Børns forventninger

Førstegangs-turist i Ørkenstaten

Faster D er hos os i disse dage, hvor vintersæsonen er skudt i gang med det skønneste badevejr.Aldrig har havet været smukkere og klarere end i forgårs, hvor vi tog på Nessnass Beach, som er en af de offentlige strande lige syd for Kite Beach. Havet var 30 grader og luften 36 grader. Tilsæt selv en let brise og lidt salte skumsprøjt. Vi var nærmest hensat til Caribien, hvis ikke der havde været minareter i det fjerne.

Faster D har aldrig besøgt os før, så vi har virkelig lagt i kakkelovnen til den store førstegangs-turisttur/charmeoffensiv i Ørkenstaten. Jeg tror faktisk, at hun får behov for en uges ferie, når hun kommer hjem fra denne her ferie, men hun kan vel sove, når hun bliver gammel?Og vi har alle sammen glædet os helt vildt til hendes besøg, som kommer i kølvandet på en 50 års fødselsdag og en masse spændende forandringer i hendes liv.

Hun fortjener i den grad en pause og lidt forkælelse her hos os, og hun ser da også ud til at overgive sig helt til Ørkenstaten og blid aftenbadning under bleg halvmåne – ligesom alle andre, der kommer hertil med en sund portion skepsis og behov for “lige at se det hele an”.Som førstegangs-turist i Ørkenstaten er der ingen vej uden om en heldagstur til Burj Khalifa, verdens højeste tårn, og verdens største indkøbscenter, Dubai Mall.Det er “must-see”, synes jeg, selvom jeg ved, at mange synes, at det er lidt turist-latterligt, og at man da bare kan kigge på tårnet ude fra.

Vi starter med at gå rundt langs bassinerne ved Dubai Fountains i formiddagsheden. For tiden er der udstillet det smukkeste hjerte, hvor der tidligere stod en voluminøs Fernando Botero-skulptur. Gad vide, hvad der er blevet af den?Bagefter trisser vi igennem Dubai Mall, hvor der altid sker noget nyt. For tiden er der hældt skriggule badeænder i bassinet ved de flyvende mænd. Det ser ret sødt og skørt ud, og Mille spurgte straks om det var “hook a duck” ligesom i England.Burj Khalifa har jeg ikke været oppe i, siden vi ankom for over 5 år siden. Det var én af de første turistoplevelser, vi havde som nyankomne immigranter i Ørkenstaten – og jeg har ikke sat fod der siden. Har blot sendt gæsterne afsted og op i tårnet på egen hånd, good luck and have a great day.

Men denne gang skulle det være. Nu måtte det være tid til gensyn med 124. og 125. etage af det 830 meter høje Babelstårn, der snart bliver degraderet til verdens 3. højeste tårn, når både Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater barsler med hvert deres tårn, der knejser endnu højere.Cille lider af en eller anden form for delvist selvbestaltet højdeskræk, men efter et kvarter bløder hun op og kan godt se sig lidt omkring. Når man står 456 meter over jordens overflade er alting alligevel helt unaturligt småt og legetøjsagtigt.

Her er der endda kig ud til The World Islands, fordi det er en virkelig smuk og klar dag. Og et lille kig til noget af det spændende motorvejs-net, som Dubai byder på. Jeg behøver vist ikke sige, at det tager lidt tid at vænne sig til at køre her?Burj Khalifa tager kun cirka en time at besøge, medmindre man da er meget glad for at fotografere eller udpege seværdigheder her og der. Og det passer os udmærket. Koncentrationen er allerede begyndt at halte hos både store og små – blandt andet på grund af alle de irriterende foto-opportunities, de filippinske medarbejdere konstant forsøger at prakke turisterne på.Vi køber ingen af deres photoshoppede manipulationer af glade børn med Farmand, der klatrer uden på Burj Khalifa og balancerer på en metalstiver. Jeg nøjes med dette (helt gratis) behind-the-scenes-skud som minde om opturen.

Bagefter går vi i Bateel og køber verdens lækreste medjool-dadler, som Faster kan gemme og spise hjemme i Danmark på en regnvejrsdag, hvor sprøde, hakkede pistacienødder i søde, arabiske dadler måske vil føles som en lille trøstepræmie.Og vi får naturligvis lavet matchende henna-tatoveringer i en vaskeægte turistfælde.Prøv at se, hvor fint og præcist, den dygtige dame kunne lave vores henna-tatoveringer!Efter en solid optankning på The Cheesecake Factory, der bare aldrig slår fejl, ser vi det imponerende amerikanske dinosaurskelet, der er blevet døbt “Dubai Dino”; vi går efter sukkerchok i Candylicious og ender til sidst i Dubai Aquarium and Underwater Zoo.Dubai Aquarium er et fint og stort akvarium med en masse elegante hajer (og endda hajbabyer, man må kæle med), et par grumme king-crocs, en flyvende pirat-papegøje, hvide ugler og tusindvis af smukke fisk, gopler, padder, rokker og hvad ved jeg. Absolut et besøg værd for både store og små.Klokken fem er vi alle sammen slået helt hjem. Fuldstændig mørbankede af alle de sanseindtryk og stimuli, som Dubai Mall og Burj Khalifa byder på, tumler vi ud i den glohede parkeringskælder for at finde vejen hjem.

Den der summende menneskestimlen, højdeforskellen mellem etager, de halvlange køer til at komme ind og ud af turistfælderne, alle rulletrapperne op og ned, den overvældende røgelse fra kioskerne og de skarpe svirp af abayaernes parfumerede oud, signaturmusikken i højttalerne – det hele flimrer og svimler på alle kanaler, og samtlige knapper i sanseapparaturet er trykket i bund.

Det er efter sådan en tur her i Dubai Mall på en fredag, at jeg kommer i tanke om, hvorfor man ikke skal tage derind på en fredag. Men udover en vis udmattelse er det altså en helt igennem skøn dag, hvor alting klapper og vi får en masse gode oplevelser sammen med Faster D.

Hvis du selv er førstegangs-turist (eller kender nogen, der skal være det) kan jeg kun anbefale, at du køber billetter til Burj Khalifa på tårnets egen hjemmeside – og at du køber i god tid, så du undgår at blive skuffet ift. adgangsmulighederne. Du kan med fordel købe en fællesbillet til tårnet og akvariet. Det kostede 400 kr. for en voksenbillet for begge entréer – og det kan måske endda gøres billigere på en hverdag. Det er pengene værd – og det er imponerende at opleve Dubai og det omkringliggende ørkenlandskab fra oven.

Køb billetterne her:

https://www.burjkhalifa.ae/en/

Hvis du kan undgå at tage turen op i Burj Khalifa på en fredag, ville jeg gøre dét. Der er temmelig travlt – og det er en noget anden oplevelse på en hverdag. Hvis I er to eller flere voksne, der vil tage turen op, tror jeg, at det er smartere, at bestille bord i restauranten Atmosphere, hvor I kan nyde lækker mad i stedet for at betale entrébillet, men det passer ikke helt så godt til en tur med små børn.

Book restauranten her:

http://www.atmosphereburjkhalifa.com/

Og nu tilbage til Faster D og pakning til udflugten i morgen.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børns forventninger