Danskundervisning i Dubai

Eid Mubarak

Nogenlunde sådan hér så jeg ud i går kl. 13.30.

Det var en virkelig produktiv skoledag – med skønne unger først og bagefter et konstruktivt lærermøde, som endte med, at kontrakterne for næste år faldt helt på plads. Det er simpelthen så rart.

Og der er virkelig noget at smile over og løbe afsted efter. For der er ikke kun en weekend i vente.

Det er Eid. Eller arabisk juleferie, om man vil.

Dette blev annonceret af bl.a. KHDA, undervisningsministeriet, på Twitter.

Som altid i en fjern Ørkenstat, er det om at finde den lange tålmodighed frem, når det handler om planlægning i henhold til månen. Ingen af os havde forudset, at De Forenede Arabiske Emirater ville forære os alle sammen en hel uges ferie. Det er nærmest som appelsinen, der dumper ganske uventet ned i turbanen.

Vi forventede ons-tors i sammenhæng med weekend fre-lør. Alternativt tirs-ons-tors. Men gavmildheden (eller var det mon behovet for mere indtjening i butikker, caféer, forlystelsesparker og på hotellerne?) strøg afsted med araberne – og resultatet blev en hel uges Eid-ferie. Også selvom der fortsat er et par dage tilbage af Ramadanen, før der reelt har været 30 dages faste.

Aldrig set før. Muligvis aldrig set siden.

Men jeg lover jer, at jeg nok skal nyde den glædelige overraskelse.Der er små 40 grader uden for, men poolen er sval og forfriskende – og min søster har foræret mig adgang til en Skandinavisk Film app, så vi også nemt kan få tiden til at gå indendøre, nu hvor det er for varmt uden for til ret meget andet end en dukkert.

Der er rigtig mange, som i hast har købt flybilletter til en spontan-ferie et eller andet sted, nu hvor der pludselig er en uge plus to weekender at tage af. Men der er også mange, der bliver her i Dubai, ligesom vi gør. Vi har allerede haft flere fantastiske ferier i år – og der er en dejlig sommerferie at se frem til om små 4 uger, så behovet for at rejse er ikke rigtigt til stede.

Vi er jo også så heldige, at vi bor og lever nærmest på en slags charterferie med pool, palmer og solskin til hverdag, så det er svært at drømme sig væk til mere af dét lige nu 🙊.

I stedet har vi lagt en masse dejlige planer for både børn og voksne i de kommende dage.

Mille har f.eks. allerede haft sin første sleepover her i Eid-ferien. Det var virkelig stort for hende, for hun har aldrig prøvet at have en veninde til at sove hos sig.Vi har set to “Madicken på Junibakken”-film, bagt minipizzaer, spist isvafler og er nu i fuld sving med at opfinde ting og sager af gamle kartoner, papæsken og wc-ruller. Produktivt, må man sige.

Det næstbedste af det hele er, at Maricel kommer om lidt og bager pandekager til pigerne – og jeg vil liste afsted til en Friday Brunch og få helle fra søstersamspillet et par timer. Drømmescenarie.

🌙✨ Eid Mubarak til alle jer, der faster og fejrer 🌙✨

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskundervisning i Dubai