Queen Elizabeth 2

Den Grønne Planet

Dagene flyver afsted, når der er gæster i huset. Jeg glemmer cirka halvdelen af de almindelige dagligdagsting, fordi vi hygger og dimser omkring, og sådan går det til, at Mille misser torsdagens tennislektion og køleskabet konsekvent står gabende tomt.

Men – vi er sammen og vi er i nuet – og det er vel det vigtigste.

Når skolegang møder gæstebud går der metaltræthed i maskineriet. Det sker hver gang – også selvom det er langt lettere at have besøg af en eller to voksne end en familie med børn. Bedsteforældre forstår jo så evigt godt, at pigerne er trætte efter en hel dag i skolen, og at de har brug for at trække sig lidt fra fællesskabet i storfamilien bag lukkede døre med legetøj og iPads på værelserne.

Men en enkelt dag i løbet af skoleugen finder vi tid og energi til at tage i The Green Planet, der ligger i området City Walk på Jumeirah-siden, lige over for Downtown Dubai.

Hvis København har Den Blå Planet, så har vi da bare lige en grøn.Bygningen er et helt økosystem og æstetisk kunstværk i sig selv. Så smuk og elegant står den over for det eksklusive shoppingområde City Walk. Der er masser af parkeringspladser lige uden for døren – kort sagt er det en nem og lettilgængelig turistattraktion, hvor alle aldre kan finde noget at glædes over og dele med hinanden. Det samme gør sig gældende for det store akvarium, The Lost Chambers på Atlantis The Palm, men dér har Farmor og Farfar allerede været – og de skal da prøve noget nyt, når de er på besøg hos os.Bygningens indre er konstrueret således, at man tager en elevator til 4. sal, hvilket er på højde med det allerøverste lag af trækronerne i regnskoven. Herefter bevæger man sig via ned igennem regnskovens lag helt ned til den mørke skovbund, som er dampende fugtig og fyldt af vandhuller og vandsprøjt fra små vandfald.Undervejs møder man en masse smukke dyr, der normalt bor i regnskove rundt omkring i verden – farverige papegøjer f.eks. Alle dyr er kommet hertil fra certificerede zoologiske haver i Europa og fra rescue-centre, når mennesker helt misforstået har erhvervet sig et krævende, vildt dyr, som de alligevel ikke kunne have i deres hjem.Reptiler og alle former for insekter er der også myriader af. Det værste er alle de giftige tudser og frøer, hvis du spørger mig, men myrerne og kakerlakkerne kunne jeg såmænd også fint være foruden.Vi hilser også på en boa, der i følge dyrepasseren er i fint humør, fordi hun har skiftet ham for nogle dage siden og tilmed spist et måltid. Så får hun lov at komme ud og blive klappet forsigtigt af gæsterne.Overalt, hvor man vender sig hen i det cylinderformede økosystem er der frodigt og grønt, og fuglene letter fra alle niveauer med veltilfredse, pludrende kald til hinanden. Rengøringsfolk trisser omkring og renser fugleklatter og madrester af, for der bliver svinet godt og grundigt, når de frithængende melonskiver bliver indtaget.

Nederst i systemet finder pigerne til deres store begejstring ét af Den Grønne Planets hovedattraktioner: Dovendyret Liam. Hans veninde Lola er ikke til stede. Hun er ude for at spise og slappe af, siger dyrepasseren. Det er et hårdt liv som dovendyr.Vi er heldige, at Liam er vågen og aktiv. Vi får chancen for at følge ham fra bunden af regnskoven og fire etager op til toppen, fordi han selv vælger at vandre derop.Undervejs får han støtte og assistance fra to dyrepassere, som genner ham venligt i rette retning, når han er ved at tage en afstikker. Der er heller ingen direkte kontakt mellem dovendyret og gæsterne – og det gælder stort set alle andre dyr også, da det lukkede system i Den Grønne Planet er 100% dyrenes domæne.

Jeg synes godt, at man kan fornemme, at dyrene aldrig oplever direkte kontakt eller “truende adfærd” fra mennesker, bl.a. fordi de bare gør helt som de plejer, uanset om vi stopper op og glor på dem på ganske nært hold.Dyrepasserne er ualmindeligt flinke og tålmodige. Mille og Cille stiller det ene spørgsmål efter det andet, og de får uddybende svar og forklaringer. Nu ved vi en masse om dovendyr, der på ingen måde er en truet dyreart, fordi de ikke rigtigt er interessant fødekilde for andre dyrearter. De er i familie med myreslugeren, og de sover 18 timer i døgnet. De spiser helst de sødeste frugter, men accepterer også søde kartofler, insekter og blade, hvis der ikke lige er en klase druer at kanøfle.Vi er 100% solgt til stanglakrids, når det gælder dovendyr. De er så sære og kære på samme tid. Man kan ikke andet end at være fascineret af det lille dyr, der klatrer omkring med sine lange, stærke negle, plirrer med øjnene og vender snuden ud mod os for at finde ud af, hvad vi mon er for nogle sære fætre.

Og efter en rundtur i det lillebitte område i kælderen, The Australian Walkabout, hvor de har kookaburras og wallabies i skøn forening, ender pigerne med at slippe 430 kroner for hvert deres dovendyr i gavebutikken. Det var HELT UMULIGT at forlade The Green Planet uden de to bamser. Og så er det jo heldigt, at de har en solid pengetank derhjemme, som de kan slå hul i.Dét er en ting, Dubai kan. At få pengene til at flyve ud af lommerne.

Og jeg må indrømme, at de to dovendyr (opkaldt efter virkelighedens Liam og Lola), som nu sidder på mit bagsæde og venter på pigerne, er pænt svære at stå for.

2 x 430 kr. svære at stå for.PS: Du kan bruge Entertainer vouchers “buy 1 get 1 free” til entrébilletterne i The Green Planet – eller du kan spare 10% ved at booke online forud for dit besøg. Uanset hvordan du vender og drejer det, så er det en dyr fornøjelse, ligesom alle andre steder, der har noget med dyr at gøre.

Men – så skal det også siges, at dyrene ser virkelig ud til at have det godt og alting foregår på deres præmisser, så jeg er absolut fan af The Green Planet.

Det tager 1.5-2 timer at besøge stedet, afhængig af ens tålmodighed og gæsternes aldre. Der er en lille café uden for, hvor man evt. kan få kaffe, men det vil være endnu bedre at kombinere det med et smut over i City Walk, der bugner af lækre caféer og spisesteder.

Se mere lige her: https://www.thegreenplanetdubai.com/en?id=parkmap

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Queen Elizabeth 2