60 dages ferie

Dag 1

Åh, hvor jeg håber, at man for altid kan gemme de her glimt af sovende børn i hjertet og hukommelsen.

Hun ligger der – så fredfyldt, omgivet af sine små kaniner. Og så bliver jeg nødt til at vække hende.

For klokken er 5 om morgenen, og vi skal til lufthavnen for at flyve på 51 dages sommerferie i Danmark.

Jeg siger det lige igen til de småbørnsforældre, der måtte være i tvivl: Det bliver bare lettere og lettere at rejse med børn. I morges stod de selv op, tog tøjet på og trak deres egen carry-on-bagage igennem lufthavnene uden en lyd. De forstår og genkender hele rejseprocessen nu, og vi mærker dem stort set ikke ombord, hvor de hygger sig med film og snacks. Om eftermiddagen lander vi så til ægte dansk sommervejr med 16 grader og truende gråvejrsskyer. Heldigvis står der også en Farmor og Farfar klar i ankomsthallen med åbne arme til at varme os oven på den ellers så kølige velkomst. Her er præcist 30 grader køligere end derhjemme i Ørkenstaten, og det er en temmelig mærkbar forskel, kan jeg hilse og sige.

Det første pigerne gør, er at drøne op i Farmors have for at plukke kirsebær af det store kirsebærtræ, mens de hakker tænder og fremstammer, at “det, det, det, er lidt kooooooldt”.Hertil kunne den kvikke observatør nok bemærke, at børnene jo også kunne vælge at beholde trøjerne på og måske også tage et par strømper på i skoene, men hér må de virkelig sætte foden ned: Man kan ikke have strømper og trøjer på i længere tid ad gangen. Det er djævlens værk og det må af hurtigst muligt. Ørkenens Døtre er ikke vant til lag-på-lag, strømper, sko eller støvler. Det forhindrer deres fulde udfoldelse.

Kølig sommervelkomst eller ej, så får de sammen plukket kirsebær, stikkelsbær, hindbær og solbær rundt omkring i havens bede, som de glædesstrålende kommer ind med, så vi alle kan smage.

Og der er vitterligt intet som danske bær. Så friske, sprøde, bløde og syrlige – med deres helt naturlige solmodnede smag, som vi knapt kan huske den, før de brister i munden på os. Sådan er det, når man aldrig får andet end nedkølede bær fløjet ind fra enten Mexico eller USA. Dét her er the real deal!Smagen af dansk sommer fortsætter i Farmors hus. Hun bager sprøde vafler til den store guldmedalje hele eftermiddagen og serverer sine verdensklasse-frikadeller til aftensmad.

Ikke et øje er tørt.

Der er tre kusiner og en fætter, som har savnet hinanden, og som nu leger og griner i haven.

Der er gåtur med to små hunde i snor i den store skov.

Der er et rend ind og ud mellem køkken og gårdhave – og en slipstrøm af strømper, sko og overtøj, som bliver smidt i vilkårlig rækkefølge af vilkårlige børn, fordi alting skal gøres, ordnes og opleves lige nu-nu-nu.

Pigerne har set frem til i dag i mange uger. Og det er blevet lige præcist så dejligt, hyggeligt og afslappet, som de har ønsket sig det – og som vi har haft desperat brug for. For der er virkelig lang tid fra juleferien til sommerferien – og et varmt og inderligt kram fra et familiemedlem eller fem kan man aldrig få nok af.

Jeg går nu taknemmelig i seng – med maven fuld af bær og gris.

Ind i den lyse nat skal jeg sove.

For åbent vindue, så jeg kan mærke den svale, rene natteluft.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

60 dages ferie