode oplevelser med familien, bliver der også tid til lidt tennis og leg på legepladserne rundt om i The Lakes.En middag ved Dubai Fountains for foden af Burj Khalifa er også et obligatorisk event i ugeskemaet.Jeg bliver aldrig træt af at opleve musikken og springvandet. Det er så fint og hyggeligt i mørket og med alle de små lys, som araberne er helt fantastiske til at arrangere i palmetræer osv.Det er så dejligt at have god tid til leg, snak, hygge og nærvær med de allernærmeste. Og der er ingen tvivl om, at kusine-fætter-forholdet udvikler sig godt i løbet af sådan en ferie her.

Inspiration til gode oplevelser med børn i Dubai og Abu Dhabi:

– Oli Oli Play Museum (for 3-10-årige)

– Bounce eller Flip Out (“trampolinland” for 3-15-årige)

– KidZania (for 6-10-årige)

– Al Ain Zoo (for alle)

– Emirates Zoo (for 1-10-årige)

– Dubai Fountains (for alle)

– En stranddag på La Mer eller Kite Beach (for alle)

– Al Barsha Pond Park (for 1-10-årige)

– Friday Brunch på Caesar’s Palace – hovedrestauranten Bacchanal (for alle)

– Burj Khalifa (for alle)

– Dubai Frame (for alle)

– Lego Waterpark (for 1-10-årige)

– Legoland Dubai (for 3-10-årige)

– Atlantis: Aquaventure og akvariet The Lost Chambers (fra 3 år og opefter)

– Motiongate (for 3-15-årige)

– Garden Glow Park (for 1-10-årige)

– Dubai Butterfly Garden (for 3-10-årige)

…og så er der helt sikkert en masse andre vandlande og action-parker, som jeg ikke har nævnt, fordi vi ikke selv har været der eller er interesserede i det.

Happy Valentine’s i morgen!

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Caesars Palace Bluewaters